22 Οκτ 2014

Το σχόλιο του Ριζοσπάστη για τον Ψινάκη

Με τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη αποφάσισε να ασχοληθεί σε ένα μονόστηλό του ο Ριζοσπάστης, η εφημερίδα του ΚΚΕ.


Σε κείμενο με τίτλο ««Λαγός» η περίπτωση Μαραθώνα;» ο συντάκτης σχολιάζει αρχικά

«Η περίπτωση του Δήμου Μαραθώνα, ο οποίος σύμφωνα με το δήμαρχο, «δεν έχει φράγκο» ούτε για τη μισθοδοσία των εργαζομένων, δεν προκαλεί εντύπωση.
Αν εξαιρέσει κανείς τις κορόνες του Ηλ. Ψινάκη, περί δήθεν πτώχευσης του δήμου, που ανασκεύασε στην πορεία, καθώς κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, οι υπερχρεωμένοι δήμοι, με τα ταμεία τους να χτυπούν κόκκινο, είναι μια πραγματικότητα που έχει επιβάλει η κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική και έχουν αποδεχτεί οι δήμαρχοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, και οι ηγεσίες των συλλογικών τους οργάνων»

Στη συνέχεια βλέπει επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και εισοδήματα. «Και κάτω από αυτό το πρίσμα, οι εξελίξεις στο Δήμο Μαραθώνα προμηνύουν ένταση της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα και εισοδήματα, καθώς με πρόσχημα την πραγματικά άσχημη οικονομική κατάσταση συνολικά των δήμων, προλειαίνεται το έδαφος για αποδοχή από τα λαϊκά στρώματα ήδη θεσμοθετημένων και σε πολλές περιπτώσεις προωθούμενων αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων με μοχλό τους δήμους, όπως επιβολή αβάσταχτων τελών και φόρων, ιδιωτικοποιήσεων, ακριβών ανταποδοτικών υπηρεσιών ή υποβάθμιση και κατάργηση υπηρεσιών για λαϊκές ανάγκες, κ.λπ. Και απ” ό,τι φαίνεται θα είναι η αρχή για να υπάρξουν αντίστοιχες ανακοινώσεις και για άλλους δήμους…» καταλήγει το δημοσίευμα.

μέσω sirma
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη