22 Οκτ 2014

O Τζίμης Πανούσης μιλά πολύ απαξιωτικά για τον Αλέξη Τσίπρα : "λίγος και θλιβερός ο Τσίπρας"

Το ιερό τοτέμ της σύγχρονης ριζοσπαστικής αριστεράς, Τζίμης Πανούσης, μίλησε σήμερα εξαιρετικά απαξιωτικά για τον Αλέξη Τσίπρα, στεναχωρώντας έτσι τους -μάλλον πρώην- συνοδοιπόρους και συντρόφους του. Θα τ΄ακούσει κι αυτός από τα trolls του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν βάρδιες στο twitter.
Δείτε αναλυτικά:



«Προσωπικά θεωρώ ότι ο Τσίπρας είναι λίγος και θλιβερός. Κάνει μαθήματα να μοιάσει στον Ανδρέα και τον μιμείται στον αργό τρόπο που μιλάει», σχολίασε σε συνέντευξη που έδωσε ο Τζίμης Πανούσης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο monopoli.gr ο Τζίμης Πανούσης, ερωτώμενος για το ενδεχόμενο να εκλεγεί ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός ο Έλληνας τραγουδοποιός ανέφερε με το ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό του ύφος: «Όπως είχε προφητεύσει ο συνάδελφός μου ο Παΐσιος, τον οποίο είχα γνωρίσει και προσωπικά, «οι Φραγκολεβαντίνοι θα φοβηθούνε και θα ταραχθούν από την «κοφτερή ανατολή» που θ' ανατείλει στην πατρίδα μας. Στ' αγγλικά αυτό λέγεται «sharp east» δηλαδή «Σαρπιστ», που αν το διαβάσεις ανάποδα είναι «Τσίπρας».

Προσωπικά θεωρώ ότι ο Τσίπρας είναι λίγος και θλιβερός. Κάνει μαθήματα να μοιάσει στον Ανδρέα και τον μιμείται στον αργό τρόπο που μιλάει. Η μάνα μου τον ακούει και νομίζει ότι είναι ο Ανδρέας. Εγώ τον ακούω και με πιάνει συχνοουρία...

Η κόρη μου που είναι 5 χρονών, όταν κάποια στιγμή της έδειξα τον Τσίπρα στην τηλεόραση και τη ρώτησα εάν αυτός θα βγει στις εκλογές μου απάντησε «Ελπίζω όχι». Από μικρό μαθαίνεις την αλήθεια αλλά, ακριβώς αυτό σκέφτομαι και εγώ.

Ωστόσο θα βγει. Βέβαια το παιδί δεν έχει την κατάλληλη μόρφωση, τις απαραίτητες διασυνδέσεις, όπως τη λέσχη Μπίλντερμπεργκ κλπ, αλλά θα τις αποκτήσει. Έχει διαβάσει λίγο Μαρξ, λίγο «Κεφάλαιο»- όσο έχουμε διαβάσει όλοι γιατί δεν διαβάζεται το «Κεφάλαιο» - αλλά χρειάζεται να διαβάσει και λίγο Καστοριάδη.

Και επειδή ξέρω ακριβώς τι θα γίνει θα το αποκαλύψω και σε εσάς να ξέρετε... Αυτή η κυβέρνηση θα πέσει σύντομα. Θα τη ρίξει το ΠΑΣΟΚ και οι διαφωνούντες της Νέας Δημοκρατίας, θα πάμε σ' εκλογές και θα κερδίσει ο Τσίπρας που θα φέρει γύρω στο 31%. Θα έχει δηλαδή 112 ή 115 βουλευτές, δεν ξέρω ακόμα ακριβώς, και τα χαρτιά που ρίχνω και κοιτάζω το θέμα και μεταφυσικά, δεν λένε ακόμα – θα ξέρω σε καμιά δεκαριά μέρες . Θα του λείπουν 30-40 βουλευτές και θα τον στηρίξουν οι Νεοδημοκράτες με τον όρο να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωστάκης Καραμανλής.

Και έτσι θα έχουμε αυτό το φοβερό δίδυμο: Κωστάκης Καραμανλής Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Τσίπρας πρωθυπουργός.

Ο Τσίπρας με το που θα βγει θα παίξει με το παιχνίδι του Γιωργάκη, δηλαδή θα αρχίσει τα ταξίδια και θα τον χάσουμε: θα πάει Βολιβία, Νικαράγουα κλπ να φέρει λεφτά – παπάρια θα φέρει. Μέχρι τον Μάρτιο θα τον ψάχνουμε και εδώ θα κυβερνά ο Στρατούλης και καταλαβαίνεις τι έχει να γίνει: Δηλαδή φαντάσου , θα είμαστε στα ίδια χάλια που είμαστε τώρα, αλλά και με τον Στρατούλη υπουργό.

Φυσικά δεν μιλάμε για δημοκρατία. Μιλάμε για μια κομματική χούντα, στυγνή και αδίστακτη η οποία βγάζει λαγούς από την κάλπη. Δεν μπορείς να μιλάς για δημοκρατία και να δίνεις 50 έδρες μπόνους. Αυτό είναι τηλεπαιχνίδι.

Για αυτό τα έχω βάλει με τα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται αριστερά, το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ. Στην ουσία δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερά, είναι εντελώς συστημικά στις αντιδράσεις τους. Εάν είσαι στοιχειωδώς αριστερός έπρεπε να καταγγείλεις τη δοσιλογική κυβέρνηση και να φύγεις από τη Βουλή. Δεν συμμετέχεις σε ένα εκλογικό σύστημα με μπόνους εδρών. Είσαι γελοίος και είτε το κάνεις επειδή είσαι ηλίθιος -που δεν το νομίζω- ή πας για τα λεφτά. Και είναι πολλά τα λεφτά Αλέξη...

Στη συνέχεια ο Τζίμης Πανούσης αναφέρθηκε στην εκλογική διαδικασία και την άμεση δημοκρατία: «Ο λαός ξέρει ότι οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα. Εάν άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες. Είναι ένα κόλπο του συστήματος. Είναι σαν να αγοράζεις απορρυπαντικό. Παίρνεις Skip αγοράζεις Γιωργάκη, παίρνεις Ariel αγοράζεις Κωστάκη. Γι' αυτό και ο λαός κοροϊδεύει και δεν συμμετέχει. Εγώ δεν θέλω να έχω καμία σχέση μ' αυτό το παραμύθι γι' αυτό και ψηφίζω πάντα άκυρα, σκισμένα, βάζω μέσα ψάρια, μορταδέλες και τέτοια...

Η μόνη λύση σ' αυτό είναι η άμεση δημοκρατία. Να βγάζουμε εκπροσώπους ανακλητούς μόνο για συγκεκριμένα έργα. Αυτά τα θέματα λύνονται με το διαδίκτυο. Σε κάθε προποτζίδικο που έχει τερματικά μπορούμε να ψηφίζουμε και να λαμβάνουμε αποφάσεις για όλα. Οι αποφάσεις των πολλών είναι σοφές. Εγώ πιστεύω στο λαό. Ο λαός είναι αλάνθαστος. Και λάθη να κάνει θα έχει το λόγο του. Και τώρα θα ψηφίσει τον Τσίπρα που είναι λάθος, αλλά και πάλι έχει το λόγο του.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη