22 Απρ 2014

Αντέδρασαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στην υποψηφιότητα Μυλόπουλου για την Ευρωβουλή

Το όνομα του κ. Μυλόπουλου ήταν μεταξύ των δεκαέξι εξωκομματικών οι οποίοι θεωρούνταν βέβαιοι για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι θέσεις που προορίζονταν για τα μη κομματικά μέλη ήταν 21.
Ωστόσο η ετυμηγορία της κάλπης ήταν για εκείνον οδυνηρή.
Ο κ. Μυλόπουλος ήρθε….
δέκατος έκτος μεταξύ των δεκαέξι και επιπλέον οι αρνητικές ψήφοι στο πρόσωπό του ήταν πολύ περισσότερες από τις θετικές. 
Η εφορευτική επιτροπή αποφάσισε να μη δημοσιοποιήσει τον ακριβή αριθμό των ψήφων που έλαβε ο καθένας, προκειμένου να μην τσαλακωθεί περαιτέρω το προφίλ τους. Ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι αρνητικές ψήφοι για τον κ. Μυλόπουλο ήταν 130 σε σύνολο 178 ψηφισάντων, με τις υπόλοιπες 48 να είναι θετικές ψήφοι ή λευκά. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο ηχηρό, που, ακόμη και να ήθελε, δεν θα μπορούσε ο κ. Τσίπρας να το αγνοήσει. Κατόπιν αυτού αναγκάστηκε να ανακρούσει πρύμναν και να αποσύρει τη στήριξή του στον κ. Μυλόπουλο, όπως και στον έτερο πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, ο οποίος ήρθε δέκατος πέμπτος. Οι δύο πρυτάνεις ήταν οι μοναδικοί από τους δεκαέξι εξωκομματικούς οι οποίοι κόπηκαν από το ευρωψηφοδέλτιο.

ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΚΑΙ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ
Το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του κ. Μυλόπουλου προκάλεσε εξ αρχής έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και βουλευτές της Θεσσαλονίκης εξέφραζαν κατ’ ιδίαν τη διαφωνία τους για τον εναγκαλισμό της ηγεσίας του κόμματος με τον πρύτανη. Οι διαφωνίες είχαν εκδηλωθεί σε ανύποπτο χρόνο, όταν έγιναν γνωστά τα διαχειριστικά κατορθώματα του κ. Μυλόπουλου στο ΑΠΘ. Ο κ. Τσίπρας ωστόσο αγνόησε αυτές τις αντιρρήσεις και συμπεριέλαβε τον κ. Μυλόπουλο στις προτάσεις του για το ευρωψηφοδέλτιο. Δεν υπολόγισε όμως ότι το κλίμα στην ΚΠΕ ήταν εξαιρετικά αρνητικό για τον πρύτανη. Σε αυτό συνετέλεσαν τα πεπραγμένα του στην ηγεσία του ΑΠΘ και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε τους εργολαβικούς υπαλλήλους. Σύμφωνα με πληροφορίες εκπρόσωποι των εργολαβικών είχαν προχωρήσει σε ευρεία ενημέρωση μεγάλου μέρους των μελών της ΚΠΕ. Είχαν κατέβει μάλιστα για το σκοπό αυτό και στην Αθήνα την ημέρα που συνεδρίαζε η ΚΠΕ.
Άλλος λόγος που μέτρησε αρνητικά για τον κ. Μυλόπουλο ήταν η αλαζονεία και το υπερφίαλο ύφος που επιδείκνυε στις δημόσιες εμφανίσεις του, κυρίως δε στις τελευταίες τηλεοπτικές με την ιδιότητα του υποψήφιου ευρωβουλευτή. Τέλος κάποιοι άλλοι θυμήθηκαν το πασοκικό παρελθόν του και τον κατηγορούσαν για καιροσκοπισμό.

ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ!
Την επομένη της απόρριψής του από την ΚΠΕ ο κ. Μυλόπουλος ήταν εξαφανισμένος. Δεν απαντούσε στα τηλέφωνα, ενώ ήταν απών και από το facebook. Ωστόσο παρά την πικρία του και γνωρίζοντας ότι τα όποια πολιτικά σχέδιά του περνούν μόνον μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο ταυτίστηκε πλήρως την τελευταία τριετία, φρόντισε τη Δευτέρα κιόλας να δηλώσει ότι παραμένει πιστός στην Κουμουνδούρου. Το έκανε με μία γραπτή δήλωση, την οποία απέστειλε μόνον προς την “Αυγή”. Σε αυτήν, αφού εξιστορούσε τους πρόσφατους αγώνες του κατά της μεταρρύθμισης στα πανεπιστήμια, τους οποίους είχε επιδοκιμάσει ο κ. Τσίπρας, χαρακτήριζε “μεγάλη τιμή” και “δικαίωση αυτών των αγώνων” την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να περιληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο. “Δυστυχώς η υποψηφιότητά μου δεν τελεσφόρησε”, σημείωσε. Έσπευσε όμως αμέσως να δηλώσει πίστη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στον πρόεδρό του αναφέροντας: “Θα συνεχίσω με το ίδιο πάθος και την ίδια συνέπεια τον αγώνα εναντίον των νεοφιλελεύθερων πολιτικών με στόχο την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός μας. Και είμαι βέβαιος ότι ο κοινός αυτός αγώνας με πρωταγωνιστή το ΣΥΡΙΖΑ και ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα δεν θα αργήσει να δικαιωθεί”. Είναι προφανές ότι ο κ. Μυλόπουλος προσβλέπει σε μία δεύτερη ευκαιρία είτε μέσω μιας υποψηφιότητας στο εθνικό κοινοβούλιο είτε μέσω της αξιοποίησής του σε κάποιο κυβερνητικό ή κρατικό αξίωμα, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στα πράγματα.

πηγή: εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής
seleo.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη