16 Σεπ 2013

Για τον Τσίπρα η ανατροπή είναι μέθοδος ή πολιτική γραμμή;

Γράφει για Ta xalia ο Δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαίδης

Την ανατροπή μέσω των λαϊκών κινητοποιήσεων επιλέγει λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας ως τρόπο προκειμένου να καταρρεύσει η σημερινή κυβέρνηση, όπως άλλωστε και...
οι δύο προηγούμενες, εξίσου μνημονιακές, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Τόσο στην ομιλία του, στο Λευκό Πύργο, όσο και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προέκρινε μία άλλη μέθοδο μέσα στην πολιτική αντιπαράθεση και στη διαδικασία εναλλαγής των κομμάτων στην Εξουσία: την ανατροπή!
Λίγες μέρες πριν, εβρισκόμενος σε σχολείο της Αττικής, είχε κηρύξει τον δικό του ανένδοτο καλώντας τους εκπαιδευτικούς σε μακρές κινητοποιήσεις αλλά και τους μαθητές όπως και τους γονείς τους να τις στηρίξουν. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε μέσα σε μόλις τρία 24ωρα τους επικριτές του, που του επιτέθηκαν κατηγορώντας τον ότι δυναμιτίζει την κοινωνία, υποδαυλίζοντας κινητοποιήσεις.
Η κατάσταση μού θύμισε μία ανακοίνωση που έβγαλε η παράταξη "Ασύνταχτος Τύπος" (δείτε την εδώ) στην οποία ζητείται από συγκεκριμένους συνδικαλιστές να αποχωρήσουν επειδή είναι ενδοτικοί! 
Ο καμβάς είναι ο ίδιος.  Ο Ολοκληρωτισμός.
Και είναι αυτός που με ενοχλεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στην Αριστερά, από μικρό μάλιστα. Η Αριστερά με όποια έκδοση κι αν εμφανίζεται επιχειρεί να εμφανίζει τη δική της θέση ως θέση που a priori είναι η καλή για τον Λαό. Άρα, όποιος διαφωνεί με τη θέση της, αυτόματα διαφωνεί με το Λαό. Και όποιος έχει άλλη θέση, που συγκρούεται με τη θέση της Αριστεράς είναι αντιλαϊκός το λιγότερο! Για να μην πούμε εχθρός του Λαού, που πρέπει να εκδιωχθεί...
Για τους στοχαστές της Αριστεράς δεν υπάρχει σεβασμός στην άλλη άποψη. 
Υπάρχει το ολοκληρωτικό πνεύμα της δικής τους άποψης.
Στον καμβά αυτό ο Τσίπρας ζητά από τους εργαζομένους να ρίξουν την Κυβέρνηση γιατί αυτός, όπως άλλωστε και πολλοί άλλοι, διαφωνούν με την πολιτική και την πρακτική της.
Στο ίδιο καμβά ο "Ασύνταχτος Τύπος" ζητά να φύγουν εκλεγμένοι συνδικαλιστές επειδή δεν συμφωνεί μαζί τους, άρα οι συνδικαλιστές αυτοί κινούνται τουλάχιστον ύποπτα σε βάρος των συναδέλφων και του κλάδου...
Τους διαφεύγει κάτι: οι συνδικαλιστές αυτοί, όπως άλλωστε και η κυβέρνηση, είναι εκλεγμένοι από τον Λαό!
Για να βρίσκονται εκεί που βρίσκονται σήμερα και να κάνουν την δουλειά που κάνουν, κάποιοι τους επέλεξαν, τους στήριξαν και τους προικοδότησαν. Και όλοι οι υπόλοιποι οφείλουμε να σεβόμαστε τόσο το αξίωμα τους όσο και τη διαδικασία ανάδειξής τους.
Αυτά είναι στοιχειώδη χαρακτηριστικά κάθε πολίτη, φορέα ή κόμματος που έχει ένα ίχνος δημοκρατικής συνείδησης. Όχι το περίφημο παπανδρεϊκό "κανείς θεσμός, μόνο ο Λαός"! 
Αλλά μάλλον είναι έννοιες άγνωστες για την λεγόμενη Ριζοσπαστική Αριστερά! Είπαμε, άμα διαφωνείς μαζί τους, αντιστρατεύεσαι τα αγνά συμφέροντα του Λαού...
Κοντολογίς, ο κ. Τσίπρας από προχτές έβαλε στο παιχνίδι της πολιτικής αντιπαράθεσης και το μέσο της ανατροπής δια των κινητοποιήσεων. Προσωπικά το βρίσκω επικίνδυνο. Μέσα στην κρίση που περνάμε και την οργή που ζούμε καθημερινά είναι αφελής και επικίνδυνος όποιος μελετά τέτοια μέσα. 
  
ΥΓ: Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με τον Αντώνη Οραήλογλου στην εκπομπή μας, στο "Εδώ  Μακεδονία" της "Εγνατίας Τηλεόρασης". Κάθε μεσημέρι (Δευτέρα- Παρασκευή), από τις 2.30 μμ έως τις 4.30 μ.μ. Δείτε περισσότερα εδώ.

ΥΓ2: Το 28% στο οποίο έφτασε η ανεργία είναι μέγεθος που έχει προβλεφθεί από τα Μνημόνια; Εάν ναι γιατί δε μας το είχε πει κανείς; Εάν όχι, μήπως είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι το όλο πρόγραμμα είναι λάθος και όποιος το σχεδίασε θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να το διορθώσει; 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη