22 Απρ 2014

Θέλουμε τους Ρομά κατώτερους,γκετοποιημένους, αποκλεισμένους από τήν τοπική κοινωνία.

Με αφορμή την άκομψη, αναπάντεχη αποπομπή της Ρομά ακτιβίστριας Σουλειμάν Σαμπιχά απο το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ που ανέτρεψε απόφαση πολιτικού οργάνου του, κατόπιν του κινδύνου απώλειας ψήφων από τους τουρκογενείς μουσουλμάνους που απείλησαν την ηγεσία της..
Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που προτίμησε ως αντιπροσωπευτικότερη υποψηφιότητα τουρκογενούς Μουσουλμάνου, αν κατήρχετο η συγκεκριμένη δραστήρια υποψήφια και συγκροτούν την θρησκευτική μειονότητα θράκης και ενεργούν υπό τις οδηγίες του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής γνωστού για την ανθελληνική προπαγάνδα του, ήθελα να επισημάνω οτι κανένας Συνδυασμός για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Πιερία η την Μακεδονία ειτε απο τον συντηρητικό η τον λεγόμενο προοδευτικό χώρο δεν τόλμησε να συμπεριλάβει αθίγγανο ως υποψήφιο να στελεχώσει τον Συνδυασμό, αντιθέτως κυριαρχεί, διατηρείται και μεγεθύνεται ο ιδιότυπος κοινωνικός ρατσισμός και ο αδικαιολόγητος και συνάμα άδικος αποκλεισμός τους από κάθε δραστηριότητα. 

Ενδιαφέρονται για ηχηρά ονόματα και υποψηφιότητες που θα καλύψουν ψηφοθηρικές ανάγκες η για να τηρηθούν ισορροπίες, έτσι σκέπτονται αυτοί που θέλουν να διαχειριστούν την εξουσία πρός οφελος της τοπικής κοινωνίας.

Δεν δικαιούνται παρά το Σύνταγμα να ενσωματωθούν στο κοινωνικό σύνολο, στέγασης,να εργασθούν,να μορφωθούν ,να αθληθούν να να μετέχουν στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι, έχουν ταυτισθεί με επαίτες ρακένδυτους, εγκληματίες του κοινού Ποινικού δικαίου και υπανθρώπους τρίτης κατηγορίας και ζούν απομονωμένοι και γκετοποιημένοι. Συμπεριφορά που τους εξωθεί στην εγκληματικότητα και την παραβατικότητα. Όσες πρωτοβουλίες είχαν κατά καιρούς αναληφθεί για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τους η τήν στοιχειώδη εκπαίδευση τους έμειναν δυστυχώς ανεκπλήρωτες, ανεφάρμοστες.

Κανείς υποψήφιος επικεφαλής συνδυασμού μέχρι σήμερα, έστω αυτές τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, δεν έκανε ένα βήμα πιο μπροστά, δεν αποτόλμησε μια διαφορετική προσέγγιση,δεν επισκέφθηκε τον πολυπληθή καταυλισμό τους, που εκτείνεται λίγο πιο πέρα από το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ προς την Ν. Έφεσο, να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι και να καταγράψει ότι ζουν με τις οικογένειες τους υπό τραγικές, άθλιες,απάνθρωπες συνθήκες δίπλα από μολυσμένα νερά,χωρίς χώρους υγιεινής και τα στοιχειώδη. Είναι, υπενθυμίζω, ισότιμοι Έλληνες πολίτες ,φορολογούνται ,πληρώνουν χαράτσια και πρόστιμα ,πλην όμως παραμένουν θύματα ρατσιστικής και μειωτικής μεταχείρισης αντίθετα με οσα προβλέπει η ΕΣΔΑ και τα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Πολιτεία και την φοβική κοινωνία που τους θέλει σαν να πάσχουν από μολυσματική νόσο σε απόσταση.

Θυμούμαι ανάγλυφα τις ποικίλες αντιδράσεις και τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που εκτυλίσσονταν όταν αγωνίζονταν ορισμένοι εξ αυτών με πολύ καλές δεξιότητες και διακρίνονταν στην ΑΕ ΚΟΥΚΟΥ με Πρόεδρο τον κ Κ Προδρόμου που τούς ενέταξε στην ομάδα και τούς στήριξε παντοιοτρόπως, στο τοπικό Πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πιερίας, ποιες ακατανόητες,αναχρονιστικές συμπεριφορές υπήρξαν ακόμη και απο παλιούς παράγοντες μόνον που τούς αντίκρυζαν στό γήπεδο. θα αντιτείνει κανείς η Ελλάδα διέρχεται μαι βαθιά οικονομική κρίση τους αθίγγανους θα σκεφθούμε? Καλά τους έχουμε στο περιθώριο, εδώ απειλείται η κοινωνική συνοχή με αυτούς τους βρωμιάρηδες θα ασχολούμαστε; Νομίζω το καλό παράδειγμα πρέπει να δώσουν οι πολιτικοί και οι δημοτικοί Άρχοντες που κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

Νομίζω πρέπει να λέγονται οι αλήθειες και εμείς όλοι να αλλάξουμε νοοτροπία και συμπεριφορά έναντι τους.Αν τους βοηθήσουμε να σταθούν στα πόδια τους,τους δείξουμε εμπρακτα αλληλεγγύη,καλοσύνη,τούς δώσουμε ελπίδα,διότι σήμερα τους καταδυναστεύουμε , ενδεχομένως τους δώσουμε μια ευκαιρία να τα καταφέρουν. Χρειάζονται άνθρωποι να επιλεγούν ως δημοτικοί Άρχοντες σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές λοιπόν ικανοί, ρεαλιστές που θα αφήσουν πίσω τους τέτοιες αντιλήψεις και πολιτικές χρόνων που τους καταδίκασαν στην απομόνωση και την περιφρόνηση, που θα πουν τα πράγματα με το όνομά τους και θα σκύψουν με ειλικρινή διάθεση πανω απο τα προβλήματα τους χωρίς προκαταλήψεις και δογματισμούς.

Β.ΝΟΥΛΕΖΑΣ.
δικηγόρος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη