31 Οκτ 2014

Aν με καλέσει θα πάω...

Η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη στάση του ΠΑΣΟΚ εν όψει των επικείμενων μέτρων που αναμένεται να ψηφίσει η Βουλή.
«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποφασίσει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει. Δεν μπορεί να είναι Ιανός. Δεν μπορεί να έχει δύο πρόσωπα. Δεν μπορεί να είναι από τη μία μεριά αποφασισμένο να στηρίξει την κυβέρνηση του και από την άλλη μεριά να λέει ότι αυτά που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε να κάνει αύριο το πρωί θα διαφωνήσει με αυτά. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Μας έχει βαρεθεί και ο κόσμος ξέρετε. Δεν αντέχει. Η αξιοπιστία στην πολιτική πρέπει να ξανακερδηθεί. Δεν μπορεί τη μία μέρα να λέμε έτσι και την άλλη “γιουβέτσι”. Δεν γίνεται», είπε η κα. Μπακογιάννη. Και πρόσθεσε: «Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Πάρα πολύ δύσκολα και στο περιβάλλον μας, δηλαδή και από πλευράς των ονομαζόμενων εθνικών θεμάτων και από πλευράς Ευρώπης. Η Ευρώπη μπαίνει σε ύφεση. Εμείς χρειαζόμαστε μία σταθερότητα και χρειαζόμαστε τη συνεργασία των Ευρωπαίων. Αυτό πρέπει να λέγεται καθαρά. Αυτό το ΠΑΣΟΚ το ξέρει καλύτερα παντός άλλου, δεν χρειάζεται εμένα για να το πω. Αρα το ταλαντεύομαι και προσπαθώ να παίξω μικροπολιτικά για την ύπαρξή μου, γιατί οι συνδικαλιστές ήταν κάποτε ΠΑΣΟΚοι, σας διαβεβαιώ ότι οι συνδικαλιστές σήμερα απέχουν από το ΠΑΣΟΚ έτη φωτός. Λοιπόν να το καταλάβει και το ΠΑΣΟΚ. Ούτε μπορούμε να λειτουργούμε με λογικές ‘80».
«Θα υπάρξει μία άλλη συμφωνία η οποία θα αφορά διαρθρωτικά μέτρα» Στο ερώτημα σχετικά με την πιστοληπτική γραμμή στήριξης που επιθυμεί η κυβέρνηση ως επόμενη ημέρα κι αν αυτή θα συνοδεύεται από κάποιο μνημόνιο ή όχι η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. είπε: «Θα συνοδεύεται από κάποιας μορφής συμφωνία. Βεβαίως, δεν υπάρχει αμφιβολία» και τόνισε: «Και ο πιο ακραίος ΣΥΡΙΖαίος σήμερα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν θα έχει επιτήρηση η χώρα. Εκτός αν τη βγάλει από την Ευρώπη. Εκτός κι αν τη βγάλει από το ευρωπαϊκό νόμισμα. Δεν μπορεί να έχει επιτήρηση ο Ρέντσι, η Ιταλία, μία από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης. Δεν μπορεί να έχει επιτήρηση ο Ολάντ και να του γυρίζουν πίσω τον προϋπολογισμό και εμείς με την κερένια μύτη να ισχυρίζονται άνθρωποι στην Ελλάδα ότι δεν θα έχουμε επιτήρηση. Δηλαδή κοροϊδεύουν τον κόσμο μέσα στα μούτρα του.
«Το μνημόνιο έτσι όπως το ξέραμε τελειώνει. Αυτό όμως που θα υπάρξει θα είναι μία άλλη συμφωνία η οποία θα αφορά διαρθρωτικά μέτρα για να προχωρήσουν ή κάποια από αυτά που δεν έχουν υλοποιηθεί. Αυτό θα υπάρχει και ο ελληνικός λαός πρέπει να το ξέρει. Και πρέπει να ξέρει ότι είμαστε πλέον, τελειώσαμε του κακού τη σκάλα, κατρακυλήσαμε όσο κατρακυλήσαμε. Από δω και πέρα ανεβαίνουμε, αργά, επίπονα, αναμφισβήτητα, αλλά ανεβαίνουμε. Κι αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία».

«Δεν με κάλεσε ο κ. Σαμαράς»

Η κα. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή. «Νομίζω ότι ήταν ένα θετικό μήνυμα. Είχαν να ιδωθούν δημόσια σε κατ’ ιδίαν συζήτηση τουλάχιστον από τότε που έγινε ο κ. Σαμαράς αρχηγός. Καλό είναι. Στον μέσο Νεοδημοκράτη έδωσε ένα θετικό μήνυμα». Στην ερώτηση αν πρόκειται και η ίδια να δειπνήσει με τον κ. Σαμαρά, η βουλευτής επικρατείας της Ν.Δ. απάντησε: «Δεν με κάλεσε. Νομίζω ότι ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον κ. Καραμανλή. Αν με καλέσει σας διαβεβαιώ ότι θα πάω».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη