27 Σεπ 2014

Πέθανε ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος

Θρήνος για τον χαμό του Συντονιστή του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού



Απεβίωσε στο Σικάγο ο γνωστός ομογενής επιχειρηματίας Θεόδωρος Σπυρόπουλος. Ο εκλιπών διετέλεσε Συντονιστής του ΣΑΕ ΗΠΑ και στέλεχος αρκετών ομογενειακών φορέων.

O εκλιπών ήταν πετυχημένος επιχειρηματίας, ανέπτυξε φιλανθρωπική δράση και έδωσε μάχη για την προώθηση των ελληνικών ζητημάτων και την ανάδειξη της ελληνικής παιδείας.
«Το πολύτιμο αγαθό της ελληνικής παιδείας, που κληρονομήσαμε ως έθνος, οφείλουμε να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού», είχε επισημάνει στη συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το 2012.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού Σάββας Αναστασιάδης εξέφρασε τη λύπη του για το χαμό του Θ. Σπυρόπουλου με το παρακάτω τηλεγράφημα:

Θα ήθελα να μεταφέρω τα δικά μου θερμά συλλυπητήρια  καθώς και της Επιτροπής  Απόδημου Ελληνισμού , για τον θάνατο του Συντονιστή του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) ΗΠΑ  κ. Θεόδωρου Σπυρόπουλου, στους οικείους του και στην Ελληνική Κοινότητα της Αμερικής .

Η πολύπλευρη προσφορά του στην Ελλάδα και στον Οικουμενικό Ελληνισμό καθώς και η ανεκτίμητη συμβολή του στην ενίσχυση των δεσμών της ομογένειας της Αμερικής  με την Ελλάδα , θα μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη μας, ως λαμπρό παράδειγμα για τις νεώτερες γενιές των Ελλήνων της Διασποράς.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη