29 Ιουν 2013

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ η ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ των ΛΑΩΝ !!

του Βλάση Γωγούση
Ακούστε ή μάλλον διαβάστε , φίλοι αναγνώστες των Xaliων :
Ξεφυλλίζοντας χθες την αριστουργηματική συνέντευξη « ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΔΙΑΥΓΕΙΑ» του μεγάλου διανοητή Noam Chomsky , διάβασα :



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : «Εσείς, ένας σημαντικός διανοητής , ένας αιώνιος αντιρρησίας , μπορείτε με απλά λόγια να μας πείτε πως γίνεται η πλύση εγκεφάλου των λαϊκών μαζών ; »

ΝΟΑΜ CHOMSKY : « Οι μεγάλες εταιρείες δημοσίων σχέσεων, διαφήμισης, γραφικών τεχνών , κινηματογράφου ραδιοφωνίας και τηλεόρασης έχουν σαν ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τον …..έλεγχο του νου !!!
Πρέπει να δημιουργήσουν τεχνητές ανάγκες , έτσι ώστε οι άνθρωποι να αφοσιώνονται στην ικανοποίησή των αναγκών τους, καθένας από την πλευρά του , α π ο μ ο ν ω μ έ ν ο ι μεταξύ τους.

Οι διευθυντές αυτών των επιχειρήσεων πρέπει να προσανατολίσουν τον κόσμο προς τα επιπόλαια πράγματα της ζωής όπως η κ α τ α ν ά λ ω σ η !

Πρέπει να δημιουργηθούν τεχνητά τείχη, να κλειστεί ο κόσμος μέσα και να α π ο μ ο ν ω θ ε ί ο ένας απ` τον άλλον !!\

Αυτά πάντα συνέβαιναν . Προηγούμενα ο ρόλος όμως είχε ανατεθεί στους κατόχους της γνώσης.

Αυτό που είναι καινούργιο είναι η δύναμη των σύγχρονων μέσων ενημέρωσης (ραδιόφωνο, τηλεόραση, ηλεκτρονικός τύπος ) , τα οποία σε χρόνο μηδέν αλλά συντονισμένα και εναρμονισμένα σαν ορχήστρα , βομβαρδίζουν με την κατευθυνόμενη ( πανομοιότυπη) πληροφόρηση – μέσω των διανοουμένων- τα πλήθη ! ».
Αυτοί οι περιβόητοι διανοούμενοι παίρνουν συχνά βαρύγδουπους τίτλους ! ( σημ Βλάση : βλ. « τεχνοκράτες » , « οικονομολόγοι », « συνταγματολόγοι » κ.ά. ).
Δίπλα τους οι ( πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι )μεγαλοδημοσιογράφοι και σχολιαστές».

Τάδε έφη φίλοι μου ο μέγας φιλόσοφος Chomsky, ο λόγος τώρα σε σας, που ακούτε κάθε πρωί OMEGA, SKAI , ALFA, ALTER και …..REAL NEWS !!!

‘Ά ! ξέχασα τις ( δήθεν) αντιπαραθέσεις των αμέτρητων οικονομολόγων , των εργατολόγων , και τους « ΝΕΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ» του Παπαχελά καθώς και την «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» του Γιάννη Πρετεντέρη !!

Την….υγειά μας νάχουμε, να μας…..ξεπλένουνε οι (δήθεν) διανοούμενοι !
Δρ ΒΛΑΣΗΣ ΓΩΓΟΥΣΗΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη