20 Σεπ 2014

Τα τρία πιο βρώμικα πράγματα στο σπίτι (μετά την λεκάνη του wc να υποθέσουμε...)

(Αν και νομίζουμε ότι για την μέση Ελληνίδα νοικοκυρά δεν πρέπει να ισχύουν τα 1&2)
Aποκαλυπτική έρευνα έρευνα της αμερικανικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για της δημόσια υγεία «NSF International» έδειξε ότι τα πιο επιβαρυμένα από τα μικρόβια πράγματα στο σπίτι είναι:
1.Το σφουγγαράκι της κουζίνας
Όπως αποκαλύπτει η έρευνα, μετά από τρεις εβδομάδες χρήσης το 70% της επιφάνειας ενός σφουγγαριού κατοικείται κανονικότατα από βακτήρια.
Πώς να το καθαρίσετε: Κάθε δυο-τρεις μέρες μπορείτε να το βάζετε νωπό για δύο λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων. Να το αντικαθιστάτε κάθε 20 μέρες.

2.Ο νεροχύτης
O νεροχύτης περιέχει περισσότερα από 190.000 μικρόβια ανά τετραγωνικό εκατοστό – τη στιγμή που στο πάτωμα ενός σπιτιού υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 400 βακτήρια ανά τετραγωνικό εκατοστό! Η έρευνα έδειξε ότι ο νεροχύτης είναι 100.000 φορές πιο βρώμικος από τον νιπτήρα του μπάνιου, και αυτό επειδή εκεί καθαρίζουμε φρούτα και λαχανικά.
Πώς να τον καθαρίζετε: Απολυμαίνετε όλες τις επιφάνειες του νεροχύτη μια-δυο φορές την εβδομάδα με ένα αντισηπτικό καθαριστικό. Μια φορά την εβδομάδα μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων το στραγγιστήρι των πιάτων.

3.Το ποτήρι με τις οδοντόβουρτσες στο μπάνιο
Μέσα στο δοχείο αυτό υπολογίζεται πως υπάρχουν περίπου 2 εκατομμύρια μικρόβια!
Πώς να το καθαρίζετε: Αποφεύγετε τα υλικά που καθαρίζονται δύσκολα (όπως το ξύλο ή το μπαμπού) και προτιμάτε κάποιο που μπορείτε να πλένετε με ζεστό νερό και σαπούνι μια με δυο φορές την εβδομάδα!

E-Radio.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη