8 Σεπ 2014

Το νέο προεδρείο του Δήμου Νεάπολης Συκεών

Το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου για τα επόμενα δυόμισι χρόνια εκλέχθηκε στις χθεσινές δημαιρεσίες στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Εκλέχθηκαν, επίσης, τα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, καθώς ...
και οι εκπρόσωποι στην Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας.
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της πλειοψηφίας «Νέα Αυτοδιοίκηση», και μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Παιδείας, Μιχάλης Βουλγαρίδης, αντιπρόεδρος η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης («Αλληλεγγύη Πολιτών») Μαρία Λυκουριώτη και γραμματέας ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης («Αυτόνομη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση») Χρήστος Ζησάκος.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την εκλογή του ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέαπολης-Συκεών Μιχάλης Βουλγαρίδης ευχαρίστησε το δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη για την τιμή που του έκανε προτείνοντάς του να αναλάβει την καίρια αυτή θέση, όπως και όλους τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους που τον τίμησαν με την ψήφο τους. «Θέλω να πιστεύω ότι θα ανταποκριθώ στα νέα μου καθήκοντα. Θα προσπαθήσω να είμαι πρόεδρος όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση της διαδικασίας των συνεδριάσεων. Σας παρακαλώ και ζητώ τη βοήθειά σας ώστε να τηρείται ο Κανονισμός Λειτουργίας και να έχουμε εποικοδομητικές συνεδριάσεις. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, γιατί η θέση του δημοτικού συμβούλου είναι θέση ευθύνης με πολλές απαιτήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οικονομική Επιτροπή / Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Στις χθεσινές δημαιρεσίες εκλέχθηκαν και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, κάθε μία από τις οποίες απαρτίζεται από εννέα συμβούλους, η θητεία των οποίων θα έχει επίσης διάρκεια δυόμισι ετών.
Συγκεκριμένα στην Οικονομική Επιτροπή, εκτός από τη θέση του προέδρου που εκ του νόμου κατέχει ο δήμαρχος, αναλαμβάνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Αρίστος Γαλανός, Τάσος Τσακιρίδης, Αναστασία Αλεξούδη, Παρασκευή Γενίτσαρη και Νίκος Βαρσάμης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης Λάζαρος Ωραιόπουλος και Βασίλης Μιχαηλίδης, καθώς και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Χρήστος Ζησάκος.

Νέα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, εκτός του προέδρου που είναι ο δήμαρχος, είναι πλέον οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Αλέκος Σιμητόπουλος, Ντίνος Ζωγόγιαννης, Στέλιος Γκατζές, Αλεξάνδρα Τερζίδου και Γιώργος Καστανίδης, η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Θεοδώρα Γιαταγάνα, η δημοτική σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Μαρία Κυπραίου και ο επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Ανανέωση Τώρα» Νίκος Φασφαλής.

Εκπρόσωποι στην ΠΕΔ-ΚΜ

Στη χθεσινή συνεδρίαση εκλέχθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα εκπροσωπήσουν το δήμο Νεάπολης-Συκεών στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται συγκεκριμένα, και εκτός από το δήμαρχο, για τους συμβούλους της πλειοψηφίας Δημήτρη Απατσίδη, Θόδωρο Κυζιρίδη, Αντώνη Σαουλίδη και Τάσο Τσακιρίδη, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γρηγόρη Χατζησάββα και το δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του Βασίλη Μιχαηλίδη, και τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Χρήστο Γιαρένη.

«Αλλαγές σε κλίμα συνεννόησης…»

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ευχήθηκε «ολόψυχα συγχαρητήρια, μπράβο και καλή δύναμη» στο νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους που αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στις κρίσιμες επιτροπές.
«Ως διοίκηση επιδιώκαμε, στηρίξαμε και θα στηρίξουμε κάθε θετική προσπάθεια για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου στο πλαίσιο του νόμου. Σκοπός μας είναι να προχωρήσουμε σε αλλαγές στον υφιστάμενο Κανονισμό Λειτουργίας προς δημοκρατικότερο, αποτελεσματικότερο και πιο λειτουργικό τρόπο», επισήμανε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, προσθέτοντας ότι «οφείλουμε όλοι να επιδεικνύουμε τον πρέποντα σεβασμό σε όλα τα όργανα του δήμου. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και του καλύτερου το άριστο. Εμείς θα προσπαθήσουμε στο μέγιστο βαθμό, εφόσον υπάρχει πεδίο συνεννόησης», κατέστησε σαφές.
Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών συγκροτείται από 41 δημοτικούς συμβούλους, με τους 25 να ανήκουν στην παράταξη «Νέα Αυτοδιοίκηση-Σίμος Δανιηλίδης», τους 9 στην «Αλληλεγγύη Πολιτών» (Γρηγόρης Χατζησάββας), τους 3 στην «Αυτόνομη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση» (Χρήστος Γιαρένης), και από 2 στην «Ανανέωση Τώρα» (Νίκος Φασφαλής) και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» (Χαράλαμπος Βέλλης). Το συμβούλιο είναι ανανεωμένο κατά 43,92%, αφού από τους 41 δημοτικούς συμβούλους οι 18 είναι νέα πρόσωπα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη