18 Ιουλ 2013

Πρέπει να κόβουν αποδείξεις για τα ιδιαίτερα μαθήματα;

Αγαπητοί φίλοι
θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν οι καθηγητές που έρχονται στα σπίτια για ιδιαίτερα μαθήματα είναι ...
υποχρεωμένοι να εκδίδουν αποδείξεις. Σήμερα καθηγήτρια που πληρώνω για το γιό μου, μου εξήγησε ότι για τα ιδιαίτερα δεν ισχύουν αποδείξεις.

Ισχύει αυτό που μου είπε και αν όχι μπορώ να το καταγγείλλω ;

Ευχαριστώ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Απάντηση taxalia: φυσικά και πρέπει να κόβουν. Για να κάνει κανείς ιδιαίτερα μαθήματα πρέπει καταρχήν να έχει από το Υπουργείο Παιδείας "άδεια οικοδιδασκαλίας" (http://archive.minedu.gov.gr/el_ec_category307.htm) και φυσικά να κάνει έναρξη επιτηδεύματος και να ασφαλιστεί στον ΟΑΕΕ. Ελάχιστοι βεβαίως τηρούν το νόμο, επειδή η ασφάλιση στοιχίζει και στα ιδιαίτερα καταφεύγουν νέοι που ..."πεινάνε". 
Υπάρχει και άλλη μια κατηγορία ανθρώπων που κάνουν ιδιαίτερα και βγάζουν συνήθως πολλά λεφτά έως εξωφρενικά πάρα πολλά λεφτά: οι καθηγητές των δημοσίων σχολείων, που κάνουν ιδιαίτερα σε μαθητές τους. Φυσικά, αυτοί είναι άκρως παράνομοι -στην πραγματικότητα κάνουν το σοβαρότερο έγκλημα που μπορεί να κάνει ένας εκπαιδευτικός- οπότε τα παίρνουν όλα μαύρα, αφορολόγητα και ....όμορφα. Βεβαίως υπάρχουν αυστηρές ποινές για τους καθηγητές που θα συλληφθούν να κάνουν παράνομα ιδιαίτερα, αλλά στην πράξη είναι σχεδόν αδύνατο να συλληφθεί κανείς επ΄αυτοφώρω, οπότε, 
όποιος μπορεί κι έχει ελαστική συνείδηση και δεν ντρέπεται να κάνει ιδιάιτερα σε μαθητές του: 
-σέρνεται στο δημόσιο σχολείο σαν κοιλαράς αλκοολικός κοροϊδεύοντας τους μαθητές του και 
-πετάει σαν υπερηχητικό στα ιδιαίτερα με το μαύρο αφορολόγητο χρήμα. 
Επειδή η σύλληψη από την αστυνομία είναι δύσκολη, τη λύση πρέπει να δίνουν οι ίδιοι οι μαθητές, που όταν παίρνουν χαμπάρι ότι, καθηγητής του σχολείου τους κάνει ιδιαίτερα σε συμμαθητές τους, να τον καταγγέλουν στην αστυνομία και να τον κάνουν ρόμπα στο σχολείο. Αυτή είναι η μοναδική άμυνα.
Το πρόβλημα, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις βρίσκεται στο ότι ο καθηγητής που κάνει ιδιαίτερα σε μαθητή του, χρεώνοντάς του με δεκάδες ευρώ την ώρα, δίνει πολύ κακό παράδειγμα στο παιδί και δίνει την αίσθηση διάκρισης με τους άλλους μαθητές.
Τέλος, μια συχνή ερώτηση για το θέμα είναι : "μπορεί η αστυνομία να κάνει έφοδο σε ένα σπίτι για να συλλάβει καθηγητή που κάνει ιδιαίτερα;". Λιτά, η απάντηση είναι "ναι", έχει γίνει κάποιες φορές.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη