2 Σεπ 2014

O ΕΝΦΙΑ και ένα …..ΚΟΜΜΕΝΟ….ΑΥΤΙ !!

του Βλάση Γωγούση 
Έχω μια απορία βρε παιδιά. Ας πάρουμε δύο μικροεπιχειρηματίες της προηγούμενης δεκαετίας , του ιδίου περίπου …διαμετρήματος : 



Ο πρώτος ό,τι βγάζει τα τρώει με τις π@@@@νες στα σκυλάδικα , τα παίζει στα καζίνα , τα σκορπάει στα ταξίδια ( Ντουμπαγια και .. Μαϊάμια ), αλλάζει κάθε δυό τρία χρόνια ακριβά αυτοκίνητα και δεν συμμαζεύεται ! . Τώρα, εδώ και δύο-τρία χρόνια με την κρίση ,του κάναν έξωση από το σπίτι και απ` το μαγαζί, «σκότωσε» και το τελευταίο, το μοναδικό , το ακριβό του αμάξι, δεν έχει – τέλος πάντων - …«μία» ! Προχθές του έρχεται ο - πως τον λεν ;- ο…..ΕΝΦΙΑ : Φόρος ΜΗΔΕΝ.!. Πάμε στον δεύτερο : Καλός οικογενειάρχης, μετρημένος, με 3 παιδιά, νοικοκύρης, κάθε Κυριακή στην εκκλησία, οικογενειακώς ! ! Δεν ξέρει τι θα πεί ...Αντώνης Ρέμος και (καλάθια με ) λουλούδια , ούτε ΠΡΟΠΟ , ούτε ….ξυστό ( αχ, ..άτιμε Μελισσανίδη με τους…Τσέχους, πόσα μας τρώτε κάθε μέρα !). Ούτε Ντουμπάγια , ούτε Μαϊάμια, ο δικός σου, ο καλός, ο νοικοκύρης και φυσικά μακριά απ` αυτόν οι γούνες για τις ( πως τις λεν) α ! ναι για τις παράλληλές του σχέσεις ( τώρα τις γκόμενες τις λεν ..εξωσυζυγικές …..συντρόφους!). Μια σκέψη είχε μόνο στο μυαλό του. Στην Τράπεζα και στο ( Ταχυδρομικό) Ταμιευτήριο τα λεφτά , σιγά –σιγά κατόρθωσε να πάρει ένα διαμεροσματάκι για κάθε του παιδί .

Έρχεται χθες ο ..εφιάλτης, αυτός ο ΕΝΦΙΑ, ! «Καλείσθε κύριε …μεγαλοκτηματία - έλεγε το…..γράμμα - ν` αρχίσετε από δω και πέρα , μέχρι να βγούμε από την κρίση ( και βλέπουμε - αυτό δεν το έλεγε το γράμμα , εγώ το λέω ) πουλώντας ένα - ένα τα κτηθέντα , να καταντήσετε σαν τον συνάδελφό σας που μερίμνησε να ρίχνει τα λεφτά στην αγορά και όχι να τα καταθέτει….αντιπαραγωγικά σε τούβλα και ντουβάρια» ! Τα συμπεράσματα δικά σας

Δρ Βλάσης Γωγούσης 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ :
Αυτός που γράψαν οι εφημερίδες ότι  πήγε  χθες στο Υπουργείο Οικονομικών  κι`έκοψε  το αυτί του Διευθυντή που επινόησε τον  ΕΝΦΙΑ , είναι ο … ο παραπάνω φίλος ,ο δεύτερος   , ο  καλός  οικογενειάρχης  ! 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη