14 Μαΐ 2013

Πολιτική βεντέτα η απεργία στην ΕΡΤ

Γράφει για taxalia ο Σεραφείμ Μηχιώτης
Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΕΝΤΕΤΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΒΟΥΛΑ
ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ...

Αν είναι ακριβής η πληροφορία ότι η «γενική συνέλευση» των δημοσιογράφων της ΕΡΤ προσανατολίζεται, σε συνέχεια της στάσης εργασίας που έληξε στις 01:00 σήμερα, σε 48ωρη απεργία κατά τον χρόνο κατά τον οποίο ο νόμιμος πρωθυπουργός της χώρας θα επισκέπτεται τη ΛΔ Κίνας, τότε το πράγμα εκφεύγει από κάθε πλαίσιο θεμιτού συνδικαλιστικού αγώνα. Αφεύκτως προσλαμβάνει χαρακτήρα ακατανόητης και τελικώς ανεπίτρεπτης πολιτικής βεντέτας, από την πλευρά των «αντίθετων» στην κυβέρνηση του τόπου, η οποία συνεχίζει να απολαμβάνει της «δεδηλωμένης»και η κοινοβουλευτική της εντολή δεν έχει κλείσει καν 12 μήνες εκ των 48 μηνών, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Επειδή δε οι πληροφορίες του ιστοτόπου Enimerosi24 ελέγχονται πάντοτε ως ακριβείς και ουδέποτε υποβολιμαίες ή υπηρετούσες σκοπιμότητες, τότε και το σχετικό ρεπορτάζ περί των προηγουμένων, περιγράφει μία ανεπίτρεπτη εκτροπή από το πλαίσιο της δημοσιογραφίας, δίχως να έχει ελάσσονα σημασία και το αθέμιτο τέτοιων αποφάσεων με τις ψήφους λιγότερο από 100 δημοσιογράφων, επί του συνόλου των 600 περίπου, τους οποίους απασχολεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Συνεπώς μία δυναστική μειοψηφία επιβάλλει δικτατορικώς την άποψή της επί της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπολοίπων και το απερχόμενο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, υπό τον κομματάρχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τρίμη σπεύδει, με ταχύτατες διαδικασίες να την προκηρύξει και να εκδώσει το σχετικό «όρντινο»...

Αν υπάρχει και κάτι το ιδιαίτερο από τα χθεσινά διαμειφθέντα στην ψευδο-γενική συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, είναι η ανακίνηση του θέματος από τους δημοσιογράφους του ΚΚΕ, οι οποίοι ενήργησαν ως υποβολείς του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, του οποίου οι-πολλοί- δημοσιογράφοι έσπευσαν να δεχθούν ασμένως την πρόταση. Είναι, άλλωστε, κοινό μυστικό ότι η ισχύς του πολιτικού μορφώματος της Κουμουνδούρου είναι ισχυρή εις τη «βάση» της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Φαίνεται ότι το ειδύλλιο προέδρου Τρίμη(ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ)- αντιπροέδρου Ράμμου(ΚΚΕ) αναβιώνει, προσκαίρως έστω, την στιγμή που ο τρίτος πόλος της συγκυβέρνησης εις την ΕΣΗΕΑ, δηλαδή η εκ της ΝΔ προερχόμενη γενική γραμματεύς Αντωνιάδου εμφανίζεται αποστασιοποιημένη. Γιά πόσο και σε ποιά θέματα, μέχρι να εγκαταλείψει ο Τρίμης τον προεδρικό θώκο της ΕΣΗΕΑ, αυτό θα το δείξει ο εναπομείνας χρόνος, μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου εις την ΕΣΗΕΑ, γιά νέο ΔΣ και τα λοιπά όργανα της Ενώσεως.

Μπορώ, πάντως, να διακινδυνεύσω την εκτίμηση ότι: Με τίποτα δεν θα επροκηρύσσετο απεργία εις την ΕΡΤ, εάν επρόκειτο να τεθεί εν κινδύνω η πληροφόρηση του Ελληνικού λαού, από ταξίδι του προέδρου Αλέξη εις το εξωτερικό, όπως ίσχυσε με το πολυήμερο εις τη Λατινική Αμερική, την Πορτογαλία κλπ. Με τον ίδιο τρόπο, αν, αύριο το πρωί, ανακοινωθεί ταξίδι του Αρχηγού εις τη ΛΔ Κορέας ή τη Βενεζουέλα δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, οι λίστες των εγκεκριμένων από τον Σκουρλέτη θα τρέξουν και το δημόσιο χρήμα θα τρέξει άφθονο. Γιά τον πρωθυπουργό της χώρας και το ταξίδι του εις τη ΛΔ Κίνας, του πρέπει καψόνι.

Ιδιαιτέρως εις ό,τι αφορά τη ΛΔ Κορέας, ακόμη και αν υπήρχαν προβλήματα συμβατότητος τηλεοπτικών δικτύων, δορυφόρων κ.ο.κ. εις την πλέον απομονωμένη χώρα του σημερινού κόσμου, αυτά θα είχαν λυθεί με οποιοδήποτε κόστος, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την μετάδοση της δήλωσης του προέδρου Αλέξη με τον κομμουνιστή δικτάτορα της δυναστείας των Κιμ.

Αυτή η εκτροπή του συνδικαλισμού από κάθε θεμιτή αντίληψη και η κακοποίηση της ίδιας της δημοσιογραφίας, θα πρέπει να τιμωρηθεί εις τα πρόσωπα των συγκυβερνησάντων την ΕΣΗΕΑ, υπό τον εντιμότατο(υπό την έννοια του honorable εις την Αγγλικήν) προέδρου Τρίμη.

Γιά την ιστορία, πάντως, η θέση του εκπροσώπου της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων ήταν και χθες αυτή που παγίως υποστηρίζεται: Όχι σε απεργιακές κινητοποιήσεις γιά «ξεκάρφωμα», επιλεκτικές και εκδικητικές, ενίοτε, οι οποίες δεν προάγουν τελικώς τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των δημοσιογράφων και προφανώς συνδέονται και με ανομολόγητες σκοπιμότητες. 

Μπορεί η «Συσπείρωση» του Τρίμη να εμφανίζεται να αγνοεί την ύπαρξη της ΚΕΔ(...), αλλά ο ενοχλητικός και αυστηρός πρός όλους συνδικαλιστικός λόγος της ΚΕΔ δεν άφησε ούτε μία στιγμή ήσυχη και άνευ ουσιαστικού ελέγχου τα έργα και τις ημέρες της «εξουσίας Τρίμη», τη χειρότερη, ίσως, που είχε την ατυχία να υποστεί η ΕΣΗΕΑ.

Αλλά η λύτρωση έρχεται να ακολουθήσει τα δεινά, έστω και με βαρύτατο τίμημα!

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη