19 Σεπ 2014

Αυτός είναι ο αγοραστής του Αστέρα Βουλιαγμένης

Ανακοίνωση της ΕΤΕ, σύμφωνα με τη διαδικασία για την απόκτηση της πλειοψηφικής συμμετοχής..
στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΑΞΕ («ΑΣΤΗΡ»), η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ («ΕΤΕ») ανακοινώνει ότι στις 17 Σεπτεμβρίου 2014 υπεγράφη η Σύμβαση Αγοραπωλησίας για την εν λόγω συναλλαγή μεταξύ της ΕΤΕ, του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου («ΤΑΙΠΕΔ») ως πωλητών, της Apollo Investment HoldCo ως αγοραστή, και της Jermyn Street Real Estate Fund IV L.P. ως εγγυητή.
Η Apollo Investment HoldCo είναι Εταιρία Ειδικού Σκοπού (SPV), 100% θυγατρική της Jermyn Street Real Estate Fund IV L.P.*
Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την εκπλήρωση των σχετικών προαπαιτούμενων συμβατικών όρων. Σημειώνεται ότι οι όροι αυτοί περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την έκδοση και δημοσίευση του σχετικού Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) στο ΦΕΚ.


*η Jermyn Street Real Estate Fund IV LP είναι θυγατρική της AGC Equity Partners, η οποία είναι σαουδαραβικών συμφερόντων στην οποία συμμετέχουν δύο κρατικά funds από το Άμπου Ντάμπι και το Κουβέιτ, επενδυτές από οικογένειες της Μέσης Ανατολής, καθώς και ο πανίσχυρος τουρκικός όμιλος Dogus με 15%.

Ο Philip Ammerman (φωτο) και ο Walid Abu-Suud είναι οι δυο νέοι ισχυροί άνδρες του Αστέρα Βουλιαγμένης με τις πλάτες όμως του Τούρκου δισεκατομμυριούχου Ferit Şahenk.
Ο πρώτος είναι ο Βρετανός σύμβουλος που έκανε όλη τη δουλειά με το business plan, τις επαφές με το ελληνικό δημόσιο και όχι μόνον. Ο δεύτερος είναι από το Κουβέιτ και είναι ο διαχειριστής της νέας ιδιοκτήτριας AGC Equity Partners που μέσω του fund Jermyn Street Real Estate Fund IV LP θα ελέγχει πλέον τα 300 στρέμματα στον αυχένα της Βουλιαγμένης. Ο Philip Ammerman ζει μόνιμα στην Ελλάδα, στον Γέρακα, και μάλιστα αρθρογραφεί σε προσωπικό του blog με την ονομασία Φίλιππος ο Αττικός «αναμεταδίδοντας» περίεργες θέσεις για τη χώρα και του πολιτικούς της στο αγγλόφωνο κοινό ανά τον κόσμο. Κύκλοι που γνωρίζουν τις δραστηριότητές του μιλούν για άνθρωπο που «θα παίξει ρόλο και σε άλλα Project»... Εργάζεται για την βρετανική συμβουλευτική εταιρείας Navigator Consultin που ανέλαβε την AGC Equity Partners στο project του Αστέρα. Και οι δυο έχουν συναντηθεί το τελευταίο διάστημα επανειλημμένως με τον μεγαλομέτοχο της Jermyn Street Φερίτ Σαχένκ, το αφεντικό της Dogus που πηγαινοέρχεται πλέον με το ιδιωτικό του αεροσκάφος στο Ελευθέριος Βενιζέλος σαν τακτικό δρομολόγιο....
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη