4 Ιουν 2013

Ώρα για έναν αντιρεπουτσιστικό νόμο

Σπάω πλάκα με τους Πασόκους που κατέφυγαν στη ΔΗΜΑΡ και τα βάζουν με την κ. Ρεπούση και τις θεωρίες της. Ξέχασαν ότι το πρώην κόμμα τους, όταν κυβερνούσε, μας είχε φορέσει τις επίσης καθηγήτριες κ.κ. Δραγώνα και Φραγκιουδάκη που έχουν ταυτόσημες με την κ. Ρεπούση απόψεις για
τα διάφορα εθνικά θέματα και έβαλλαν με μένος κατά της Χαράς Νικοπούλου.

Ακόμη και όταν αποκαλύφθηκε ότι η κ. Δραγώνα δεν διαθέτει βασικό πτυχίο ΑΕΙ, αλλά διαθέτει μεταπτυχιακό [παγκόσμια πρωτοτυπία;], έκαναν τουμπεκί. Τώρα που αποκαλύπτεται ότι η κ. Ρεπούση έχει μηδενικό επιστημονικό έργο, αλλά είναι καθηγήτρια στον Tομέα της διαπαιδαγώγησης των ελληνόπουλων, πάλι κάνουν τουμπεκί.

Ο Φωτίγκος την αποδοκίμασε, αλλά δεν τη διέγραψε, επειδή το καταστατικό του κόμματος, λέει, δεν προβλέπει διαγραφές. Αν εννοεί αυτά που λέει ο Αρχηγός της ΔΗΜΑΡ, του προτείνω στις επόμενες εκλογές να την περιλάβει στο ψηφοδέλτιο της Β΄ Πειραιώς, ώστε να απαλλαγεί σίγουρα από αυτήν. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι οι πρόσφυγες και οι απόγονοί τους θα τη στείλουν στη Βουλή.
Αλήθεια οι 1629 συμπολίτες μου της Α΄ Πειραιώς πώς αισθάνονται που με την ψήφο τους έστειλαν στο Κοινοβούλιο ένα άτομο τόσο προκλητικό απέναντι στην ιστορία του τόπου;

Κι’ όταν λέω ότι ήλθε η ώρα για έναν αντιρεπουτσιστικό νόμο δεν εννοώ νόμο που να αποδοκιμάζει ποινικώς ιδέες και απόψεις, όσο ανεδαφικές και αν είναι. Εννοώ νόμο που επί τέλους θα βάζει μία τάξη στη διαδικασία εκλογής καθηγητών στα ΑΕΙ. Δεν είναι δυνατόν να εκλέγεσαι καθηγητής και να μην έχεις επιστημονικό έργο. Νισάφι πια!

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη