24 Μαΐ 2013

Αποχωρεί από το Δικαστήριο ο Άκης, επειδή δεν κλητεύθηκε ο Σημίτης

Την αποχώρησή του από το δικαστήριο που τον δικάζει για την υπόθεση του μαύρου πολιτικού χρήματος ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, μετά την...
απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημά του να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης «εδώ και τώρα», καταγγέλλοντας πως οι δικαστές δεν αναζητούν την ουσία της υπόθεσης αλλά ασχολούνται με παράπλευρες υποθέσεις που δεν οδηγούν στην αλήθεια.

Ο πρώην υπουργός είπε στον πρόεδρο του δικαστηρίου Χρήστο Κατσιάνη πως θα επανέλθει μόνο όταν κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που έλαβαν την απόφαση για την προμήθεια των υποβρυχίων, ενώ πραγματοποίησε δριμεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ στο οποίο χρέωσε την προσπάθεια εξόντωσής του.

«Το ΠΑΣΟΚ στο τέλος της ζωής του σε μια προσπάθεια εξόντωσης των εσωκομματικών αντιπάλων έφτασε σε εκφυλισμό για να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους, πρακτικές που δεν συνάδουν με το φρόνημα ενός αριστερού σοσιαλιστικού κινήματος. Η παρουσία μου εδώ αν ο ρόλος μου είναι του θεατή δεν είναι δυνατή» είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Ιδιαίτερα φορτισμένος είπε στους δικαστές «εγώ δεν έχω δωροδοκηθεί, δεν έχω πάρει κανένα αντάλλαγμα και υποστηρίζω το ίδιο και για όλους τους άλλους κατηγορούμενους. Το κατηγορητήριο είναι πλαστό και κατασκευασμένο και σκοπός είναι η ενοχοποίηση, η καταδίκη και η φυλάκισή μου. Πως είναι δυνατόν να συνεχίσω να παραβρίσκομαι στο δικαστήριό σας χωρίς να ασχολούμαστε με την ουσία; Υποφέρουμε, έχουμε υποστεί ζημία, η υγεία κάποιων από εμάς κλονίστηκε, η γυναίκα μου, η κόρη μου, το παιδί μου. Δεν υπάρχει καμία δωροδοκία εκτός κι αν πιστεύει κάποιος ότι δωροδοκήθηκε ολόκληρο το ΚΥΣΕΑ. Το απορρίπτω και το καταγγέλλω».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε ότι οδηγείται σε αυτή την απόφαση μετά την απόρριψη του αιτήματος να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ και μάλιστα διερωτήθηκε «πως θα προχωρήσουμε αν δεν μιλήσουμε με ανθρώπους του ΚΥΣΕΑ, στρατιωτικούς και πολιτικούς; Πως θα φανεί πως ελήφθη η απόφαση; Η αλήθεια βοά. Μην μας κοροϊδεύετε. Να κουκουλώσουμε το θέμα; Αυτό δεν έχει κανείς δικαίωμα να το κάνει. Έζησα στο κοινοβούλιο την προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης. Αισθάνομαι ότι υπάρχουν γύρω επιρροές, κύκλοι που επηρεάζουν μια δικαστική διαδικασία. Ζούμε δυο χρόνια με ένα πλαστό και κατασκευασμένο κατηγορητήριο. Εκτός δικαστηρίου, από την προανακριτική ακόμη, κύκλοι νομικοί και ιδιωτικοί το κατασκεύασαν. Σαράντα χρόνια έκανα τη δουλειά μου και δεν με κατηγόρησε κανείς για τίποτα. Ήρθε αυτή η σκευωρία το 2010 από πολιτικούς μου αντιπάλους και από άλλους κύκλους που φρόντισαν να την ντύσουν με επικοινωνιακά χαρακτηριστικά. Σκεφτήκατε ποτέ να ζητήσετε τα πρακτικά από τις συζητήσεις του ΚΥΣΕΑ για να δούμε την αλήθεια; Θα απόσχω των εργασιών του δικαστηρίου μέχρι να ασχοληθεί με την ουσία και μην το θεωρήσετε αυτό ως περιφρόνηση».

Χρ. Κατσιάνης (πρόεδρος δικαστηρίου): Μα ποια ουσία; Έτσι νομίζετε εσείς πως δεν προχωράμε στην ουσία. Η ουσία είναι η αναζήτηση της αλήθειας.

Α. Τσοχατζόπουλος: Όταν θα έρθει το ΚΥΣΕΑ θα είμαι εδώ.

Χρ. Κατσιάνης: Αδημονείτε κύριε Τσοχατζόπουλε.

Α. Τσοχατζόπουλος: Δυο χρόνια έχουμε υποστεί τα πάνδεινα. Δίκη χωρίς το ΚΥΣΕΑ δεν μπορεί να γίνει.

Πηγή:www.capital.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη