20 Αυγ 2014

Η ΕΛΣΤΑΤ γνωμοδοτούσα και ο Ταμήλος

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Στα πλαίσια της άμβλυνσης των συνεπειών που είχε για τον πολύπαθο φορολογούμενο πολίτη η εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, άκουσα ότι ζητήθηκε γνωμοδότηση από την ΕΛΣΤΑΤ ως προς το αν είναι δυνατή η καταβολή του φόρου σε 7 αντί των 5 δόσεων που προβλέπει ο νόμος. Αδυνατούσα να..
εξηγήσω την κίνηση αυτή. «Τί δουλειά έχει η ΕΛΣΤΑΤ με το θέμα αυτό;» αναρωτιόμουν. Μέχρι που χθες άκουσα ότι η ΕΛΣΤΑΤ απεφάνθη ότι μπορεί να πληρωθεί ο φόρος σε 7 δόσεις μέχρι και τον Μάρτιο 2015, δοθέντος ότι τα έσοδα θα υπολογισθούν στον ισολογισμό του 2014.
Αυτό, λοιπόν, ήταν το μυστικό. Μη τυχόν και η αύξηση των δόσεων και η κατά τρεις μήνες παράταση της προθεσμίας καταβολής ρίξουν έξω τον προϋπολογισμό και δημιουργηθεί πρόβλημα με τα αλλεπάλληλα πρωτογενή πλεονάσματα που επιτυγχάνει η κυβέρνηση με χίλια δυο τερτίπια.
Επειδή, βέβαια, ο νόμος ορίζει ότι ο ΕΝΦΙΑ καταβάλλεται σε 5 δόσεις μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2014, θα πρέπει ο Ταμήλος να ψηφίσει τροποποιητική διάταξη. Σιγά μην κώλωνε! Σε τα μας ρε γατάκια; Αφού ψηφίζουμε ό,τι λάχει κι’ όπως λάχει. Αρκεί να παραμένουμε στην εξουσία για να σώζουμε την πατρίδα.
Αλλά δεν φταίει ο Ταμήλος. Εμείς φταίμε που ανεχόμαστε τον Ταμήλο. Τί μπορεί να περιμένει κανείς από ανθρώπους που έχουν σαλτάρει τελείως; Παράδειγμα: άκουγα χθες στο ραδιόφωνο έναν τύπο ο οποίος είχε εισαχθεί στο Φυσικό Τμήμα το 1976, αλλά για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους δεν πήρε πτυχίο. Αυτός ο άνθρωπος παρεπονείτο που θα πρέπει να διαγραφεί από τα κατάστιχα του Πανεπιστημίου στα πλαίσια της κατάργησης του φαινομένου των αιώνιων φοιτητών. Μετά από 38 ολόκληρα χρόνια αυτός ο άνθρωπος έχει την απαίτηση να συνεχίζει να έχει την ιδιότητα του φοιτητή. Συμπάσχω που για λόγους πέρα των δυνατοτήτων του δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει τις σπουδές του, αλλά αυτό δεν είναι λόγος να συμπαρασταθώ στο παράλογο αίτημά του. Ήμαρτον Θεέ μου! Και προβάλλει το παράπονό του δημόσια χωρίς αιδώ, χωρίς συστολή.
Γι’ αυτό λέω ότι Α-Υ-Τ-Ο-Σ Ο Τ-Ο-Π-Ο-Σ Δ-Ε-Ν Σ-Ω-Ζ-Ε-Τ-Α-Ι Μ-Ε Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Ε!!!!!!!

Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος σε φυλακές τύπου Γ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη