13 Αυγ 2013

H αλήθεια για το Frozen Yogurt


Αγαπητοί κύριοι/κυρίες και αναγνώστες του taxalia,

Σχετικά με το δημοσίευμα με τίτλο «Μας έπρηξαν με το "Frozen yogurt"! Πόσο γιαούρτι όμως είναι το "παγωμένο γιαούρτι";» που αναφέρει για τα συστατικά του frozen yogurt, τι περιέχει αυτό καθώς και πως φτιάχνεται, η εταιρεία μας με όνομα και τεχνογνωσία από το 1993 θέλει να δώσει μια σαφή απάντηση στο Ελληνικό κοινό, το οποίο τη τελευταία διετία έχει γνωρίσει πολύ απότομα το παγωμένο γιαούρτι – frozen yogurt ως προϊόν:

Όντως, τα συστατικά που αναφέρονται μέσα στο άρθρο περιλαμβάνονται σε αρκετά έτοιμα μίγματα για frozen yogurt, που απλά αναμιγνύονται με νερό ή γάλα και παράγουν «παγωμένο γιαούρτι». Υπάρχουν έτοιμα μίγματα που έχουν όλα τα υλικά σε σκόνη: Σκόνη γάλακτος, σκόνη γιαουρτιού και πολλά πηκτικά και E για να πάρει soft μορφή το τελικό προϊόν. Αυτά τα μίγματα συνήθως φτιάχνονται μόνο με ανάμειξη της σκόνης-μίγμα με νερό ή γάλα (στην καλύτερη) και –ίσως- ελάχιστο γιαούρτι (λιγότερο από 10% στο τελικό προϊον). Οπότε ο καταναλωτής γεύεται ένα προϊον ΟΧΙ φρέσκο, ΟΧΙ αγνό και με αρκετά λιπαρά.

Η εταιρεία Yogurtlandia, με ιστορία από το 1993, γνωστοποιεί στο Ελληνικό κοινό τα συστατικά του προϊόντος της και τι ακριβώς περιλαμβάνει το τελικό προϊόν που γεύεται ο καταναλωτής, προς αποφυγήν κάθε παραπληροφόρησης.

Το προϊον Yogurtlandia περιλαμβάνει σε αναλογία  45% ΦΡΕΣΚΟ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ από γνωστή εταιρεία γαλακτοκομικών (ΚΡΙ ΚΡΙ) κάτι το οποίο μπορεί να πιστοποιηθεί και από την ίδια την εταιρεία. Είναι το μοναδικό παγωμένο γιαούρτι με τόση μεγάλη αναλογία φρέσκου γιαουρτιού και αυτό το υπογράφουμε και το θέτουμε προς έλεγχο στον ΕΦΕΤ, μετά το δημοσίευμα που υπογράφει ο πρώην πρόεδρός του.

Το υπόλοιπο ποσοστό του προϊόντος αποτελείται από νερό, γάλα και μίγμα. Τι έχει το μίγμα; Ζάχαρη (ναι ζάχαρη, και όχι κάποια άλλη καρκινογόνα ουσία όπως ασπαρτάμη, φρουκτόζη ή την άγνωστη σε επιπτώσεις ΣΤΕΒΙΑ), υδατάνθρακες, φυτικά λιπαρά (όχι υδρογονωμένα!), φυτικές ίνες, σταθεροποιητή και άρωμα (βανίλια). Το τελικό προϊον YOGURTLANDIA είναι ένα φυσικό προϊον και αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος του από φρέσκο γιαούρτι σε συνεργασία με μεγάλη γαλακτοβιομηχανία. Η τεχνογνωσία της Yogurtlandia δεν είναι χθεσινή ούτε έχει 2 χρόνια ζωής – όσο και τα χρόνια που υπάρχει στην Ελλάδα σε έντονη μορφή το frozen yogurt.

Γι’αυτό το λόγο, ο ΕΦΕΤ πέρσι είχε βγάλει ανακοίνωση που καλούσε όλες τις αλυσίδες-καταστήματα, να αφαιρέσουν τον τίτλο “παγωμένο γιαούρτι” καθώς το τελικό προϊον δεν περιέχει γιαούρτι μέσα! Αυτό όμως έγινε χωρίς έλεγχο σε όλες τις αλυσίδες-καταστήματα, αλλά κατόπιν δειγματικού ελέγχου σε μερικά σημεία μόνο..

Προσκαλούμε τον ΕΦΕΤ για έλεγχο στα Ελληνικά καταστήματα, προτού προβεί σε ανάλογες δηλώσεις-ανακοινώσεις, προς ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού καθώς καταλήγει να προκαλεί μόνο τρόμο στο τέλος.

Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση και ανοιχτοί σε κάθε έλεγχο,

Για την Yogurtlandia Hellas,
Δεδούκος Αλέξανδρος
Θεσσαλονίκη,
13/08/2013
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη