4 Σεπ 2013

Ti περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό


Ο Γιάννης Ιωαννίδης σπάει τη σιωπή του σε ένα άρθρο που δείχνει πως δεν θα χαριστεί σε κανέναν.


Στο παρελθόν, ο εκάστοτε Πρωθυπουργός προσερχόταν πάντα στις διήμερες εκδηλώσεις των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ. με παροχές και υποσχέσεις, ανεξάρτητα εάν τελικά κάποιες δεν τηρούνταν ή η οικονομία δεν τις άντεχε. 

Όμως η εποχή των υποσχέσεων έχει παρέλθει και πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για πολιτική με δανεικά. 

Γιατί, εξαιτίας αυτής της πολιτικής οι πολίτες βιώνουν, εδώ και 3-4 χρόνια, την πρωτόγνωρη άσχημη οικονομική κατάσταση. Παρά τις αντιξοότητες, όμως, αναγνωρίζουν ότι ο Πρωθυπουργός, οι Υπουργοί και τα λοιπά στελέχη της Κυβέρνησης παράγουν έργο με κοινό σκοπό την αναστροφή της τάσης και πορεία προς την ανάπτυξη. Με τη γενικότερη στάση τους δείχνουν ότι εμπιστεύονται τον Αντώνη Σαμαρά, επικροτούν τους χειρισμούς του και αναμένουν τα πρώτα, μετά από τόσα χρόνια ύφεσης, θετικά σημάδια ανάπτυξης.

Από την πλευρά μας, πρέπει να εξακολουθούμε να απευθυνόμαστε στο λαό λέγοντας την αλήθεια και περιγράφοντας την πραγματική κατάσταση. 

Αυτό περιμένουμε για άλλη μία φορά από τον Πρωθυπουργό. Στη Θεσσαλονίκη που έρχεται να μη δώσει υποσχέσεις αλλά να πει την αλήθεια. 

Να εξηγήσει με ειλικρίνεια, όπως πάντα πράττει, που ακριβώς βρισκόμαστε σήμερα, πόσο τόπο έχουν πιάσει οι θυσίες 4 ετών και πόσο κοντά είμαστε στην ανάπτυξη και στη βελτίωση της κατάστασης και της καθημερινότητας. Να μιλήσει για τις δυνατότητες προστασίας των ασθενέστερων στρωμάτων αλλά και για την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών και τη δημιουργία σταθερού και ευνοϊκού κλίματος.
Δεν έχει καμία σημασία το πόσες ώρες θα παραμείνει ο Πρωθυπουργός στην πόλη μας. Αυτό που μετράει δεν είναι η ποσότητα των λόγων του αλλά η ποιότητα αυτών. Ο κόσμος πλέον δεν θέλει να ακούει όμορφα, πλην όμως ανούσια λόγια αλλά απλά την αλήθεια και τελικά αυτή θα εκτιμήσει.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη