22 Απρ 2014

Αντίθετη η ΔΗΜ.ΑΡ. στην πώληση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

- Είμαστε αντίθετοι με την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΟΛΘ ΑΕ σε ιδιώτη επενδυτή και την μετατροπή του Λιμανιού σε ιδιωτικό μονοπώλιο με ομήρους τις επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας και τους εργαζομένους.
- Η σπουδή του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει τις διαδικασίες, παρά την αντίθεση των φορέων της πόλης, των κομμάτων της αντιπολίτευσης και βουλευτών της συμπολίτευσης, επιβεβαιώνει τη θέση της ΔΗΜΑΡ ότι οι αποκρατικοποιήσεις, ιδιαίτερα για τους μεγάλους δημόσιους οργανισμούς, θα πρέπει να εγκρίνονται από τη Βουλή.
- Η κυβέρνηση οφείλει να επανεξετάσει τη θέση της.
- Το λιμάνι πρέπει να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του και οι λιμενικές αρχές τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και τον ρυθμιστικό και ελεγκτικό τους ρόλο.
Στο πλαίσιο αυτό, τα πράγματα δε μπορούν να μείνουν ως έχουν, πρέπει να μελετηθούν παραχωρήσεις χρήσεων, υπηρεσιών και εμπορικών δραστηριοτήτων, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξή του, όπως γίνεται στα περισσότερα κράτη μέλη της Ε.Ε.
Το λιμάνι είναι στρατηγικός πυλώνας για την ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής, δεν πωλείται, αλλά αξιοποιείται με αναβάθμιση των δραστηριοτήτων του και νέες επενδύσεις.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη