11 Σεπ 2014

Χολωμένος ο Κουβέλης με Μπουτάρη

Σύννεφα στις σχέσεις του Γ. Μπουτάρη με την ΔΗΜΑΡ και τον Φ. Κουβέλη φέρνει η απόφαση του δημάρχου να ...
αφήσει εκτός σχήματος τον Ανδρέα Κουράκη.

Τι κι αν η Έλλη Χρυσίδου πήρε και δεύτερο χαρτοφυλάκιο (αυτό της Παιδείας, μαζί με τον Πολιτισμό), στην Δημοκρατική Αριστερά πνέουν μένεα κατά του δημάρχου.

Αυτό διαφάνηκε και στην φετινή επίσκεψη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στην Θεσσαλονίκη για την 79η ΔΕΘ. Άλλοτε, κάθε φορά που ανέβαινε στην πόλη ο Φ. Κουβέλης περνούσε και για μια εθιμοτυπική επίσκεψη από το δημαρχείο.

Φέτος, όχι μόνο δεν συναντήθηκαν αλλά ο Φ. Κουβέλης άφησε χοντρά καρφιά για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης στη συνέντευξη τύπου.

Την πρώτη φοράγια το ζήτημα πώλησης του ΟΛΘ όπου διαφώνησε ανοικτά με τον Γ. Μπουτάρη επιμένοντας ότι η ΔΗΜΑΡ είναι κατά της πώλησης των λιμανιών και την δεύτερη για την «καρατόμηση» του Ανδ. Κουράκη.

«Βεβαίως ο κάθε Δήμαρχος εν προκειμένω και ο Δήμαρχος της πόλης ο κ. Μπουτάρης έχει το δικαίωμα να ορίζει τους Αντιδημάρχους του και να διαμορφώνει την καινούργια διοικητική δομή του Δήμου. Έχει όμως ταυτόχρονα και την υποχρέωση να υπηρετεί μια συλλογικότητα, να υπηρετεί τη δημοκρατική συλλογικότητα στο πλαίσιο της λειτουργίας και της Παράταξης που τον στήριξε και που τον στηρίζει και εξακολουθεί να τον στηρίζει και καλά κάνει, και ταυτόχρονα έχει και την υποχρέωση στο πλαίσιο αυτών των δυνατοτήτων που έχει και από το νόμο αυτός να ορίζει τους Αντιδημάρχους, να αξιολογεί –εγώ έτσι θα έκανα- και αξιοσύνη προσώπων και ικανοτήτων, αλλά και αποτελεσμάτων.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να σας πω χωρίς αυτό να θεωρείται παρέμβαση στην αυτονομία της συλλογικής λειτουργίας του Δήμου της πόλης και του Δημάρχου, ότι εμείς ξέρουμε πάρα πολύ καλά και τις ικανότητες και το αποτέλεσμα που έχει διαμορφώσει η προηγούμενη θητεία του Ανδρέα Κουράκη στη θέση του Αντιδημάρχου.

Να σας πω και κάτι όχι ως προσωπική έκφραση αλλά ως κοινή παραδοχή μας: εμείς τιμούμε τον Ανδρέα Κουράκη και ξέρουμε πόσο νοιάζεται, πόσο αγωνίζεται και πόσα είναι τα αποτελέσματα που έχει δώσει θετικά αποτελέσματα, από τη θέση που εκλήθη να υπηρετήσει και που σήμερα υπηρετεί από άλλη θέση, γι” αυτή την πόλη, γι” αυτούς τους δημότες» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του Φ. Κουβέλη.

Σε άλλες εποχές και χωρίς τα εσωκομματικά προβλήματα οι τόνοι θα ανέβαιναν κι άλλο, όμως με το κόμμα στο 1,3% είναι πολυτέλεια να μαλώνεις δημόσια με τον Γ. Μπουτάρη.

ΠΗΓΉ: sirma
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη