23 Απρ 2014

99Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

Πολλές εκδηλώσεις αύριο Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη
Στις 24 Απριλίου 1915 η κυβέρνηση των Νεοτούρκων του παρανοϊκού σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ έθεσε σε εφαρμογή ένα άρτια μελετημένο σχέδιο εξόντωσης του αρμενικού πληθυσμού, που διέμενε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Συμπατριώτες,


Στο κατώφλι της εκατονταετηρίδας από τη γενοκτονία που υπέστη ο λαός μας από τους Τούρκους, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή εξακολουθεί να αγωνίζεται με αμείωτο σθένος για την δικαίωση του Αρμενικού Ζητήματος.

Πριν από λίγες ημέρες, στη μακροσκελή κατάσταση των εθνικών κοινοβουλίων και των διεθνών οργανισμών που έχουν αναγνωρίσει την Αρμενική Γενοκτονία προστέθηκε η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, που, με το ψήφισμα που ενέκρινε, στέλνει ουσιαστικά ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον πρόεδρο Ομπάμα να σταματήσει τη συνέργεια της κυβέρνησής του για τη συγκάλυψη, από την Τουρκία, του εγκλήματος της γενοκτονίας.

Παρά τις ευοίωνες αυτές εξελίξεις, ο αγώνας μας για εθνική δικαίωση είναι μονόδρομος, αν σκεφτεί κανείς πως η Τουρκία, 99 χρόνια μετά, εξακολουθεί το γενοκτόνο σχέδιό της, υποκινώντας και στηρίζοντας ένοπλες ομάδες εξτρεμιστών που διέρχονται ανενόχλητοι από τα σύνορά της με τη Συρία για να επιτεθούν στην παραδοσιακά αρμενική περιοχή του Κεσάμπ.

Συμπατριώτες,

Και μόνον το γεγονός ότι 100 περίπου χρόνια μετά το εθνικό μας ζήτημα εξακολουθεί να είναι επίκαιρο, αποτελεί περίτρανη απόδειξη ότι ο λαός μας κέρδισε το στοίχημα με το χρόνο και διατηρεί ανεξίτηλη την ιστορική του μνήμη.

Προς την κατεύθυνση αυτή, της διατήρησης της ιερής μνήμης των νεκρών μας, η Αρμενι-κή Εθνική Επιτροπή οργανώνει, όπως κάθε χρόνο, σειρά εκδηλώσεων τις οποίες σας καλούμε να περιβάλλετε με θέρμη και υψηλό αγωνιστικό πνεύμα.

ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Γραφείο Θεσσαλονίκης




ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τ.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 


ΥΠΟΜΝΗΜΑ

                                                                         Θεσσαλονίκη, 24 Απριλίου 2014

Προς
το Προξενείο της Τουρκίας
Θεσσαλονίκη


Κύριε Πρόξενε,

99  χρόνια μετά το αποτρόπαιο έγκλημα της Γενοκτονίας 1.500.000 Αρμενίων, που διέπραξε η Τουρκία το 1915, η χώρα σας εμμένει στην αδιάλλακτη στάση της πλήρους άρνησης της ιστορικής αλήθειας.
Εκμεταλλευόμενη τις γεωπολιτικές συνθήκες που τότε επικράτησαν και βοήθησαν να καταλαγιάσει γρήγορα η παγκόσμια κατακραυγή  κατά της τραγωδίας των Αρμενίων,  η χώρα σας έσπευσε να «γράψει» μια εντελώς στρεβλή, δική της εκδοχή της ιστορίας, που δίδαξε στο λαό της και, χρόνια τώρα, αποπειράται να την επιβάλλει και στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Ωστόσο, οι πιέσεις, οι απειλές, οι πολιτικοί και οικονομικοί εκβιασμοί της χώρας σας, δεν αποδίδουν. Χάρη στον άοκνο αγώνα του Αρμενικού λαού, όλα αυτά τα χρόνια, διεθνείς οργανισμοί, εθνικά κοινοβούλια, πάμπολλες δημοτικές και περιφερειακές αρχές και πολιτείες, όπως και επιστημονικές ενώσεις και προσωπικότητες διεθνούς κύρους αναγνώρισαν ήδη και καταδίκασαν τη Γενοκτονία.

Οι επιφυλάξεις, που από κάποιους διατυπώνονται, δεν αφορούν στην ιστορική πραγματικότητα της Γενοκτονίας - την οποία κανείς δεν αμφισβητεί -, αλλά στη σκοπιμότητα της στιγμής. Βρίθουν, άλλωστε, αποδείξεων τα επίσημα αρχεία της χώρας σας αλλά και πολλών άλλων χωρών, όπως και οι μαρτυρίες στον διεθνή τύπο της εποχής.

Ενθαρρυντική για το μέλλον των εξελίξεων, είναι η φωνή των διανοουμένων και  της κοινωνίας των πολιτών  της Τουρκίας, που ολοένα και πιο δυνατά υψώνεται υπέρ της αναγνώρισης  και της «συγνώμης». Κανένας λαός δεν θα ήθελε να φέρει το στίγμα του γενοκτόνου.

Το τουρκικό κράτος ωστόσο, ακόμη και σήμερα, σχεδόν έναν αιώνα μετά τη Γενοκτονία, πιστό στην τακτική των προκατόχων του, εκμεταλλεύεται την κρίση στην Συρία και, για μία ακόμη φορά, στρέφεται κατά των Αρμενίων. Υποκινεί, στηρίζει  και διευκολύνει τη διέλευση ενόπλων εξτρεμιστών από το έδαφός της προς τη Συριακή μεθόριο, με σκοπό να πλήξουν Αρμενίους αμάχους. Στόχος τριήμερων βάναυσων επιθέσεων και τρομοκρατίας από τους εξτρεμιστές  έγιναν οι Αρμένιοι κάτοικοι του Κεσάμπ της Συρίας, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να διαφύγουν στις γύρω περιοχές. Ναοί, σπίτια, καταστήματα, νεκροταφεία λεηλατήθηκαν...

Αλλά ο Αρμενικός λαός δεν πτοείται!

Ο Αρμενικός λαός, στη Δημοκρατία της Αρμενίας, το ελεύθερο Καραμπάγ και μέχρι το τελευταίο άκρο  της Αρμενικής διασποράς, ενωμένος  σαν μια γροθιά, δεν παραιτείται από τις δίκαιες διεκδικήσεις του. Συνεχίζει με αμείωτη ένταση τον αγώνα του και απαιτεί από την Τουρκία το αυτονόητο:

-          Την αναγνώριση και καταδίκη της Γενοκτονίας 1.500.000 αθώων Αρμενίων το 1915 και ανάληψη των ευθυνών που αυτή συνεπάγεται.

-          Την επιστροφή των παράνομα κατεχομένων ιστορικών αρμενικών εδαφών, στο νόμιμο δικαιούχο τους, τον Αρμενικό λαό.

-          Την επιστροφή των αστικών και εκκλησιαστικών περιουσιών.

Πέραν αυτών, η Τουρκία οφείλει να μεταβάλλει τη στάση της ως προς το ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάγ:

-          Να άρει αμέσως τον αποκλεισμό που έχει επιβάλλει στην Δημοκρα­τία  της Αρμενίας.

-          Να σταματήσει την άκριτη υποστήριξη του Αζερμπαϊτζάν, σε πολιτικό, στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο, και να συμβάλλει στις πρωτοβουλίες για εξεύρεση μιας οριστικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης του ζητήματος του Ορεινού  Καραμπάγ.

ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ για τον φασίστα Κεμάλ, που πρέπει να έχετε στο αρχείο σας


4 Νοεμβρίου 1922. Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Αυστραλίας, μιας χώρας που βρίσκεται πολύ μακριά από την περιοχή μας, την εποχή που οι εφημερίδες έκαναν μήνες να φτάσουν μέχρι εδώ και
βλέπει τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη ψύχραιμα και εξ αποστάσεως αντικειμενικά, έχει αφιέρωμα στον σκατόψυχο δολοφόνο, τον οποίο αποκαλεί "bloodthirsty leader of the Turkish Nationalists" (αιμοδιψή αρχηγών των τούρκων εθνικιστών) σε αντίθεση με τους προοδευτικούς Τούρκους, οι οποίοι διέφυγαν στην Ανατολία όταν ο φασίστας κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη.
Ολόκληρο το άρθρο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και αφιερώνεται στους ελληνόφωνους "προοδευτικούς" που θαυμάζουν (πέντε έξη είναι βέβαια σε όλη την Ελλάδα), το φασιστικό αυτό τέρας, που κατέσφαξε 3.500.000 Χριστιανούς.
Ολόκληρο το αρχείο της εφημερίδας, βρίσκεται στη διάθεσή μας κι αναφέρει πολλά και ενδιαφέροντα για την περιοχή. Θα διαβάσετε τα πιό ενδιαφέροντα τις επόμενες μέρες στο taxalia.
Αν πάλι, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να τον τιμήσουν, ας κάνουν και ένα τατουάζ του Χίτλερ στο μέτωπό τους, να ολοκληρώσουν την παράνοιά τους. Το ότι γεννήθηκε κοντά στη Θεσσαλονίκη, δεν σημαίνει ότι θα τον τιμήσουμε, όπως δεν τιμά η γενέτειρά του τον Χίτλερ.
Όποιος θέλει να τον τιμήσει λοιπόν, να τον τιμήσει, αλλά μακριά από μας! Μακριά από μας οι φασίστες. Μακριά!
Σημειώστε ότι αυτά γράφονται το 1922, στην Αυστραλία και η Κωνσταντινούπολη αποκαλείται ...Κωνσταντινούπολη από τους Αυστραλούς  (φίλοι της συμμαχίας των πρόθυμων, των ιδρυμάτων και των ...χρημάτων του Σόρος και λοιποί φασιστολάγνοι)







ολόκληρο το άρθρο. ανοίξτε το σε άλλο παράθυρο για να μπορείτε να το μεγεθύνετε.



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη