7 Μαΐ 2013

Ρατσιστικά σχόλια από την ποιήτρια Κική Δημουλά

"Είναι τόσο πολλοί, που πιάνουν και τα παγκάκια και δεν βρίσκω να καθίσω"
Αίσθηση έχουν προκαλέσει τα σχόλια της διάσημης ποιήτριας Κικής Δημουλά για τους μετανάστες στην Κυψέλη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των Atenistas. Όπως είπε η Ελληνίδα ποιήτρια...
δεν αντέχει τους μετανάστες στην Κυψέλη, σημειώνοντας πως είναι τόσοι πολλοί που πιάνουν και τα παγκάκια. Ανέφερε μάλιστα πως δεν βρίσκει να καθίσει στην πλατεία, ενώ προσθέτει ότι φοβάται να βγει από το σπίτι της γιατί κλέβουν.
Τις δηλώσεις της Κικής Δημουλά σχολίασε η Αννα Δαμιανίδη στη στήλη της «Τρίτη Ματιά» στην «Εφημερίδα των Συντακτών», κάνοντας λόγο για ρατσιστικό παραλήρημα της ποιήτριας.

«Περιμέναμε από μια διακεκριμένη ποιήτρια κάτι πιο βαθύ, πιο ανθρωπιστικό. Κάτι φωτεινό που θα βοηθούσε τη συνύπαρξη με τους μετανάστες, που θα μαλάκωνε τους ανθρώπους; Λάθος μας!» σημειώνει η Αννα Δαμιανίδη.

Η απάντηση χρήστη του twitter

"Να βοηθήσετε την ποιήτρια να βρεί παγκάκι ελεύθερο", απάντησε χρήστης του twitter στη Δαμιανίδη "πάρτε μερικούς από τους μετανάστες της Κυψέλης στο σπίτι σας, να ελευθερωθεί λίγος δημόσιος χώρος".

Ο Τατσόπουλος για τη Δημουλά

Στο θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε, σύμφωνα με την "Εφημερίδα των Συντακτών" η ποιήτρια Κική Δημουλά για τους μετανάστες στη διάρκεια εκδήλωσης των Atenistas στην Κυψέλη, αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Facebook ο Πέτρος Τατσόπουλος.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτε για την "Κική Δημουλά" -πέρα από το ότι το όνομα της φιγουράρει κατά καιρούς ανάμεσα στα 4-5 που η πολιτική μας ορθότητα επιβάλλει να δηλώνουμε στις δημοσκοπήσεις ότι προτιμάμε, ώστε να μην μας θεωρούν οι άτιμοι οι δημοσκόποι ντιπ για ντιπ αγράμματους. Δεν έχουμε διαβάσει κανένα από τα βιβλία της, δεν έχουμε ιδέα τι έχει τραβήξει ή δεν έχει τραβήξει στη ζωή της. Ακούμε κάτι που είπε ή κάτι που της αποδόθηκε κι ευθύς σπεύδουμε να την αποκαθηλώσουμε και να την λυντσάρουμε. Δεν είναι πια η αγαπημένη μας ποιήτρια που δεν διαβάσαμε. Είναι η φρικτή ρατσίστρια -μα και ούτε καν. Είναι η ατάκα για τα παγκάκια. Θα την θυμόμαστε ως την επόμενη άτυχη ατάκα, ως το επόμενο άτυχο θύμα μιας ηλεκτρονικής οχλοκρατίας που δεν θα χορτάσει ουδέποτε ούτε από ατάκες ούτε από θύματα», ήταν το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

To σχόλιο του Γιώργου Κωνσταντόπουλου

Η ποίηση της Δημουλά δεν με συγκινεί ιδιαίτερα- γούστα είναι αυτά, ίσως να μην την έχω διαβάσει και κατανοήσει αρκούντως. Δικαιολογεί όμως άριστα τον χαρακτηρισμό της, ως πνευματικού ανθρώπου υψηλών αξιώσεων. Διότι, πνευματικός άνθρωπος δε σημαίνει να είσαι του συρμού, όπου φυσάει το ρεύμα. Δε σημαίνει να ζεις σε ένα γυάλινο πύργο, μακριά από τα προβλήματα της κοινωνίας. Δε σημαίνει να είσαι δήθεν. Δε σημαίνει να είσαι political correct. Και φυσικά δε σημαίνει ότι μονοπωλείς την κοινωνική δικαιοσύνη και τον ανθρωπισμό, ιδιαίτερα αν είσαι στρατευμένος ή φίλα προσκείμενος στην Αριστερά. Συγχαρητήρια λοιπόν στη Κική Δημουλά για το θάρρος της, η οποία μετά από τις δηλώσεις της περί κατακλυσμού λαθρομεταναστών στην Κυψέλη, κατέστη στόχος της γνωστής συνομοταξίας δημοσιολογούντων της πολιτικής ορθότητας. 
Έτσι, λοιπόν, τα όργανα της αριστερίστικης θολούρας και της ψευτοπροοδευτικότητας, μην αντέχοντας μάλλον να αποδεχτούν την αμείλικτη πραγματικότητα που τους καταρρίπτει τις φαντασιώσεις, βάφτισαν τις σκληρές αλήθειες της Δημουλάς "ρατσιστικό ξέσπασμα" και μπαναλιτέ του ξενοφοβικού λόγου". Σας παρακαλώ όχι άλλο κάρβουνο. Αν δω άρθρο και από το protagon- γνωστό site πολιτικής ορθότητας- που κατακεραυνώνει τη μάγισσα-ρατσίστρια-εθνικίστρια Δημουλά, τα έχω δει όλα!

ΝΕΩΤΕΡΟ: Η απάντηση της Κικής Δημουλά, με νέο ρατσιστικό παραλήρημα, εναντίον Ελλήνων αυτή φορά,
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη