27 Απρ 2014

Με ποιόν είναι ο Μιχάλης Ζορπίδης; Ιωαννίδη ή Τζιτζικώστα;

Για "αχαριστία" εγκαλεί τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Ζορπίδη,...
αναγνώστης, σε e-mail του.. Δεν θα μεταφέρουμε τις πολλές πληροφορίες που μας δίνει, θα υπενθυμίσουμε κάτι που ξαναγράψαμε και που είναι η ουσία της πολιτικής:

Κάποτε, ο Ζορπίδης έβγαινε μπροστά για τη ΝΔ. Μετά βρέθηκε μπλεγμένος σε ένα βαρύ δικαστήριο, αυτό της υπεξαίρεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, έζησε για μήνες την αγωνία των ισοβίων και τελικά αθωώθηκε. Κατά τη διάρκεια του προσωπικού του Γολγοθά, κατάλαβε κι αυτός ότι το να είσαι "Νεοδημοκράτης" στη Θεσσαλονίκη, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους (μέχρι ισόβια). Είδε κι απόειδε ΚΑΙ αυτός ότι πρόκειται για ένα κόμμα -και μια παράταξη- από την οποία λακίζουν όλοι στα δύσκολα.
Γιατί λοιπόν να πάρει θέση υπέρ του υποψηφίου της ΝΔ; Μήπως βοήθησε ποτέ κανέναν η ΝΔ συλλογικά; Κι αν έπεσε τώρα ολόκληρη η ΝΔ να στηρίξει τον Ιωαννίδη, δεν είναι από κομματικό πατριωτισμό, αλλά από ισχυρή πίεση από κέντρα των Αθηνών, τα οποία αισθάνονται προσβεβλημένα, που τους έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του ο Τζιτζικώστας.
Είναι θέμα εγωισμού των ανθρώπων που με νύχια και δόντια στήριζαν Μπουτάρη και ζήτησαν από τον Τζιτζικώστα να κάνει αυτός τον ...μαλάκα, απέναντι στον εκλεκτό τους Γιάννη Μπουτάρη.
Ο Τζιτζι δεν τσίμπησε στον ρόλο του κομπάρσου που του επεφύλαξε η Συγγρού κι έτσι, έριξαν τον Ιωαννίδη στη μάχη κι έτσι θα χάσουν τα πάντα, μόνο και μόνο επειδή θέλουν τον Μπουτάρη στο Δήμο. Όλα ξεκινάνε και τελειώνουν από το γεγονός ότι η Συγγρού στηρίζει ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΑ, με πρωτοφανή ζήλο, στην πράξη, με θυσίες, τον Γιάννη Μπουτάρη.
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια για τη ΝΔ που χάνεται σιγά σιγά (ή γρήγορα αν θέλετε) κι αρχίζει να την καταλαβαίνει πλέον πολύ μεγάλο ποσοστό των νεοδημοκρατών. 
Όταν μόνο το taxalia έγραφε για τη στήριξη της ΝΔ Αθηνών στον Μπουτάρη (από πέρυσι!), το 99% των αναγνωστών το θεωρούσε "αδύνατο". Σήμερα, αυτοί που επιμένουν ότι η ΝΔ Αθηνών δεν στηρίζει τον Μπουτάρη, είναι λιγότεροι από 10%. Το 90% καταλαβαίνει ότι ο εκλεκτός της ΝΔ είναι ο Μπουτάρης, για τον οποίο η ΝΔ Αθηνών έχει ιδιαίτερο, πρωτοφανές ζόρι, να επανεκλεγεί, πολύ περισσότερο από τον ίδιο τον Μπουτάρη !

To θέμα λοιπόν δεν είναι τι κάνει ο Ζορπίδης για τη ΝΔ, αλλά τι κάνει η ΝΔ για τα στελέχη της, όταν τη χρειάζονται. (η απάντηση είναι απλή φυσικά: την πάπια!)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη