26 Σεπ 2013

Στήνουν παγίδα στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Κάθε φορά που γίνεται κάποια συνεδρίαση του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του ΝΑΤΟ οι διεθνείς προστάτες των Σκοπιανών αλλά και τα γνωστά παπαγαλάκια του ενδοτισμού στα εθνικά θέματα εντός Ελλάδος, διαρρέουν δήθεν εμπιστευτικές πληροφορίες ότι...
χάσαμε το όνομα και ότι είναι μάταιος ο αγώνας των Ελλήνων για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας.
Προσπαθούν να μας σπάσουν το ηθικό για να αποδεχθούμε την ανιστόρητη, απαράδεκτη και επικίνδυνη, για την ειρήνη στα Βαλκάνια, απαίτησή τους να δεχθούμε τον όρο Μακεδονία στην οριστική ονομασία της γειτονικής Κεντροβαλκανικής Χώρας .
Τα κάνουν αυτά γιατί γνωρίζουν ότι εάν δεν αναγνωρίσει η ίδια η Ελλάδα την γειτονική Κεντροβαλκανική χώρα με το όνομα Μακεδονία αυτή θα είναι πάντα μία «Μαϊμού Μακεδονία» και ας την έχουν αναγνωρίσει όλες οι χώρες του κόσμου.
Στις ημέρες μας, με αφορμή την ετήσια γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που πραγματοποιείται εντός του Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη, η γνωστή πρακτική της ψυχολογικής πίεσης ξανατέθηκε σε εφαρμογή με πολύ ύπουλο τρόπο.
Εχθές 24-9-2013 στην παγκόσμιας εμβέλειας εφημερίδα Financial Times εμφανίστηκε ένα φαινομενικά καλό για την Ελλάδα άρθρο (http://taxalia.blogspot.gr/2013/09/ft-alexander-great-was-macedonian-greek.html) του γνωστού φιλοσκοπιανού S. Schwartz, στο οποίο ισχυρίζεται ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας αλλά η γειτονική Κεντροβαλκανική χώρα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία στην οριστική της ονομασία. Με αυτό το άρθρο, εμμέσως πλην σαφώς, προσπαθούν να ξεγελάσουν τους Έλληνες πολιτικούς να αναγνωρίσουν ως Μακεδονία την γειτονική Κεντροβαλκανική χώρα, με τον φερετζέ του επιθετικού προσδιορισμού Άνω, Βόρεια, Ορεινή κλπ, ο οποίος είναι και ο αντικειμενικός τους σκοπός, υποχωρώντας στο αυτονόητο ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, για να το χρησιμοποιήσουν οι Έλληνες πολιτικοί ως δήθεν νίκη στην Ελληνική κοινή γνώμη.
Επίσης στις 12-9-2013 ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, για την διένεξη του ονόματος, Μ. Νίμιτς δήλωσε από τα Σκόπια, για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα, την εντελώς ανιστόρητη άποψη ότι η γειτονική Κεντροβαλκανική χώρα αποτελεί ολόκληρη ένα κομμάτι της Μακεδονίας όπως αυτή διαιρέθηκε με την συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913 και για αυτό έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία.
Ο Μ. Νίμιτς κάνει πως δεν ξέρει ότι η συνθήκη του Βουκουρεστίου πουθενά δεν αναφέρει το όνομα Μακεδονία και ότι στην πραγματικότητα διαίρεσε τα Ευρωπαϊκά εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Ο Μ. Νίμιτς κάνει πως δεν ξέρει ότι η περιοχή των Σκοπίων ποτέ δεν περιλαμβανόταν μέσα στα όρια της ιστορικής Μακεδονίας και ότι η πραγματική Μακεδονία φθάνει μόνον μέχρι την νοητή γραμμή Κρούσεβο, Περλεπέ, Στρώμνιτσα και Μελένικο. Θα μπορούσε η γειτονική Κεντροβαλκανική χώρα να έχει στα νότια σύνορά της μία επαρχία με το όνομα Μακεδονία όπως ακριβώς έχει η Ελλάδα στα βόρεια σύνορά της την περιοχή της Μακεδονίας με καθαρά γεωγραφική έννοια.
Ο Μ. Νίμιτς κάνει πως δεν ξέρει ότι το όνομα Μακεδόνας για χιλιάδες χρόνια έχει καθαρά γεωγραφικό χαρακτήρα και μόνον από το 1944 και μετά ο Τίτο το επέβαλε ως εθνολογικό όρο για πολιτικούς λόγους.
Με τις παραπάνω μεθοδεύσεις προσπαθούν να αναγκάσουν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Α. Σαμαρά να πάει στην Νέα Υόρκη και σε στημένη συνάντηση με τον Γκρούεφσκι να τον ξεγελάσουν να δεχθεί το όνομα Μακεδονία για την ονομασία της γειτονικής Κεντροβαλκανικής μας χώρας δίνοντάς του ως δήθεν μεγάλη επιτυχία την αποδοχή από τον Γκρούεφσκι ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας για να το πουλήσει ως μεγάλη επιτυχία στην κοινή γνώμη της Ελλάδος. Τους καίει αφάνταστα όλους τους καθοδηγητές των Σκοπιανών να περιέχεται ο όρος Μακεδονία στην ονομασία του γειτονικού Κεντροβαλκανικού κράτους γιατί μόνον έτσι μπορούν να εκβιάζουν την Ελλάδα.
Μεθοδεύσεις τέτοιου είδους δεν είναι φανταστικές γιατί έγιναν και στο παρελθόν. Π.χ. Το 1995 οι Αμερικανοί μέσω των απεσταλμένων τους Χόλμπρουκ και Μίλερ, για να ξεγελάσουν την τότε εξουσία Παπανδρέου - Λιάνη να αποδεχτεί την ενδιάμεση συμφωνία με τα Σκόπια, έπεισαν τους Σκοπιανούς (Δήλωση Ρ. Χόλμπρουκ) να υποχωρήσουν και να αλλάξουν την σημαία τους, γεγονός που παρουσιάστηκε ως νίκη στην Ελληνική κοινή γνώμη. Τελικά η ενδιάμεση συμφωνία αποδείχθηκε στην πράξη εντελώς επιζήμια για την Ελλάδα αφού τους αναγνωρίζαμε ως κράτος χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση από την μεριά τους, να σταματήσουν την αλυτρωτική προπαγάνδα, η οποία γιγαντώθηκε στην συνέχεια. Ποιός δεν θυμάται το εξευτελιστικό γεγονός ένας Αμερικανός διπλωμάτης, ο Τ. Μίλερ, να ανακοινώνει την ενδιάμεση συμφωνία στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι του κ. Α. Παπανδρέου.
Ελπίζουμε στις μέρες μας να μην πέσουμε σε μία ανάλογη παγίδα. Όλος ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδος γνωρίζει ότι οι Μακεδόνες, με την συμπαράσταση όλων των Ελλήνων, δεν πρόκειται να αποδεχθούν το ξεπούλημά τους από κανέναν πολιτικό ή πολιτικό κόμμα.

25 Σεπτεμβρίου 2013
Κίνηση Δημοτών Έδεσσας «Ίων Δραγούμης»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη