29 Μαΐ 2014

Το Σάββατο 31 Μαϊου η προσευχή των Μουσουλμάνων στην Αγιά Σοφιά, μπροστά σε 100.000 πιστούς του Αλλάχ (βίντεο)


Δεν τόλμησε να ανοίξει σήμερα την Αγιασοφιά ως τζαμί ο Ερντογάν, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις -κυρίως από τις ΗΠΑ και το εσωτερικό της Τουρκίας- και το ραντεβού μετατέθηκε για ...μεθαύριο, στις 4 το πρωί.

Ο Σύνδεσμος Νεολαίας Ανατολίας ανακοίνωσε ότι στις 31 Μαΐου και ώρα 04.00 θα γίνει εκδήλωση μπροστά στην Αγία Σοφία με το σύνθημα «Να συναντηθούμε στο τέμενος της Αγίας Σοφίας – Πάρε το σεντζεντέ σου κι έλα».

Η έκκληση έγινε για την εκδήλωση αυτή με την ευκαιρία των 561 ετών την Άλωσης. Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουρχάν, είπε «Εμείς, όπως χθες, έτσι και σήμερα συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την Αγία Σοφία». Ο Τουρχάν είπε ότι κατά την εκδήλωση που θα γίνει στις 31 Μαΐου θα παραστούν ο πρώτος που εξελέξη για την ανάγνωση του Κορανίου Χαφίζ Αμντουρραχμάν Σαντιντέν και ο Ιμάμης Αμπντουλάχ Μπασβάρ. Ο Τουρχάν τόνισε πως θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους, με όλη τη δύναμή τους για την επαναλειτουργία ως τέμενος της Αγίας Σοφίας, η οποία μετατράπηκε το 1934 παράνομα, σε μουσείο. Επίσης, είπε ότι η Αγία Σοφία είναι η κορώνα του Ισλάμ στην Ευρώπη και αποτελεί ένδειξη για το ότι η Κωνσταντινούπολη έγινε πόλη Ισλάμ.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη