15 Απρ 2014

Σφοδρή ενόχληση Βενιζέλου, που εξήγγγειλε κάτι ο Σαμαράς χωρίς την άδειά του

"Σαμαρά είσαι μαυρογιαλούρος", λένε στο ΠΑΣΟΚ, επειδή δεν ήταν στις φωτογραφίες
Πακέτο μέτρων για την ανακούφιση των αστέγων ανακοίνωσε το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας ο..
Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά από σύσκεψη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη, τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα.

Το γεγονός όμως της έλλειψης συνεννόησης με το ΠΑΣΟΚ και της απουσίας στελεχών του από τη σύσκεψη (όπως ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ή η γενική γραμματέας Πρόνοιας Έφη Πέγκου) προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, η οποία χαρακτήρισε τη σύσκεψη «παλαιοκομματικού χαρακτήρα με λογική μαυρογιαλούρου, που προσβάλλει τη θεσμική λειτουργία της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με το tovima.gr, oι ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ δεν αφορούν μόνο το θεσμικό ολίσθημα, όπως λένε, καθώς μια κορυφαία πρωτοβουλία της κυβέρνησης -20 εκ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα θα δοθεί για τους αστέγους για μια εξαιρετικά ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, επιχειρήθηκε να μετατραπεί σε προεκλογικό «χαρτί» στα χέρια της ΝΔ.

Αφορούν και την ουσία, όπως τόνιζαν: Όλο το πρόγραμμα για την ανακούφιση των αστέγων το προετοίμαζε για μακρό διάστημα ο Βασίλης Κεγκέρογλου, καθώς εμπλέκονται σε αυτό όλες οι δομές του προνοιακού κράτους, από τους δήμους μέχρι τις ΜΚΟ.

Επιπλέον, «ο Βαγγέλης Βενιζέλος, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση για τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος επέμενε ότι θα πρέπει ένα μέρος του να καλύψει τις ανάγκες των πιο ευαίσθητων ομάδων με προτεραιότητα την ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων, και των απόρων και των άστεγων».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη