23 Ιουλ 2014

Δείτε σε ποιές πλατείες έβαλε δωρεάν Wi-fi ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Τώρα που όλοι οι Έλληνες κυκλοφορούν με ένα tablet στο χέρι (και όσοι δεν έχουν ακόμη, θα πάρουν αυτό με τα κουπόνια από το carrefour), γίνεται επιτακτική η ανάγκη για δίκτυα δωρεάν wi-fi. Και μιας και ο Σαμαράς αργεί να κάνει πράξη την υπόσχεσή του, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, εγκατέστησε συστήματα σε 4 πλατείες:


σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου:
Σεβόμενος τους πολίτες και εκτιμώντας ότι η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο είναι κοινωνικό αγαθό, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην υλοποίηση ενός σύγχρονου ευρυζωνικού δικτύου που έχει στόχο να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία.

To εγχείρημα αυτό πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της HCN (Hellenic Cable Networks), η οποία είναι ο πρώτος πάροχος καλωδιακού Internet (οπτικές ίνες) σε όλη την Ελλάδα, και την HOL.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η δωρεάν παροχή Internet ξεκίνησε πιλοτικά από την πλατεία Αριστοτέλους (HOL) και από τις πλατείες Παπαναστασίου , Αίνου , Καούδη , Συνδίκα (HCN).

Το συγκεκριμένο σύγχρονο ευρυζωνικό δίκτυο θα επιτρέπει τους πολίτες να έχουν ελεύθερη ασύρματη πρόσβαση στο internet από φορητές συσκευές όπως smartphones, tablets, laptops και πολύ σύντομα θα επεκταθεί σε σημεία οικονομικού, τουριστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.


1) πλατεία Αίνου (κοντά στο γήπεδο του Άρη, στην οδό Μαρασλή




2) πάρκο Καούδη, στην οδό Μακεδονίας




3) πλατεία Πέτρου Συνδίκα (Συνδίκα και Σόλωνος, μια πολύ μικρή πλατεία μπροστά στο καφέ Αφρός, στην οποία χωράνε 8 άτομα όλα κι όλα)



4) Πλατεία Αριστοτέλους, κέντρο. Για αυτή, δεν χρειάζεστε χάρτες και οδηγίες.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη