18 Ιουλ 2013

Ο δικός μας απολογισμός για τα πεπραγμένα Μπουτάρη

Ο Δήμαρχος εξέδωσε χθες τον απολογισμό για τα περπαγμένα του σε ένα ψηφιακό έντυπο 72 σελίδων. Εμείς σας παρουσιάζουμε τον δικό μας απολογισμό του αγαπημένου μας Δημάρχου όπως τον έχουν καταγράψει οι κάτοικοι αυτής της πόλης.

ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ-TI EΓΙΝΕ

1. Θαλάσσια συγκοινωνία. Πληρώθηκαν εκ νέου οι παλιές μελέτες. Καραβάκια, όμως, ούτε για δείγμα


2. Πεζοδρόμηση της Τσιμισκή. Αν ήταν τόσο εύκολο…Μπαρούφες για να χαϊδέψει ο δήμαρχος τα αφτιά των οικολόγων που τον ψηφίσαν.


3. Νέες πιάτσες ταξί. Ποιους ρώτησε; Μόνος του εξήγγειλε τις νέες πιάτσες, μόνος του τις πήρε πίσω, τώρα συμφώνησε άτυπα πως θα τις κάνει αλλά αν δε το δούμε... Επίσης προκειμένου να χαϊδέψει τους ταξιτζήδες κατέστησε όλη την πόλη μία πιάτσα εκτοπίζοντας τους κατοίκους του κέντρου από αυτό και καταργώντας τις ήδη ελάχιστες θέσεις πάρκινγκ!


4. Γειτονιά του έρωτα. Όνειρο Μπουτάρη ήταν κι παραμένει στη φαντασία του δημάρχου…


5. Επιδότηση παρκινγκ. Πάει κι αυτό…Ήταν τραγικά ανέφικτο, αλλά η «Μακεδονία» το έπαιξε για μια ολόκληρη εβδομάδα… Αντ' αυτού ο Μπουτάρης "τιμωρεί" τους κατοίκους του κέντρου δίνοντας τις ελάχιστες θέσεις στάθμευσης στους ταξιτζήδες. 


6. Βούλγαροι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη. Φούσκα κι αυτό, αφού πρώτα ο Μπουταρης βγήκε σε όλα τα μεγάλα κανάλια για να «τεκμηριώσει» το…απόλυτο τίποτα!


7. Μητροπολιτικό πάρκο. Μας τα είπαν κι άλλοι…Ούτε πάρκο θα δούμε, ούτε η ΔΕΘ φεύγει…


8. Φωτοβολταϊκά στις στέγες των σχολείων. Μια ακόμα φούσκα…


9. Τέρμα το παράνομο εμπόριο. Σκούρα τα πράγματα. Κι αφού ο Μπουτάρης δεν έκανε απολύτως τίποτα, τα γύρισε τώρα και λέει «δεν είμαστε εμείς οι υπεύθυνοι».


10. Ρύθμιση των φορτοεκφορτώσεων. Μονό στα χαρτιά και αυτή η μπούρδα…


11. Λαϊκές αγορές βιολογικών. Καμία πρόοδος…Από αναβολή σε αναβολή ο Μπουτάρης μέχρι να βαρεθούν οι ενδιαφερόμενοι…


12. Μετατόπιση περιπτέρων. Κι αυτό το θέμα πήρε άπατο! Στις καλένδες…


13. Νέο δίκτυο ποδηλατοδρόμων. Η αδιαφορία του Μπουτάρη για τους ποδηλατοδρόμους πονάει πολύ την παράταξη του αλλά κανένας δεν μιλάει. Το έργο παραμένει άφαντο!…


14. Τραπεζάκια έξω. Τραγωδία…Και δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα. Πίστεψε το!


15. Καθαριότητα. Κάθε μέρα και χειρότερα…Το παραδέχεται και ο ίδιος ο Μπουτάρης, αλλά μάλλον δεν μπορεί να κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος…


16. Διαχείριση του παράνομου παρκινγκ. Και μη χειρότερα…Η δημοτική αστυνομία σε διοικητική παράλυση…


17. Δημοτικός φωτισμός. Ουδέποτε υπήρξε χειρότερος…ουδέποτε! Εδώ να θυμίσουμε και την ηλεκτροπληξία που έπαθε σκυλί και ο ιδιοκτήτης του στη Νέα Παραλία όταν πάτησαν τα επιδαπέδια φώτα!


18. Μετεγκατάσταση ΔΕΘ. Είπα-ξείπα…


19. Στέγη αστέγων. Μόνο στα λόγια…Ή καλύτερα, μονό στα χαρτιά. Προσωπικά ο Μπουτάρης είναι υπόλογος και για αυτό το φιάσκο…


20. Τσόντες στην Δημοτική Τηλεόραση. Ε, ούτε κι αυτό…


21. Ο Μπουτάρης δήλωσε: « Όχι τραπεζοκαθισματα στον πεζόδρομο της Aγιας Σοφίας.» Μέσα σε λίγους μήνες παρέδωσε την Αγίας Σοφίας στα καφέ και μάλιστα... με άδεια!

22 Κάθε τρεις μήνες ο δήμαρχος αναφέρεται στην κατασκευή Tραμ στη Θεσσαλονίκη. Μια ακόμα επαναλαμβανόμενη μπούρδα… Μάλιστα στείλαμε τον Ανδρέα Κουράκη πασχαλιάτικα στο Σαν Φρανσίσκο να δει το εκεί τραμ μπας και πάρουμε καμία ιδέα!

23. Καινοτόμες τουριστικές δράσεις. Ο Μπουταρης διέλυσε κυριολεκτικά μέσα σε 20 μήνες τον Οργανισμό Τουριστικής προβολής και τον φόρτωσε με χρέη.

23. Μπουτάρης: «Να κατεδαφιστεί το Βελλιδειο» Μια φούσκα  που ανέδειξε η εφημερίδα   «Αγγελιοφόρος» στις  19/2/2012 ως «μεγαλη» είδηση στην πρώτη σελίδα.

24. Αντίγραφα  των Μαγεμένων στη Θεσσαλονίκη. Βατερλό Μπουτάρη! Η Έλενα Αμβροσιαδου που θα χρηματοδοτούσε το εγχείρημα έφριξε με την ανεύθυνο χειρισμό της υπόθεσης από τον δήμαρχο.

25  Στις 12/12/2011 ο Μπουτάρης δήλωσε:  «Αρχίσαμε εργασίες για την κατασκευή τζαμιού στη Θεσσαλονίκη». Η δήλωση έγινε παρουσία του δημάρχου της Σμύρνης Αζιζ Κοτζάογλου. Είδατε εσείς να κτίζεται κανένα τζαμί; Έγκυρος συνομιλητής ο Μπουταρης…

26 Αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με Καναδά. Φαντασίωση Μπουτάρη και τίποτα άλλο.

27.Ηλεκτρονικό αρχείο τεκμηρίωσης των ιστορικών δένδρων της πόλης…Το άλλο με τον Τοτό το γνωρίζει ο δήμαρχος;

28.Δίκτυο πράσινων πόλεων. Τους χάλασε το πάρτι των ανεξέλεγκτων κοινοτικών επιχορηγήσεων ο δημοτικός σύμβουλος  Μάτης. Ο Μπουτάρης το φυσάει και δεν κρυώνει… Ευχολόγια και δράσεις που γίνονται μόνο χάρις σε εθελοντές.

29. Απορριμματοφόρα με πλάγιες πόρτες. Και σε ποιους δρόμος θα χωρέσουν; Μια ακόμα μπούρδα Μπουτάρη. Τι είχαμε, τι χάσαμε…

30.Νέες λεωφορειολωριδες στη λεωφ. Στρατού, Αγγελάκη, Γ.Παπανδρεου και  Θ.Σοφουλη. Το εξήγγειλε ο δημαρχος αλλά αποδείχτηκε ανίκανος να το υλοποιήσει. Η εξαγγελία του παραμένει στα χαρτιά λόγω κακών χειρισμών.

31. Τουαλέτες ζωών στα πάρκα. Τις είδατε; Εμείς όχι! Ο δημαρχος όμως τις βλέπει στον ύπνο του! Για την ακρίβεια είδαμε μία η οποία έχει καταστήσει το πάρκο που βρίσκεται μη προσεγγίσιμο στα 20 μέτρα από τη βρώμα!

32. Μειωμένα τέλη στους μετρόπληκτους. Εκτέθηκε πάλι ο Μπουτάρης διότι τίποτα απολύτως δεν έγινε. 

33. Δημιουργια business center στα πρότυπα του Αμβούργου στην περιοχή Λαχανόκηπων…Ο «Αγγελιοφόρος» το πρόβαλε στις  19.2.1012 ως «έργο του αιώνα». Στη συνέχεια ξεχάστηκε από όλους. Και από τον Δήμαρχο.

34. Μισθωμένες προβλήτες στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Προεκλογική δέσμευση «φούσκα» Μπουτάρη νούμερο 34. Έτσι εξαπατήθηκαν οι Θεσσαλονικείς που τον ψηφίσαν. 

35. Συνλειτούργα και συμμέτοχη του Δ.Θ στη διοίκηση του ΑΠΘ! Το πανεπιστήμιο το ρώτησε;  Άλλη μια προεκλογική δέσμευση Μπουτάρη χωρίς κανένα απολύτως αντίκρισμα.

36. Αξιοποίηση των Κεραμείων Αλλατίνη. Αποκαλύφθηκε ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Μπουτάρη στο ξεπούλημα των κοινοχρήστων χώρων. Οι αποκαλύψεις τον ανάγκασαν να τα μαζέψει άρον-άρον και τώρα περιμένει μια δεύτερη ευκαιρία.

37. «Δεν σβήνονται κλήσεις και δεν επιστρέφονται πινακίδες». Μια ακόμα δήλωση «φούσκα» Μπουτάρη, διότι και κλήσεις σβήνει η δημοτική αστυνομία και πινακίδες επιστρέφει. Με εντολή Μπουτάρη προφανώς και των κολλητών της αυλής του.

38. Προεκλογικά ο Μπουτάρης δεσμεύτηκε να κατασκευάσει δημοτικά παρκινγκ. Δεν κατασκεύασε ούτε ένα!...

38. Επίσης δεσμεύτηκε ο δήμαρχος προεκλογικά να ιδρύσει Ναυτιλιακή Εταιρεία Λαϊκής Βάσης. Ακόμα ένα ανέκδοτο Μπουταρη με αύξοντα αριθμό 38.

39. Ο δήμαρχος σε δηλώσεις του στις 9.2.2011 είπε ότι θα  στηρίξει τις εκδηλώσεις  και τον θεσμό των «Δημητρίων». Στις 20.5.2013, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, παρέδωσε τις εκδηλώσεις των Δημητρίων σε ιδιώτη με απευθείας ανάθεση! Είπα-ξειπα.

40. Καφετέριες, εστιατόρια,  μπαράκια, τελεφερίκ και εισιτήριο εισόδου στο δάσος Σέιχ-Σου! Μετά από αυτό ο Μπουτάρης ξύπνησε… 

41. Από την πρώτη στιγμή της θητείας του τάχθηκε υπέρ της καύσης των νεκρών και την κατασκευή αποτεφρωτηρίου. Δυόμισι χρόνια μετά τίποτα απολύτως δεν έχει προχωρήσει διότι υπάρχουν προβλήματα με την ισχύουσα νομοθεσία.

42. Επίσης τάχθηκε υπέρ της καύσης των σκουπιδιών. Προσδιόρισε μάλιστα και τη χωροθέτηση του εργοστασίου καύσης των απορριμμάτων. Στη Σινδο! Αντέδρασαν οι τοπικοί φορείς, αντέδρασαν και οι κρατικοί παράγοντες που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των σκουπιδιών, τα πήρε όλα πίσω...

43. Στις 7.5.2011 είχε δηλώσει στο «Καρφί» ότι «θα βγάλει τις μπουλντόζες να γκρεμίσουν τις παράγκες των τραπεζοκαθισμάτων με τα μπαουλοντίβανα στην πλατεία Αριστοτέλους». Δυο χρόνια μετά οι αθλιότητες στην πλατεία Αριστοτέλους συνεχίζονται.

44. Στο «Καρφί» είχε δηλώσει επίσης ότι με την ανάληψη της θητείας του ως δήμαρχος θα ξήλωνε το άγαλμα του Κ.Καραμανλη από τη Νέα Παραλία. Όχι μονό δεν το ξήλωσε, αλλά πήγε και στην τελετή των αποκαλυπτήριων. Συνέπεια λόγων και έργων Μπουτάρη.

45. Μόλις ανέλαβε δήμαρχος κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι «δημοτικοί υπάλληλοι έκλεβαν επί χρόνια καύσιμα που προορίζονταν για την κίνηση των απορριμματοφόρων» . Ουδέποτε αποδείχτηκε τίποτα εναντίον των εργαζομένων και ούτε ανακλήθηκε η βαρύγδουπη καταγγελία.

46. Ο Μπουτάρης τον Φεβρουάριο του 2011 αποφάσισε να προσλάβει ως νομικό του σύμβουλο δικηγόρο από το Κολωνάκι. Του έγινε μάλιστα και σύμβαση ανάθεσης έργου η οποία κρίθηκε παράνομη. Χοντρή πατάτα!...

47. Ρητά δεσμεύτηκε ο δήμαρχος πριν ένα χρόνο για την κατασκευή 20 διαφημιστικών ταμπλό προκειμένου να παταχτεί η παράνομη αφισοκόλληση. Μια ακόμα φούσκα του Μπουτάρη διότι δώδεκα μήνες μετά τίποτα απολύτως δεν έγινε.

48. Τέρμα η στάθμευση οχημάτων στην παραλιακή. Το είπε ο Μπουτάρης προεκλογικά για να χαϊδέψει τα αφτιά της Ένωσης Πεζών που τον στήριζε, αλλά μόλις έγινε δήμαρχος το ξέχασε. Είπα-ξειπα.

49. Στις 6 Ιουνίου 2011 τιμήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή οι αρχιτέκτονες που κατασκεύασαν το νέο Δημαρχείο, Τάσος και Δημήτρης Μπύρης. Να θυμηθούμε μερικούς από τους χαρακτηρισμούς που έδωσε ο Μπουτάρης για το νέο δημαρχείο; «Τερατούργημα», «τσιμεντούργημα», «ενεργοβορο» «απαράδεκτο» και «φαραωνικού τύπου κτίσμα». Με αλλά λόγια αγαπιόμαστε.

50. «Θα βγάλουμε ιδιωτικούς γερανούς στους δρόμους για να σηκώσουμε τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα». Το δήλωσε ο Μπουτάρης στις 22 Μαΐου 2011 στον «Αγγελιοφόρο» αλλά κανένας γερανός δεν εμφανίστηκε μέχρι σήμερα στους δρόμους. Μια ακόμα ανοησία Μπουτάρη…

51. Και με τις «δαγκάνες» το ίδιο. Δηλώσεις επί δηλώσεων στις εφημερίδες για την «πάταξη του παράνομου παρκινγκ» αλλά, μερικές από αυτές εκλάπησαν και οι υπόλοιπες βρίσκονται στις αποθήκες της δημοτικής αστυνομίας. Μια ακόμα φούσκα Μπουτάρη «δαγκωτή».

52. Μόλις ανέλαβε δήμαρχος ο Μπουτάρης υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει τη σημαία του Δήμου που απεικονίζει την κεφαλη του Μεγ. Αλεξάνδρου. Οι σημαίες παραμένουν στη θέση τους και αξιοποιούνται με κάθε ευκαιρία. 


53. Το «βαρύ χαρτί» της παράταξης Μπουτάρη ήταν ο εθελοντισμός. Κι εδώ αποτυχία, αν σκεφτούμε ότι οι «εθελοντές» των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της πόλης ήταν οι πιο καλά αμειβόμενοι (ες) υπάλληλοι. Έγιναν και σχετικές καταγγελίες από δυο επικεφαλής παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο…

54. Η προεκλογική δέσμευση Μπουτάρη για Δημοτική Συγκοινωνία ξεχάστηκε μόλις έγινε δήμαρχος. Στην Άνω Πόλη ακόμα περιμένουν τα «ευέλικτα μικρά λεωφορεία κυκλικής διαδρομής» που τους υποσχέθηκε ο δήμαρχος.

55. Προεκλογική δέσμευση Μπουτάρη και μάλιστα πρώτης προτεραιότητας, ήταν η σχεδίαση και κατασκευή παράκτιου πάρκου οικολογίας και αναψυχής στις γραμμές του ΟΣΕ. Το έργο παρέμεινε στα αζήτητα από τότε που ο Μπουτάρης έγινε δήμαρχος.

56. Το ίδιο έγινε και με την προεκλογική δέσμευση Μπουτάρη ότι «μέσα στην τετραετία 2010-2014 θα λειτουργήσουν 15 δημοτικά ιατρεία με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων »

57. Μέχρι πρότινος ο Μπουταρης μιλούσε για «χάραξη πράσινων διαδρομών» κατά μήκος των ρεμάτων και της περιφερικής τάφρου, μέχρι που ανακάλυψε ότι τα ρέματα δεν ανήκουν στον δήμο Θεσσαλονίκης! Μια ακόμα μπούρδα χάιδεψε τα αφτιά των οικολόγων ψηφοφόρων του.

58. Ο Μπουτάρης υποσχέθηκε «ελεύθερο ιντερνέτ WiFi» στην πλατειές Αριστοτέλους, Ναυρίνου, Τσιρογιαννη, κ.ά. Τίποτα δεν έγινε. Η υπόσχεση Μπουτάρη αποδείχτηκε φούσκα νούμερο 58.

59. Στις 2 Μαΐου 2011 άλλαξε γνώμη ο δήμαρχος για τη μεταφορά της ΔΕΘ στους Λαχανόκηπους. Σιγά την είδηση. Είδηση θα ήταν εάν διατηρούσε την ιδία γνώμη ο Μπουτάρης για ένα 15νθήμερο.

60. Δημοψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Ο Μπουτάρης για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ εναντιώνεται σε ιδιωτικά συμφέροντα. Άβυσσος το μυαλό του ανθρώπου. Επί της ουσίας: Το δημοψήφισμα είναι ένα πυροτέχνημα που πολύ γρήγορα θα καεί…

Και έχει κι άλλα αλλά καλοκαιριάτικα μάλλον καλύτερα πράγματα έχετε να κάνετε από το να διαβάζετε αυτά που ήδη βλέπετε γύρω σας!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη