19 Οκτ 2014

Μόνος πρώτος ο ΠΑΟΚ

Τη μοναξιά της κορυφής στη Σούπερ Λίγκα, μετά την ολοκλήρωση του «κυρίως πιάτου» της 7ης αγωνιστικής απολαμβάνει ο ΠΑΟΚ, που επιβλήθηκε με 2-1 του Ατρόμητου στην Τούμπα.

Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ πήρε την πιο δύσκολη νίκη του στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Εκτός του ότι ο Ατρόμητος μείωσε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, στο τελευταίο 15λεπτο οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Βίτορ και πιέστηκαν πάρα πολύ από τους Περιστεριώτες. Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, όμως, άντεξε και πήρε το «τρίποντο», με το οποίο πέρασε ξανά στο ρετιρέ της βαθμολογίας.
Τρία λεπτά χρειάστηκαν οι «ασπρόμαυροι» για να πετύχουν την 5η τους νίκη σε 6 παιχνίδια. Μετά το τραγικό λάθος του Τσέναμο στο 27΄ ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα και αμέσως μετά ήρθε και το δεύτερο γκολ.
Ο γκολκίπερ του Ατρόμητου από υπερβολική, ίσως, σιγουριά αιφνιδιάστηκε από το χλιαρό σουτ του Κάτσε και με τον τρόπο αυτό οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν το σκορ, ενώ ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Ρατς με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά πέτυχε ένα πανέρμορφο γκολ, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους συμπαίκτες του και τον κόσμο.
Με το υπέρ του 2-0, ο ΠΑΟΚ ήλεγξε απόλυτα το ματς στην επανάληψη, δεν πιέστηκε από τον Ατρόμητο και προς στιγμή φάνηκε ότι θα έφτανε σε άνετη νίκη.
Στο 61΄, όμως, η αθηναϊκή ομάδα «έβαλε φωτιά» στο παιχνίδι. Όλα ξεκίνησαν με την ωραία προσπάθεια του Γεωργίου, ο οποίος την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Ούμπιντες που με προβολή μείωσε σε 2-1 και το ματς απόκτησε μεγάλο ενδιαφέρον.
Την ευκαιρία να «σφραγίσει» τη νίκη του ΠΑΟΚ έχασε στο 72΄ ο Σαλπιγγίδης, που με κοντινή προβολή δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Τσέναμο. Σα να μην έφτανε αυτό, στο 76΄ ο «δικέφαλος» έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Βίτορ για σπρώξιμο στο Ναπολεόνι.
Ο Σα Πίντο τα...έπαιξε όλα για όλα κι έριξε στο ματς τον Τάτο αντί του Δημούτσου, θέλοντας να πιέσει περισσότερο η ομάδα του για να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 82΄ οι «κυανόλευκοι» λίγο έλλειψε να πετύχουν το 2-2, αλλά ο Κατσικάς έδιωξε με υπερένταση πριν σκοράρει ο Ναπολεόνι.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη