25 Ιουλ 2014

Αλλάζει η εικόνα του μικρού Περιφερειακού

 Μέχρι το 2015 οι νέοι κόμβοι

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Νικολάου





Οι οδηγοί που περνούσαν σήμερα από την "Μικρή Περιφερειακή", όπως είθισται να την αποκαλούν, στο ύψος της Ευκαρπίας είδαν σήμερα μια περίεργοι εικόνα: δημοσιογράφους, φωτογράφους και εικονολήπτες να φωτογραφίζουν ένα σκάμα. Τι κάναμε λοιπόν εκεί; 



Βρεθήκαμε στο σημείο αυτό προκειμένου να καταγράψουμε την επίσκεψη του Γ.Γ. δημοσίων έργων Στράτου Σιμόπουλου στο έργο της δημιουργίας των δυτικών ανισόπεδων κόμβων της μικρής Περιφερειακής. Ο Στρ. Σιμόπουλος συναντήθηκε εκεί με τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού, Παρασκευά Σαββαϊδη και τον απερχόμενο Δήμαρχο Παύλου Μελά Διαμαντή Παπαδόπουλο. 

Ο Π. Σαββαϊδης δήλωσε πως το έργο υλοποιείται με ικανοποιητικούςε ρυθμούς, τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας και με την λιγότερη δυνατή όχληση. Ο δε Δήμαρχος επιβεβαίωσε πως ο κόσμος δεν διαμαρτύρεται και πως μόνο στη Μακρυγιάννη υπάρχουν κάποια προβλήματα.

 (Να σημειωθεί εδώ πως περιμέναμε πέντε φανάρια για να βγούμε στην περιφερειακή από το στρατόπεδο Καρατάσου και χωρίς ιδιαίτερη κίνηση)

 Ο Στρ. Σιμόπουλος δήλωσε πως "το έργο αυτό αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής που ικανοποιείται με ταχείς ρυθμούς" ενώ διαβεβαίωσε "Θα γίνουν και άλλες παρεμβάσεις για την Δυτική Θεσσαλονίκης όπως είναι η σύνδεση του Λιμανιού με τον δρόμο για την Αθήνα, η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής διάβασης στη Μενεμένη και πολλά έργα σχολικής στέγης". 


 "Πρόκειται για δύο εργολαβίες, μία στην Ευκαρπία και μία στη Λαχαναγορά", διευκρίνισε ο κ.Σαββαϊδης, "και οι δύο εξελίσσονται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς, αντικείμενό τους είναι η υπογειοποίηση κατά κανόνα της εσωτερικής περιφερειακής οδού και σε μία περίπτωση η κατασκευή γέφυρας πάνω από την οδό Λαγκαδά, έτσι ώστε η κυκλοφορία να διεξάγεται με ασφάλεια και να μην υπάρχουν ισόπεδες διασταυρώσεις και σηματοδότηση" εξηγεί. Σύμφωνα με την Εγνατία οδό στην Ευκαρπία έχει ολοκληρωθεί το 70% των πασσάλων και άρχισαν να κατασκευάζονται τα αναγκαία για την υπογειοποίηση, τοιχία όπως και τα βάθρα για την γέφυρα πάνω από την οδό Λαγκαδά. "Θα είναι ένα εντυπωσιακό έργο", σχολίασε ο κ. Σαββαϊδης αφού θα ανεγερθεί γέφυρα 13 μέτρα πάνω από την οδό Λαγκαδά και την υπάρχουσα γέφυρα ενώ είπε πως το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση μέχρι το τέλος του 2015. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ ενώ όπως είπε τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται, έχουν να κάνουν με τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας. 



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη