Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

15 Σεπ 2013

Τα αγγουράκια είναι φύσει νεκρόφιλα

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Την τιμητική τους είχαν τούτες τις μέρες οι συνήγοροι του Δημοσίου στη δίκη του Άκη. Αγόρευσαν επί διήμερον και τα όσα είπαν προκάλεσαν «αίσθηση» και έκαναν τον [χοιρινό] γύρο της χώρας. Εγώ ετοιμαζόμουν να ...
αναλάβω την υπεράσπιση της Ρεπούση εκ λόγων άκρας χριστιανικής ευσπλαχνίας, όταν βάρεσα μπιέλα ακούγοντας τις αγορεύσεις των εν λόγω συνηγόρων, τις οποίες ιστολόγιά τε και αρθρογράφοι χαρακτήρισαν εν χορώ «βόμβες».

Είπε ο ένας συνήγορος:

«Το 1996 μετά τα ΄Ιμια ελήφθη απόφαση του ΚΥΣΕΑ για αγορά εξοπλιστικών σε εξωπραγματικό ποσό. Αγοράζαμε όπλα από το ράφι. Οι κατασκευαστές και οι μεσάζοντες οργανώνονται. Καταφέρνουν να φτάσουν στον ΥΕΘΑ, τον πανίσχυρο τότε Ακη Τσοχατζόπουλο».
Εγώ αναρωτήθηκα μήπως αυτή η ατάκα ήταν πάσα στον Άκη που εξακολουθεί να επιμένει να εξετασθούν ως μάρτυρες όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ. Αυτός ανέλαβε ΥπΕΘΑ την 25.09.1996 παραλαμβάνοντας από τον Αρσένη. Πόσο μετά τα Ίμια ελήφθη η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για αγορά εξοπλιστικών σε εξωπραγματικό ποσό; Την 09.10.1996. Τότε    ο Άκης ήταν υπουργός 2 εβδομάδων. Μέσα σ’ αυτές τις 2 εβδομάδες τον πλησίασαν και τα «κανόνισαν» ή μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ; Μόνος του ψώνιζε ο Άκης από τα ράφια; Πόσο εξωπραγματικό ήταν το ποσό που θα διετίθετο για την αγορά όπλων; Διερωτώμαι εγώ τώρα!
Αυτά που είπε ο συνήγορος θα μπορούσε να τα γράψει κάποιος γλαφυρός κονδυλοφόρος για να δείξει την απληστία των πράσινων λυμεώνων που φόρτωναν τον λαό με υπερτιμολογημένα, αλλά και άχρηστα οπλικά συστήματα. Θέση, όμως, σε αγόρευση συνηγόρου δεν έχουν. Θα μπορούσε να μου πει ο εν λόγω συνήγορος ποιά όπλα «αγοράσαμε στο ράφι», σε ποια τιμή και ποία η κανονική τιμή; Στο ράφι ήταν εκτεθειμένα όπλα έτοιμα προς παράδοση ή αραχνιασμένα ελλείψει αγοραστών; Ποίοι οι κατασκευαστές και οι μεσάζοντες που οργανώθηκαν; Πώς οργανώθηκαν, ποίος πρωτοστάτησε στην οργάνωση; Πώς κατάφεραν να φτάσουν στον Άκη; Τις διαδρομές παρακαλώ. Αυτά θα περίμενα να ακούσω από την πολιτική αγωγή. Επ’ αυτών τσιμουδιά.
Και συνέχισε ο εν λόγω συνήγορος:
«Όλοι πίστευαν ότι θα παραμείνουν ανεξιχνίαστα όλα αυτά. Οι επιτήδειοι δεν υπολόγισαν τον νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που τους περίμενε στη γωνία». 
Ώστε δεν υπολόγισαν τον νόμο! Χα χα χα χα χα! Εδώ καγχάζομεν εικοσάκις. Και δη για τον νόμο που τους «περίμενε στη γωνία». Ξέρεις κυρ-συνήγορε πόσοι νόμοι περιμένουν στη γωνία  ροχαλίζοντας; Λησμόνησες ως φαίνεται πώς δρομολογήθηκε η δίωξη Άκη. Λησμόνησες ότι η Βουλή τον παρέπεμψε εκ τους ασφαλούς με το δεδομένο ότι τα ανομήματά του ήταν παραγεγραμμένα, λησμόνησες τους ύμνους που ανέπεμψαν στο πρόσωπο του ΄Ακη τα συντρόφια του για τη συμβολή του στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας καθώς αγόρευαν για να τον «παραπέμψουν». Κυρίως, όμως, λησμόνησες ποιός και γιατί αφύπνισε τον συγκεκριμένο νόμο που ροχάλιζε στη γωνία. Ο κ. Καστανίδης δεν σας λέει τίποτε; Αυτός ο εμπνευστής της πλαγιοκόπησης του Άκη, επειδή ο λαός έβραζε με το Μνημόνιο και το άρθρο 86 και τα Πασόκια φοβόντουσαν αντιδράσεις, δεν σας θυμίζει τίποτε; Άσε με κυρ-συνήγορε με τον νόμο που περίμενε στη γωνία. Ας μην ήταν χεσμένα επάνω τους τα συντρόφια του Άκη και θα σου έλεγα εγώ ποιός θα περίμενε ποιόν στη γωνία. Ανάγκα και Θεοί πείθονται. Σύρθηκαν στη δίωξη αυτή για να γλυτώσουν τα πράσινα τομάρια τους τα τομάρια.    
Όταν δε ο κ. συνήγορος αναφέρθηκε σε επιστολή «με αποδέκτη τον ΄Ακη Τσοχατζόπουλο» ο Άκης παρενέβη λέγοντας: «Να λέτε ‘στον Υπουργό’ παρακαλώ, καταλάβετε επιτέλους ότι δεν είμαστε φιλαράκια».
Μιλάμε για το θέατρο του παραλόγου. Εντάξει ρε Άκη δεν σε είπαμε και καμπούρη. Ευθυτενής είσαι, αλλά μη λες και μαλακίες. Κατηγορείσαι στην ουσία για ξέσκισμα αυτού του λαού, της επόμενης γενιάς και συ θέλεις να σε αποκαλούν υπουργό; Ασφαλώς και δεν είσαι φιλαράκι με τον κυρ-συνήγορο. Φιλαράκια είσθε με τους συγκατηγορούμενούς σου, με τους οποίους τα τρώγατε, αλλά και με τις χιλιάδες των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έτρωγαν από παντού και ξεκοκκαλίζουν τώρα τις αρπαχτές εις υγείαν των κορόιδων. Μήπως αυτοί σε αποκαλούν «υπουργό»; Γι’ αυτούς όλους σταυρώνεσαι συ τώρα ρε Άκη και όλοι σου έχουν γυρίσει την πλάτη. Για να γλυτώσουν αυτοί, εσύ είσαι το μίασμα της πράσινης συμμορίας. Σιγά μην έκανες μόνος σου τόσα ελλείμματα. Οι άλλοι υπουργοί, οι βουλευτές, οι σύμβουλοί σας, οι διορισμένοι από σένα και τους άλλους Διευθυντάδες και Διοικητάδες Οργανισμών, τους οποίους βολεύατε αφειδώς εκήδοντο του δημοσίου συμφέροντος ρε Άκη;
            Και μετά, τον λόγο έλαβε θηλυκή συνήγορος του Δημοσίου, η οποία είπε τα εξής πρωτότυπα:
«Η στάση της [της Αρετής Τσοχατζοπούλου] δείχνει γενναιότητα, σε αντίθεση με την άθλια στάση του πατέρα της, ο οποίος δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για καμία πράξη. Βλέπει τον πατέρα της να ικετεύει καθημερινά τους δικαστές για την αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη και ούτε μισή φορά να μην κάνει το ίδιο για το παιδί του, που είναι και η ίδια μητέρα τριών ανηλίκων παιδιών».
Ουάου! Τζι! Ντονγκ! Μπινγκ! Μπανγκ! Η μπιέλα πέταξε καπάκι!
Τόσο πολύ ενδιαφέρει νομίζετε το δικαστήριο η στάση του Άκη απέναντι στα παιδιά του κυρία συνήγορε; Θα καταδικάσει, μήπως, τον Άκη για την «άθλια» στάση του απέναντι σε οποιονδήποτε συγγενή του ή θα τον καταδικάσει, επειδή αυτό το δοχείο νυκτός ρήμαξε με την άθλια στάση του τον τόπο στο όνομα του σοσιαλισμού και της Δημοκρατίας; Θυμηθείτε τον στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ του 1996 που έλεγε: «Τί είμαστε; Είμαστε σοσιαλιστές και δημοκράτες». Για τις παπάρες που αμόλαγε και μας παραμύθιαζε θα τον καταδικάσει; Όχι. Θα τον καταδικάσει για συγκεκριμένα πράγματα που αποδείχθηκε πως έκανε και τα οποία απαγορεύει ο νόμος.
Εγώ ντράπηκα για τη στάση των συνηγόρων του Δημοσίου. Θα μπορούσαν να περιορισθούν στα γεγονότα, σε ό,τι προέκυψε από την αποδεικτική διαδικασία και να κατακεραυνώσουν τον Άκη με επιχειρήματα και όχι με κορώνες τύπου Ντινόπουλου και Βούλτεψη.
Σας ερωτώ, λοιπόν, κύριοι συνήγοροι του Δημοσίου:
«Σεις υπηρετείτε σε κάποιο υπουργείο. Θα τολμούσατε να αποκαλέσετε άθλια τη στάση του υπουργού που θα σας ζητούσε σήμερα να γνωμοδοτήσετε με τρόπο που τον βολεύει, αλλά παρά το νόμο, ή θα του λέγατε ότι αυτό δεν γίνεται, επειδή έτσι και γιουβέτσι;».
Μάλλον δεν θα του λέγατε τίποτε και θα υπογράφατε ό,τι θα σας είχε ζητήσει. Έτσι εξηγείται ότι σεις και όλοι οι συνάδελφοί σας στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους καταδεχθήκατε να φέρει η κυβέρνηση νόμο στη Βουλή, με τον οποίο θα απαλλάσσεσθε από κάθε ευθύνη για ενέργειες και παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων σας.

Αυτό που κάνατε προχθές στη δίκη του Άκη κύριοι συνήγοροι του Δημοσίου το περιγράφει ως εξής ο λιτός θυμόσοφος ελληνικός λαός από αρχαιοτάτων χρόνων: «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται» και «Ου συ με λοιδωρείς, αλλ’ ο τόπος». Επειδή, όμως, εγώ δεν θέλω να χρησιμοποιώ μόνον αρχαία ελληνικά, για να μην πολυεκνευρίζω το Μαράκι, του οποίου αναλαμβάνω οσονούπω την υπεράσπιση, έχω νεοελληνική εκδοχή του πράγματος:
«Τ’ αγγουράκια ασελγούν μόνον επί του πτώματος του μανάβη»,
εξ ου και νεκρόφιλα αποκαλώ εσάς όλα τα αγγουράκια κύριοι συνήγοροι, τσανακογλείφτες που μιλάτε όπου σας παίρνει και πάντοτε εκ του ασφαλούς με τις πλάτες της εκάστοτε εξουσίας.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη