23 Απρ 2014

Μένουμε Θεσσαλονίκη "Ο… άλλος απολογισμός της Διοίκησης Μπουτάρη"

Η πρωτοβουλία των νέων για το Δήμο Θεσσαλονίκης, «Μένουμε Θεσσαλονίκη, ούτε φυγή/ούτε υποταγή» τις επόμενες μέρες θα δημοσιεύσει ανά θεματικές ενότητες τον… άλλο απολογισμό της..
Διοίκησης Μπουτάρη!


1. Σχολεία

Ο Γιάννης Μπουτάρης υποσχέθηκε στο προεκλογικό του πρόγραμμα την «κατασκευή σύγχρονων διδακτηρίων πολλαπλών χρήσεων», τα οποία θα είναι «πολυδύναμα κέντρα γνώσης και γι’ αυτό πρέπει να είναι εφοδιασμένα με εργαστήρια, βιβλιοθήκες, αθλητικές υποδομές, αίθουσες πολιτιστικών δραστηριοτήτων καθώς επίσης χώρους εστίασης, προβολών, κ.λπ».
Παρά τις μεγαλεπήβολες υποσχέσεις του, ο κύριος Μπουτάρης δεν κατάφερε να μεταστεγάσει ούτε ένα από τα σχολεία που συνεχίζουν να στεγάζονται σε λυόμενα εδώ και σχεδόν 40 χρόνια, από τον σεισμό του 1978… Μάλιστα, τα σχολεία αυτά έχουν δομικά υλικά από καρκινογόνο αμίαντο…


2. Νέοι χώροι στάθμευσης

Σύμφωνα με το προεκλογικό του πρόγραμμα, ο κύριος Μπουτάρης είχε θέσει ως στόχο τη δημιουργία «πολλαπλών χώρων στάθμευσης στην περίμετρο του κέντρου και στις συνοικίες που συνδέονται με δημόσια συγκοινωνία». Υποσχέθηκε επίσης, ότι «θα δημιουργηθούν ελεύθεροι υπέργειοι χώροι στάθμευσης στο χώρο της ΔΕΘ, μέχρις ότου μεταφερθεί στην περιοχή που θα επιλεγεί και απελευθερωθεί ο χώρος για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού πάρκου της πόλης. Αντίστοιχοι ελεύθεροι χώροι στάθμευσης θα δημιουργηθούν στον χώρο του λιμανιού.». Ακόμη, υποσχέθηκε, ότι «Θα διερευνηθεί η δυνατότητα κατασκευής υπόγειου Parking στο κέντρο της Τριανδρίας».
Ωστόσο, στα τέσσερα χρόνια της θητείας του κου Μπουτάρη, δεν κατασκευάστηκε κανένα νέο πάρκινγκ, ούτε υπόγειο, ούτε υπέργειο. Η μοναδική του σχετική ενέργεια ήταν να εξαγγείλει, λίγο πριν τις εκλογές, την κατασκευή υπογείου πάρκινγκ στην Πλατεία Ελευθερίας…


​3. Καταφύγια αδέσποτων ζώων

Η Δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» είχε υποσχεθεί τη δημιουργία «καταφυγίου (σύμφωνα με το Ν604/77 και το ΠΔ 463/73), που θα λειτουργεί ως πραγματικό καταφύγιο και όχι ως χώρος βασανιστηρίων των ζώων». Τα χρόνια που μεσολάβησαν η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν έλαβε καμία πρωτοβουλία προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο Δήμος τα χρόνια αυτά έχει πραγματοποιήσει ορισμένες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών προς το ζήτημα. Όμως τα αδέσποτα ζώα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπως και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, έχουν αυξηθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Μένουμε Θεσσαλονίκη

«Ούτε φυγή – Ούτε υποταγή»

menoumethess@gmail.com | @menoumethess

http://www.menoumethess.wordpress.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη