23 Νοε 2014

Bγήκαν και πάλι οι πέτρες

Επεισόδια έλαβαν χώρα στις Σκουριές μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που συμμετείχαν σε κινητοποίηση κατά των μεταλλείων χρυσού.


Οι διαδηλωτές απάντησαν πετώντας πέτρες στους αστυνομικούς, ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό μέσα στο δάσος, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρία Τάσιου που συμμετέχει στην κινητοποίηση.
Υπενθυμίζεται ότι κάτοικοι της Χαλκιδικής ξεκίνησαν λίγο μετά τη μία πορεία στις Σκουριές, για να διαμαρτυρηθούν για την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος από τα μεταλλεία χρυσού της περιοχής. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά σε Μεγάλη Παναγία και Ιερισσό, με κατεύθυνση τον Κάκαβο.Όπως μεταδίδει το seleo.gr, ένας διαδηλωτής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
Οι διαδηλωτές που είχαν σκορπιστεί μέσα στο δάσος μετά την ένταση που προκλήθηκε με δυνάμεις της αστυνομίας να τους απωθούν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, επέστρεψαν έξω από το εργοτάξιο.Οι διαδηλωτές ανασυγκροτήθηκαν στο σημείο, ενώ αυτή τη φορά η αστυνομία προχώρησε σε εντονότερη χρήση χημικών, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να διώξει τα άτομα που παραμένουν στο σημείο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη