23 Απρ 2014

Οι Ρομπέν των Μιζών

Πόσο αναίσθητος πρέπει να είσαι για να μην νιώθεις την ύβρι του εγχειρήματος; - Είναι δυνατόν να συνδέονται μίζες, δηλαδή προϊόντα εγκλήματος, με επείγουσες ανάγκες ζωής συμπολιτών μας; - Ποιο δίποδο γουρούνι το σκέφτηκε αυτό; - Τουτέστιν, άγνωστε ανόητε, να παρακαλάνε οι ευπαθείς να παίρνουν μίζες όλο και περισσότεροι, ώστε να ελπίζουν να χειρουργηθούν;  

Γράφει ο Θάνος Τάκης



Υποθέτω, υπήρξε βάσανος. Μεγάλη και σημαντική. Brainstorming, ελληνιστί, τρομάρα τους. Και ξοδεύτηκε φαιά ουσία (λέμε τώρα) μπόλικη, σε μπιτόνια την συγκεντρώσαμε. Και φυσικά, συνευρέθηκαν τρία κορυφαία μυαλά της συγκυβέρνησης. Θα έγραφα συνουσιάστηκαν, αλλά καθώς πιθανολογώ ότι δεν γνωρίζω και άριστα την ελληνική γλώσσα, φοβάμαι μήπως δεν είναι η ορθή λέξη και τυχόν δημιουργηθεί καμιά παρεξήγηση. Ο Άδωνις (τα λιγουρεύεστε, τα λιγουρεύεστε;) Γεωργιάδης, ο Κώστας (όξω μαθητούδι από τα μπιλιαρδάδικα) Αρβανιτόπουλος και ο Χρήστος (βιάζομαι να μιλήσω) Σταϊκούρας.

Τι αποφάσισαν οι τρισμέγιστοι Robin Hoods;

Ότι τα πρώτα χρήματα (17,7 εκατ. ευρώ) που προέρχονται από μίζες και έχουν συγκεντρωθεί σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος θα διατεθούν για την κάλυψη χειρουργείων ανασφάλιστων ασθενών, την παροχή στέγης σε άπορους φοιτητές και τη διάθεση υπολογιστών με ειδικά προγράμματα Braille για την εκπαίδευση τυφλών μαθητών.

Αυτό το αποφάσισαν φέτος, στα μέσα Ιανουαρίου, με έγκριση Σαμαρά, διότι ως γνωστόν, στην συγκυβέρνηση ούτε για κατούρημα πάει ο υπουργός, χωρίς νεύμα έγκρισης του κυρ-Αντώνη. Έκτοτε, σύμφωνα με τις προαιώνιες ελληνικές παραδόσεις, δεν έγινε απολύτως τίποτε. Το χρήμα μαζεύεται στην οικονομική λιμνούλα, στάλα-στάλα, ευρώ-ευρώ, ανάκριση-ανάκριση.

Αναφέρει το φρέσκο ρεπορτάζ ημέρας: «Από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, έχει δοθεί εντολή προς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Υγείας να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση όλων των αναγκαίων παρεμβάσεων, προκειμένου το θέμα να ξεμπλοκάρει άμεσα από νομικής απόψεως και να ιδέα να πάρει σάρκα και οστά, το γρηγορότερο δυνατό».

Κι αυτό με εντολή Σαμαρά, λοιπόν. Ο πρωθυπουργός, ίδιος με το πρώτο ξυλάκι του ντόμινο, πρέπει να κινηθεί και να διατάξει και μόνον τότε ο νόμος κινείται με τη σειρά του, κι ευθυγραμμίζεται. Διότι στην Ελλάδα, και ο νόμος λειτουργεί «με εντολή Σαμαρά». Όπως και οι τρεις υπουργοί, οι οποίοι θα αναγκαστούν να αφήσουν ίσως για λίγο, τις πρωινές επισκέψεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και να ξεκολλήσουν από το twitter ώστε να ικανοποιήσουν την εντολή του λίμπερο, all-around πρωθυπουργού, που ακόμη κι όταν κοιμάται, το κάνει σαν ινδιάνος, με κλειστό μόνο το’να μάτι, για να παρακολουθεί κάθε κίνηση.

Προσέξτε τώρα τις (βολικές) ασάφειες των διαρροών των συγκυβερνητικών κύκλων, εκλογιάρες μέρες που έρχονται. Πλέον οι εξειδικευμένες αναφορές σε «κάλυψη χειρουργείων ανασφάλιστων ασθενών», παροχή στέγης «σε άπορους φοιτητές» και διάθεση υπολογιστών ειδικά σε «τυφλούς μαθητές», πολύ βολικά χάθηκαν. Τώρα οι αναφορές είναι ότι η πολυχρονεμένη κυβέρνησή μας, που μας έχει σώσει δεκάδες φορές από τον κακό εαυτό μας, πρόκειται να διαθέσει στη νοσηλεία των «απόρων» το συνολικό ποσό το οποίο θα δεσμευθεί από τις μίζες που δόθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια για την υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, στη νοσηλεία των απόρων. Εμ, βέβαια. Είπαμε εκλογές έρχονται, ας κουνήσουμε τις χάντρες και τα καθρεφτάκια σε περισσότερους ιθαγενείς, μη χάσουμε την ευκαιρία, εξάλλου οι τυφλοί δεν τα βλέπουν. Και δεν είναι ώρα να μπαίνουν ιδέες στους ανασφάλιστους, όλο και περισσότεροι γίνονται, οι κανάγιες. Ενώ οι άποροι είναι περισσότερο ελεγχόμενοι... Άσε που περιορίζει τις μίζες μόνο στα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς προφανώς δεν υφίσταται περίπτωση να υπήρξαν μίζες αλλού, σε δρόμους και γιοφύρια, π.χ.

Όμως, επειδή όπως είναι γνωστό, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, η αναφορά συνεχίζει με την επόμενη διευκρίνιση: «Αν όλα πάνε καλά, το μέτρο υπολογίζεται ότι θα είναι σε θέση να τεθεί σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο».

Λέει το κυβερνητόπουλο: Αν όλα πάνε καλά...

Απορία δική μου, του εξαπανέκαθεν αφελούς: Τι μπορεί να μην πάει καλά, ρε καρντάσι;

Αφού ήδη έχουν συγκεντρωθεί χρήματα (τα οποία δεν έχουν χρώματα) τι σας ζορίζει, εσάς τα υπουργόπουλα, να διανείμετε το ποσό της συρμαγιάς; Γιατί χρειάζεται να περάσει το καλοκαίρι, πρώτα; Το χρήμα αυτό είναι ήδη μαύρο, από τη γέννα του, δεν το πιάνει ο ήλιος, μην φοβάστε.

Και πάμε στην αηδιαστική σκέψη. Αυτή που συνδέει το προϊόν της αηδιαστικής συναλλαγής σε βάλσαμο θεραπείας αναξιοπαθούντων. Ποιος σιχαμερός εγκέφαλος σκέφτηκε, μόνο και μόνο για επίκαιρα μικροκομματικά οφέλη, να συνδέσει συγκεκριμένα προϊόντα εγκλήματος με ανάγκες ζωής των συγκεκριμένων, ιδιαίτερα ευπαθών κοινωνικών ομάδων;

Τσίπα δεν έχεις, ρε ανώνυμε ξεφτίλα;

Βάζεις τον τυφλό μαθητή, τον άπορο, τον ανασφάλιστο που χρειάζεται χειρουργική επέμβαση και δεν έχει ούτε για ασπιρίνη, να ελέγχει την πορεία της ανάκτησης των αηδιαστικών μιζών που για δεκαετίες τσέπωναν όμοιοί σου και τις οποίες, ανίκανος να μαζέψεις εσύ, αναμένεις μήπως και τις επιστρέψουν μόνοι τους, μπας και μειωθεί η ποινή τους, φοβούμενοι την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα του Κορυδαλλού;

Έτσι θα κάνετε κοινωνική πολιτική, ρε αρχηγόπουλα;

Με διανομή αφάγωτης μίζας, εάν και εφόσον εντοπιστεί ή ‘αυτοβούλως’ επιστραφεί;

Να μαντέψω τι έχετε μέσα στα κεφάλια σας, οι εμπνευστές, ή είναι περιττό;

Πάρτε πίσω το ηλίθιο μέτρο, ξεφτίλες!



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη