20 Σεπ 2014

Ρε παιδιά, ποιος έκανε την καταγγελία για το ΚΘΒΕ

Εδώ και λίγες ώρες επικρατεί ένας χαμός σχετικά με μαι καταγγελία που έχει φτάσει στα χέρια του εισαγγελέα αλλά και του Υπουργού Πολιτισμού.


Αντιγράφω από το Βήμα:
Καταγγελία για «οσμή» σκανδάλου στη διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) έκανε επιτροπή εργαζομένων. 
Η καταγγελία κατατέθηκε στον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα με ταυτόχρονη κοινοποίηση στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιτζή, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, απ' όπου διαβιβάστηκε αρμοδίως στον εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης, ο οποίος παρήγγειλε από το ΣΔΟΕ τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. 
Την καταγγελία υπογράφει επιτροπή εργαζομένων του ΚΘΒΕ, που κάνουν λόγο για εικόνα διαφθοράς στο θέατρο. 

Αυτό που δεν βλέπω πουθενά είναι ποιοι απαρτίζουν τους καταγγέλλοντες, έναν εκπρόσωπο ή κάτι τέλος πάντων αφού σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για το σωματείο εργαζομένων του ΚΘΒΕ όπως διευκρίνισε το ίδιο το κρατικό θέατρο με ανακοίνωσή

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΘΒΕ μόλις ενημερώθηκε από δημοσιογράφους όσον αφορά την προκαταρκτική έρευνα αναφέρει: «Μέχρι αυτή τη στιγμή το ΚΘΒΕ δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση. Σε κάθε περίπτωση, κάνουμε γνωστό ότι στο Κρατικό Θέατρο δεν υπάρχει καμία "επιτροπή εργαζομένων", υπάρχουν μόνο επώνυμα σωματεία: το Σωματείο Εργαζομένων Πάσης Φύσεως και η Αντιπροσωπευτική Επιτροπή των Ηθοποιών που εκπροσωπούν το σύνολο των εργαζομένων».

Περιμένω να δω τι θα πει το πραγματικό σωματείο εργαζομένων γιατί μια τέτοια καταγγελία είναι πολύ σοβαρή για να την κάνει κάποιος ανώνυμα. Γιατί την καταγγελία την βλέπουμε και την ακούμε δυνατά, το όποιο πόρισμα όμως θα περάσει στα ψιλά, αφού ο αρνητισμός είναι το νούμερο ένα αστέρι της είδησης.

Το σίγουρο είναι πως μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι αυτές τις ημέρες ανακοινώθηκε η νέα τιμολογιακή πολιτική του ΚΘΒΕ καθώς και η έναρξη μιας διεθνούς περιοδίας, του "Alexander the Great". Είναι τυχαίο πως φέτος το Κρατικό βίωσε μια επιτυχία (με τους Πέρσες) που είχε χρόνια να γνωρίσει. Είναι τυχαίο πως ο απολογισμός είναι πλέον θετικός; Είναι τυχαίο που χρόνια προβλήματα του ΚΘΒΕ βαίνουν σε λύση;

Το ποιος έκανε την καταγγελία θα απαντούσε ίσως όλα αυτά τα ερωτήματα.

ΚΝ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη