15 Απρ 2014

Το πάρκινγκ έκανε φτερά!

Ανατέθηκε η μελέτη αλλά το πάρκινγκ που εξήγγειλε τον Μάρτιο ο Κουράκης δεν... προβλέπεται!


Η σύμβαση για την ανάθεση της μελέτης ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας στη σύμπραξη μελετητών που τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στο σχετικό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό προσχεδίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Αντιδημάρχου Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέα Κουράκη και του νόμιμου εκπροσώπου του Αναδόχου, Θεμιστοκλή Χατζηγιαννόπουλου. 
Η σχετική σύμβαση έχει συνολικό προϋπολογισμό 191.986 ευρώ. Η μελέτη προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών, από την υπογραφή της.

  Η βραβευθείσα μελέτη, σύμφωνα με το Πρακτικό αξιολόγησης της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού, επιδιώκει μια ισορροπημένη σχέση της πλατείας με το αστικό περιβάλλον, και την ενοποιημένη αντίληψη του χώρου ως πλατεία, προτείνοντας τη διαμόρφωσή της σε ένα ενιαίο επίπεδο και συνδυάζοντας τη χρήση μαλακών και σκληρών υλικών που αποκλιμακώνονται το ένα μέσα στο άλλο, ενισχύει τη θεατρικότητα της πλατείας στη σχέση της με τη θάλασσα, αναδεικνύει την παρουσία του παραθαλάσσιου τείχους και επιτυγχάνει μια ενδιαφέρουσα αναφορά του ιστορικού διωγμού των Εβραίων συμπολιτών μας με την κατασκευή ενός "κοσμικού" ρολογιού, ενώ παράλληλα δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά του χώρου, στο πράσινο, στον ηλιασμό και στον αερισμό, ενώ τα υφιστάμενα υψηλά δένδρα εμπλουτίζονται και αντιμετωπίζονται ως βασικό δομικό στοιχείο της λύσης. 

Αυτά αναφέρει το δελτίο τύπου του Δήμου. Αυτό που δεν αναφέρει όμως είναι πως το υπόγειο πάρκινγκ που εξήγγειλε ο Κουράκης στις 8 Μαρτίου πως θα υπάρχει εκεί μετά την απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης δεν υπάρχει πουθενά! Αλήθεια που θα πάνε τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην πόλη και ψάχνουν χώρο στάθμευσης;

ΚΝ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη