2 Μαΐ 2014

Πού εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας;

Καταγγελία κόλαφο έκανε σήμερα στο ΤΑΧΑΛΙΑ, η πρόεδρος βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων Ελλάδος, Χαρά Σελλή.

Της Κατερίνας Νικολάου


Συγκεκριμένα η Χ. Σελλή είπε:
"Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στην Ελλάδα δεν έχουν άδειες και δεν ελέγχονται, γιατί όταν κάποιος δεν έχει άδεια, δεν επιδέχεται και έλεγχο. Ο ελεγκτικός μηχανισμός για τους παιδικούς σταθμούς είναι η Περιφέρεια. Και μάλιστα στο Δήμο Αθηναίων, η προηγούμενη Πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου απαγόρευσε τον έλεγχο! Εμείς έχουμε κάνει προσπάθειες, όχι τώρα εδώ και πολύ καιρό, κι έχουμε ζητήσει να γίνονται έλεγχοι και να ισχύουν τα ίδια μέτρα και σταθμά και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Δεν είναι παιδιά άλλου θεού όσα πηγαίνουν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Αλλά όταν συμβεί κάτι, δεν λένε ιδιωτικός ή δημοτικός παιδικός σταθμός. Λένε δεν είχε άδεια. Και στη Θεσσαλονίκη μάλιστα υπάρχουν δύο παιδικοί σταθμοί χωρίς άδεια, γεγονός που το έχει παραδεχτεί και η δημοτική αρχή μέσα στο δημοτικό συμβούλιο".

Το γεγονός είχε αναδείξει το TAXALIA πρώτο πριν μερικού μήνες και μάλιστα είχε δημοσιεύσει και τα σχετικά έγγραφα. Πρόκειται για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της οδού Υψηλάντου και της οδού Αγίας Σοφίας, για τους οποίους ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χασδάι Καπόν είχε ζητήσει μεταστέγαση αφού όπως παραδέχτηκε με έγγραφο προς το δημοτικό συμβούλιο, είναι ακατάλληλοι. 

Όπως καταγγέλλει η κ. Σελλή, "και παιδιά φιλοξενούν και την πίτα του ΕΣΠΑ εισπράττουν, γιατί όλος ο καυγάς για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς γίνεται για το ΕΣΠΑ. Οι δήμαρχοι θέλουν να τρων την πίτα του ΕΣΠΑ και να δίνουν τα ψίχουλα! Δεν τους ενδιαφέρει το παιδί που φιλοξενούν! Ο πρώτος λόγος που το κάνουν είναι οι ψήφοι και ο δεύτερος τα χρήματα! Στο βωμό του χρήματος και της καρέκλας αγνοούμε το γεγονός ότι στους χώρους αυτούς έχουμε στιβάξει παιδικές ψυχές. Και όταν συμβεί το μοιραίο λένε "Αχ ναι ξέρετε ήταν ακατάλληλο". Χρειάζονται συγκεκριμένες προδιαγραφές! Κανένας δημοτικός παιδικός σταθμός δεν έχει πιστοποιητικό πυρασφάλειας! Εν έτη 2014 με παίρνουν δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και με ρωτάνε τι χρειάζεται για να αδειοδοτηθούν!"
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη