19 Απρ 2014

Ποιος είναι ο 36χρονος που πέταξε τα ψάρια στον Ολυμπιακό

Ο ομογενής από τη Ρωσία "Ζε", είναι μια "μορφή" στην Τούμπα. Θρύλος μεταξύ των πιτσιρικάδων, για πολλά χρόνια, εξαιτίας της αρχηγικής μορφής του, του..
ασυμβίβαστου χαρακτήρα του και της απίστευτης όρεξης να "πλακώνεται με μπάτσους".

Ο γράφων αυτό το άρθρο συντάκτης του taxalia, τυγχάνει να τον γνωρίζω από παιδί, τότε που ξεχώριζε για τα ...κατακίτρινα μαλλιά του και την απίστευτη σωματική του δύναμη. Ένα παιδί, που δεν τον χωρούσε το σώμα του, έτοιμος πάντα για καβγά, αλλά φιλότιμος μέχρι εκεί που δεν παίρνει, προστατευτικός των φίλων του. Τον περιέβαλα με στοργή ως "μεγάλος" προσπαθώντας να τον προστατέψω όσο γινόταν από τον οξύθυμο χαρακτήρα του. Δεν κατάφερα και πολλά πράγματα...

Τον συναντούσα όταν μεγάλωσε, στους δρόμους της Τούμπας με το παπάκι του και η ερώτησή του ήταν πάντα : "σε πείραξε κανένας κωλόμπατσος να τον γ@μήσω;". Όχι ρε Δημητράκη, κάτσε καλά του ΄λεγα, αλλά ο "Ζε" έβρα-ζε...

Για κάποιους, τα μπλεξίματα με το νόμο, είναι απειλή. Για άλλους όπως ο Ζε, ίσως είναι τρόπος ζωής! Δύσκολο να το καταλάβει κανείς, αν δεν τον γνωρίζει.

Πρόκειται για ένα ζωηρό, αλλά  ανυπότακτο παιδί, που πάντα θα απασχολεί το "νόμο".


Ο Ζε λοιπόν,  ο οποίος είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κατά της Ελλάδας διαμαρτυρόμενος για την κακομεταχείριση που υπέστη το 2001 σε Αστυνομικό Τμήμα, είναι ο 36χρονος που τοποθέτησε τα ψάρια στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Ζε συνελήφθη χθες και οδηγήθηκε σήμερα στην εισαγγελέα, η οποία άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για το αδίκημα της αθλητικής βίας.

είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο 2001 όταν διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου ταυτοτήτων στους επιβάτες ενός αυτοκινήτου ότι δεν έφερε την ταυτότητά του.

Μεταφέρθηκε σε Αστυνομικό Τμήμα, όπου, όπως κατήγγειλε, εκεί υπέστη κακομεταχείριση από τους αστυνομικούς ενώ αργότερα διακομίστηκε με φορείο στο νοσοκομείο.

Τον Ζε είχε δικαιώσει το ΕΔΑΔ καθώς αναγνώρισε ομόφωνα την παραβίαση του άρθρου 3 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, «εξαιτίας της κακομεταχείρισης που υπέστη από την αστυνομία».

Ως ηθική και υλική αποζημίωση, καθώς και αποζημίωση για τα έξοδα, το ΕΔΑΔ του αναγνώρισε το συνολικό ποσό των 19.900 ευρώ.

Δείτε τον Δημήτρη , τον τυμπανιστή των οπαδών του ΠΑΟΚ, επί τω έργω, σε παλαιότερο αγώνα του Δικεφάλου.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη