24 Ιουλ 2013

Όταν η μοιχεία ήταν ποινικό αδίκημα !

του Βλάση Γωγούση

Δεν ξέρω πως μούρθε αλλά πριν λίγο θυμήθηκα ένα κωμικοτραγικό περιστατικό που οι παλιοί Θεσσαλονικείς το θυμόμαστε και τώρα - στα γεράματα- μας ….τρων οι τύψεις ! ! ¨
Και εξηγούμαι :

Οταν η μοιχεία χαρακτηρίζονταν σαν ποινικό αδίκημα- ( και οι μοιχοί προσάγονταν ...σεντονιασμένοι στην Αστυνομία !)- συνέβη το εξής περιστατικό :
Ένας.....τάρανδος , υποπτευόμενος ότι η γυναίκα του τον απατά, έβαλε ιδιωτικό ντετέκτιβ ο οποίος την τρίτη μέρα τον ειδοποίησε ότι η « περί ής» ευρίσκετο μετά του….λεγάμενου , σε δωμάτιο γνωστού Ξενοδοχείου επί της ΕΓΝΑΤΙΑ..
Ο ...τάρανδος, ειδοποίησε την σύζυγο του ...."γαμίκου" και αμφότεροι , συνοδευόμενοι από τον ντετέκτιβ και αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος της περιοχής ( αλλά και από …..πλήθος ...συγγενών τους ) μετέβησαν επί τόπου και επεχείρησαν να σπάσουν την πόρτα του δωματίου.....
Οι ατυχείς ....."συνωστιζόμενοι" απείλησαν ότι θα αυτοκτονήσουν και τότε οι συγγενείς - κατ`εντολήν της Αστυνομίας- αποσύρθηκαν στην Είσοδο του Ξενοδοχείου, αναμένοντες το…σεντόνιασμα και την …..διακομιδή των άτυχων εραστών, προς το γειτονικό Αστυνομικό τμήμα.
Τότε, απροσδόκητα , οι - παρ `ολίγον - αυτόχειρες - ανέβηκαν τρέχοντας τυλιγμένοι με ένα σεντόνι στην ταράτσα του Ξενοδοχείου με σκοπό να διαφύγουν!
Αλλά δυστυχώς γι` αυτούς δεν υπήρχε κτήριο εν επαφή.
Την ίδια ώρα , όμως , το νέο είχε διαδοθεί από στόμα σε στόμα στην πόλη και σε χρόνο μηδέν μαζεύτηκε από κάτω η...μισή Θεσσαλονίκη !
Πλημύρισαν και οι γύρω ταράτσες, και οι οι ελεεινοί ...ηδονοβλεψίες ( ανάμεσά τους και ο….υπογράφων ! ) τους χλεύαζαν …άδοντες εν χορώ : «κούνια – μπέλα, …πιας` τη…μανιβέλλα » !!!
Το ζεύγος απειλούσε ότι θα ..πηδήξει κάτω ( το μυαλό τους ακόμη στο....πήδημα το είχαν ) και το πλήθος εν χορώ ( μιλάμε για....χιλιάδες !) κραύγαζε . " πηδήξ`τε, πηδήξ`τε ! Μεσαίωνας σας λέω, τώρα που το σκέφτομαι, ντρέπομαι για......λογαριασμό μου ! !!.
Λύτρωση στο δράμα έδωσε η παρέμβαση εισαγγελέως , με την εντολή του οποίου ισχυρά αστυνομική δύναμη , εφόρμησε στην ταράτσα, τύλιξε το ζεύγος σε μια κουβέρτα και το οδήγησε…αγκαλιασμένο στα κρατητήρια και από κει την άλλη μέρα στο...αυτόφωρο.
Επίλογος : Το ζεύγος αθωώθηκε γιατί ΟΥΔΕΙΣ μάρτυς εδέχθη να καταθέσει για το ...έγκλημα!

ΖΗΤΩ ο ΕΡΩΤΑΣ!!!!!

Δρ Βλάσης Γωγούσης


Υστερογραφο:
Αν ίσχυε και σήμερα ο χαρακτηρισμός του αδικήματος ως ποινικού, θα έλυνε μέρος του προβλήματος της …ανεργίας , με την ίδρυση βιομηχανίας παραγωγής….κουβερτών !!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη