21 Αυγ 2014

Αυτά είναι τα αίσχη της εποχής

Τέλος στη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος (10%) και του επιδόματος τέκνων (5% για κάθε παιδί) βάζουν επιχειρησιακές συμβάσεις που υπογράφονται επιβάλλοντας την καταβολή στους εργαζομένους των νομοθετημένων κατώτατων μισθών και ημερομισθίων και την προσαύξησή τους μόνο με τις συμπληρωμένες έως τις 14/2/2012 πολυετίες.


Σύμφωνα με την Ημερησία, την ευθεία κατάργηση των δύο παραπάνω επιδομάτων προβλέπουν δύο επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις -η πρώτη σε επιχείρηση επισιτισμού και η δεύτερη σε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (security)- που υπογράφηκαν στις αρχές Αυγούστου και τέθηκαν, ήδη, σε ισχύ.

Ως δικαιολογητική βάση για την κατάργηση των επιδομάτων και οι δύο επιχειρήσεις επικαλούνται τη δυσμενή οικονομική κατάσταση, τον περιορισμό των δραστηριοτήτων τους, την έλλειψη ρευστότητας και την αδυναμία καταβολής των αποδοχών στο ύψος στο οποίο βρίσκονταν προηγουμένως.

Ωραία μηνύματα στέλνουν τέτοιες αποφάσεις που δεν λαμβάνουν ότι σε λίγα χρόνια δεν θα έχουμε παιδιά για να στελεχώνουν το στράτευμα και επίσης δεν καταλαβαίνουν κάποιοι τα αποτελέσματα και τα μηνύματα των τελευταίων εκλογών στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.

Αυτά είναι εγκληματικά πράγματα και πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή για το αύριο εάν θέλουν κάποιοι να υπάρχει αύριο για την χώρα μας.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη