30 Ιουλ 2014

Προσοχή: ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Με βροχές μας αποχαιρετάει ο Ιούλιος και δεν θα μπορούσε να κλείσει διαφορετικά καθώς τις περισσότερες ημέρες ο μήνας χαρακτηρίστηκε από καταιγίδες, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα ..
ιδιαίτερα έντονες.

Έτσι, αύριο Πέμπτη, νέα διαταραχή θα πλησιάσει τη χώρα μας από τα βορειοδυτικά, προκαλώντας έντονες καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά και στην πορεία της ημέρας σε όλη τη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη κεντρική Μακεδονία, τμήμα της ανατολικής Μακεδονίας και τη Θεσσαλία (κυρίως τα βόρεια τμήματα). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 20 έως 33 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια από 21 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 33 και στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 33 βαθμούς. Στην Κρήτη η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις, έως 5 και αργότερα 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση έως 5 και αργότερα στο κεντρικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Την Παρασκευή η αστάθεια θα επηρεάσει τη βόρεια και κεντρική χώρα με καταιγίδες που τοπικά θα είναι έντονες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς στα βόρεια, από 21 έως 33 με 34 βαθμούς στα κεντρικά και τα νότια, από 20 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Ιονίου και από 20 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 5 - 6 και τοπικά στο νότιο έως 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ ενώ στο Κρητικό θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ.

Για το Σάββατο ,αρχικά ,αναμένουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας όπου και πάλι θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πάντως από το μεσημέρι και μετά θα εξασθενίσουν σημαντικά και προς το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί ουσιαστικά σχεδόν παντού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 4 και στον Αιγαίο και τα 5 Beaufort . Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τέλος για την Κυριακή περιμένουμε παντού ηλιοφάνεια με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας. Το μελτέμι στο Αιγαίο θα ενισχυθεί φτάνοντας στα κεντρικά και νότια τμήματα του πελάγους τα 6 ίσως και τα 7 beaufort. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο φτάνοντας στα ηπειρωτικά ακόμα και τους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια:meteo-news.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη