30 Οκτ 2014

Αμφίπολη: βρέθηκε το μονόγραμμα του Μ.Αλεξάνδρου και το iPhone του

Viral έγινε η μπούρδα που δημοσίευσε στο blog της η αρχαιολόγος της φάπας Dorothy King, η οποία είδε μονόγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον τοίχο της περιβόλου του ταφικού μνημείου.

Η πλάκα είναι ότι με τη "διαπίστωσή" της (από ...φωτογραφίες), επιχαίρουν οι "υπερπατριώτες του πληκτρολογίου", οι οποίοι αρέσκονται να κατηγορούν τους Εβραίους για συνωμοσίες και να "αποκαλύπτουν" τα "δόλια σχέδια τους". Προφανώς δεν γνωρίζουν ότι η Ντόροθι είναι Εβραία, γεγονός που δεν έχει σχέση με την ανασκαφή, έχει όμως με τον τρόπο με τον οποίο ενθουσιάζονται διάφοροι αφελείς στα social media. Οι ίδιοι άνθρωποι που πιστεύουν στη viral μπούρδα ότι "οι Εβραίοι βρήκαν το φάρμακο για τον καρκίνο, αλλά μας το κρύβουν", πίνουν νερό στο όνομα της King.

ΑΝΤΙ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΑΣ, ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΟ PHORUM:

Αρχίζω να πιστεύω πως το κορίτσι είναι πολύ ρηχό!!!
Προσπαθεί να πείσει για πράγματα που θα μπορούσε να "δει" οποιοσδήποτε φαντασιόπληκτος, οπουδήποτε και μάλιστα, επιχειρεί να τα τεκμηριώσει με στοιχεία που επιεικώς τα χαρακτηρίζω ως "μπούρδες"!!! 

1. Αν ο Δεινοκράτης ήθελε να βάλει το μονόγραμμα του Αλέξανδρου, θα το έβαζε σε σημείο εμφανέστατο και ευδιάκριτο, όχι σε μία από τις εκατοντάδες πέτρες της περιβόλου. Πάντως, εγώ μόνο για μονόγραμμα (Α) δεν το βλέπω, Αν διαθέτεις φαντασία, μπορείς να ψάξεις τις φωτογραφίες της περιβόλου και να βρεις χιλιάδες (υποθετικά) μονογράμματα και όχι μόνο του Αλέξανδρου (Α), αλλά όλη την αλφαβήτα!!!

2. Το κάθε νόμισμα που κυκλοφορεί διαθέτει ένα μονόγραμμα, από την αρχαιότητα ως σήμερα (κατά παράδοση) χαρακτηρίζοντας το νομισματοκοπείο, από το οποίο κόπηκε. Η Κίνγκ, στο παράδειγμα που παραθέτει δείχνει ένα από τα πάμπολλα τετράδραχμα του Αλέξανδρου και το οποίο κόπηκε στην αρχαία φοινικική πόλη Βύβλο του σημερινού Λιβάνου, γύρω στο 330 π.Χ.
Θα ρωτήσετε ευλόγως: και τί σχέση μπορεί να έχει η πόλη Βύβλος με την Αμφίπολη;
Απαντώ και λέω: ΚΑΜΙΑ!!!

Δεν γνωρίζω τί παιγνίδια μπορεί να παίζει η Κινγκ, αλλά έχει δείξει με τη στάση της, από το παρελθόν, πως δεν διάκειται ευνοϊκά απέναντι σε ελληνικές θέσεις. Οπότε, ας κρατάμε μικρό καλάθι με τις τοποθετήσεις της και τις (δήθεν) αποκαλύψεις της...

Εγώ σταματάω να ασχολουμαι με την κυρα Ντόροθι, μάλλον μαζεύει θύματα πουλώντας δήθεν πληροφορίες για να μαζευει κοσμο και κλικ στο μπλοκ της.. Χθες έλεγε τα διάφορα και όταν πιέστηκε να δώσει στοιχεία, άρχισε να πασάρει ότι βλέπει μονογράμματα κλπ εκεί που δεν υπάρχουν!

Σπατάλη χρόνου!!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη