26 Ιουν 2013

Μήνυσαν τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρη για παράβαση καθήκοντος

Μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και παντός υπευθύνου αρμοδίου υπαλλήλου της αυτοδιοίκησης ή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για παράβαση καθήκοντος...
(άρθρο 259 ΠΚ), κατέθεσαν δύο πολίτες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητώντας την ποινική δίωξη των αυτοδιοικητικών αρχών για τη «συνεχή παράλειψη νομίμων ενεργειών», που προκαλεί τεράστια οικονομική ζημία εις βάρος τους.

Συγκεκριμένα καταγγέλλουν την αντισυνταγματική επί 26 ολόκληρα χρόνια δέσμευση ακινήτου τους, με σκοπό την υποτιθέμενη ανέγερση σχολικού συγκροτήματος, και μηνύουν τη δημοτική αρχή στην αρμοδιότητα της οποίας έχει περιέλθει το θέμα, επειδή αγνοεί και δεν εφαρμόζει ανέκκλητη δικαστική απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης του 2009, που τους δικαιώνει έναντι του δημοσίου, επιβάλλει ρητά ή την άμεση άρση δέσμευσης του οικοπέδου ιδιοκτησίας τους, «επειδή παρήλθε πολύ μεγαλύτερος του επιτρεπομένου εύλογου χρόνου δέσμευσης ιδιοκτησίας», ή επιτάσσει τις άμεσες ενέργειες του Δήμου για την προώθηση της διαδικασίας κήρυξης και συντέλεσης της απαλλοτρίωσής του ακινήτου. Όπως επισημαίνεται στη μήνυση το δεσμευμένο ακίνητο δεν μπορεί κατά κανένα τρόπο να αξιοποιηθεί από τους νόμιμους ιδιοκτήτες του, ενώ τους επιβαρύνει με βαρύτατη φορολογία ακίνητης περιουσίας. Ταυτοχρόνως στη μήνυση αναφέρεται ότι ο Δήμος αγνοεί και σχετικά έγγραφα του Συνηγόρου του Πολίτη του 2012, που τον καλούν να συμμορφωθεί προς τη δικαστική απόφαση.

Επισυνάπτεται η μηνυτήρια αναφορά (κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη