4 Σεπ 2013

Έφερναν ναρκωτικά από την Τουρκία

3.JPGΕξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση Αλβανών που εισήγαγε ναρκωτικά από την Τουρκία και τα διακινούσε στην ελληνική επικράτεια.
Σε αστυνομική επιχείρηση  που πραγματοποιήθηκε χθες πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Ν.Περάμου Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά (6) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας,  μεταξύ των οποίων δύο εκ των τριών ηγετικών στελεχών της οργάνωσης.

2.JPGΚατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης περίπου 7 κιλών, η οποία ήταν κρυμμένη σε ζάντες δύο Ι.Χ.Ε αυτοκινήτων 
Αναζητείται ένας ακόμη ομοεθνής τους ως το τρίτο ηγετικό στέλεχος  της οργάνωσης   
Από τον Νοέμβριο του 2012 υπολογίζεται ότι διακινήθηκε στην ελληνική επικράτεια ποσότητα ηρωίνης που υπερβαίνει τα 218 κιλά ενώ εισπράχθηκε από την οργάνωση το ποσό του 1.500.000 ευρώ
Εξαρθρώθηκε έπειτα από μεθοδική και συστηματική έρευνα, αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε ναρκωτικά από την Τουρκία και τα διακινούσε στην ελληνική επικράτεια.
Συνελήφθησαν χθες (03-09-2013) πρώτες πρωινές ώρες, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της προαναφερόμενης Υπηρεσίας σε περιοχή της Ν.Περάμου Αττικής, έξι (6) αλλοδαποί (4 άνδρες – 2 γυναίκες), υπήκοοι Αλβανίας, ως μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 31 έως 36 ετών, μεταξύ των οποίων δύο (2) ηγετικά στελέχη, ηλικίας 36 και 31 ετών ( άνδρας  - γυναίκα αντίστοιχα) ενώ αναζητείται ακόμη ένας 35χρονος ομοεθνής τους, ως το  τρίτο ηγετικό  στέλεχος. 
Σε βάρος των ανωτέρω σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης» και «Κώδικα Νόμου για τα Ναρκωτικά»
Ειδικότερα, κατά την διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίσθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης για την απόκρυψη και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 6 κιλών και 906 γραμμαρίων που ήταν κρυμμένες στις ζάντες των οχημάτων, οι οποίες είχαν υποστεί ειδική τροποποίηση και είχαν δημιουργηθεί σε αυτές ειδικές κρύπτες.   
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική οργάνωση, έχοντας ως «εγκεφάλους» τους τα τρία προαναφερόμενα άτομα, διέθετε συγκεκριμένη ιεραρχία, δομή και συνολικό σχεδιασμό και σκοπός της ήταν η εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης από την Τουρκία και η περαιτέρω διακίνηση και εμπορία τους στην ελληνική επικράτεια. 
Από την μέχρι στιγμής αξιοποίηση των στοιχείων, προκύπτει ότι τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2012, η οργάνωση εισήγαγε (218) κιλά ηρωίνης ενώ τα οικονομικά οφέλη που αποκόμισε υπερβαίνει το 1.500.000 ευρώ.
Σε έρευνες που διεξήχθησαν σε δύο οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
  • 5 κιλά και 393 γραμμάρια, άγνωστης ουσίας πρόσμιξης – νόθευσης ναρκωτικών 
  • μία (1) πρέσα πίεσης 15 τόνων με σιδερένια καλούπια, κατασκευής μισού και ενός κιλού ηρωίνης,
  • δύο (2) ανυψωτήρες αυτοκινήτου,
  • τρεις (3) ζυγαριές ακριβείας,
  • οκτώ (8) ζάντες αυτοκινήτου, κατάλληλα τροποποιημένες για απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών,
  • ένας (1) ηλεκτροσυγκολλητής και μία (1) μάσκα ηλεκτροσυγκόλλησης,
  • ένα (1) ηλεκτρικό δράπανο,
  • δεκαεπτά (17) κουτιά υλικού στοκαρίσματος,
  • ένα (1) κόσκινο,
  • ένας (1) ηλεκτρικός τροχός, 
  • δέκα (10) υαλόχαρτα,
  •  πέντε (5) σπρέι βαφής, 
  • το χρηματικό ποσό των 960 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και
  • 14 κινητά τηλέφωνα.
Γίνεται μνεία ότι, συνεχιζόμενης της αστυνομικής έρευνας από την ανωτέρω Υπηρεσία σχετικά με υπόθεση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στη Χώρα μας (σχετικό από 31-12-2012 Δελτίο Τύπου Υπηρεσίας μας), το 36χρονο ηγετικό στέλεχος  που συνελήφθη χθες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ταυτοποιήθηκε ως μέλος και της προαναφερόμενης οργάνωσης. 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη