24 Νοε 2014

ΕΛΛΑΔΑ είναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ = η ΑΘΗΝΑ !

¨Εκπληκτος, διάβασα πριν λίγο το παρακάτω δημοσίευμα το οποίο αναφέρεται στο περίφημο θέμα του ΕΜΒΟΛΙΣΜΟΥ του ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, μια καταπληκτική μέθοδο που σώζει ( κυριολεκτικά ) ζωές 
Γράφει ο Βλάσης Γωγούσης



Σας το παραθέτω αυτούσιο με την επισήμανση ότι πουθενά στο δημοσίευμα ΔΕΝ γίνεται λόγος για την από πολλών ετών λειτουργία τμήματος ΕΜΒΟΛΪΣΜΟΥ στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση του διακεκριμένου επεμβατικού ακτινολόγου κυρίου ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΦΟΙΝΙΤΣΗ .

Η ΕΙΔΗΣΗ:
Αθήνα
Μονόδρομος ο ιδιωτικός τομέας για τον εμβολισμό εγκεφαλικών αρτηριών
Μόλις 4 δημόσια νοσοκομεία στη χώρα πραγματοποιούν εμβολισμούς εγκεφαλικών αρτηριών, την ώρα που ο ίδιωτικός τομέας χρεώνει έως και 50.000 για την επέμβαση
Εκατομμύρια ευρώ πληρώνουν κάθε χρόνο ασθενείς και ταμεία για εμβολισμούς εγκεφαλικών αρτηριών.
Πρόκειται για μια λεπτή επέμβαση με την οποία αντιμετωπίζονται ανευρύσματα, αιμορραγίες αλλά και όγκοι του εγκεφάλου. Θεωρείται σωτήρια, αφού αν πραγματοποιηθεί έγκαιρα γλιτώνει τον ασθενή από το θάνατο.
Τη χρειάζονται περίπου 1200 ασθενείς κάθε χρόνο, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα, αφού μόλις 4 δημόσια νοσοκομεία της χώρας πραγματοποιούν τη συγκεκριμένη επέμβαση.
Το κόστος είναι δυσβάσταχτο, αν υπολογίσει κανείς ότι ο εμβολισμός χρεώνεται με το κρατικό τιμολόγιο 9.000 ευρώ, ενώ στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να κοστίσει έως και 50.000.
Στο πλαίσιο του δημόσιου συστήματος, εμβολισμοί γίνονται μόνο στο «Κοργιαλένειο» (Ερυθρός Σταυρός), το 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, στο 251 της Πολεμικής Αεροπορίας και το Πανεπιστημιακό της Πάτρας.
Μόνο στην Αττική, η επέμβαση γίνεται σε 7 ιδιωτικά νοσοκομεία…
Την ίδια ώρα, μεγάλα νοσοκομεία έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αυτή την επέμβαση, κάτι που εδώ και πολλά χρόνια μένει στα χαρτιά.
Σύμφωνα με την επιτροπή γιατρών του Ευαγγελισμού, από το 2006 έχει υπογραφεί υπουργική απόφαση που καθορίζει ότι εκτός από τον Ερυθρό και τα δύο στρατιωτικά δυνατότητα εμβολισμού θα είχαν ο Ευαγγελισμός και το Γενικό Κρατικό Αθηνών. Υπήρχε μάλιστα και σχέδιο εναλλάξ εφημερίας των 5 νοσοκομείων, για τα επείγοντα περιστατικά εγκεφαλικών αιμορραγιών.
Μέχρι σήμερα, όπως καταγγέλλουν οι γιατροί του Ευαγγελισμού, τίποτα δεν έχει εφαρμοστεί. Χαρακτηρίζουν δε το ζήτημα επείγον, αφού ο Ευαγγελισμός υποδέχεται τα περισσότερα επείγοντα περιστατικά που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με εμβολισμό. Στις περιπτώσεις αυτές, η μεταφορά των ασθενών σε άλλο νοσοκομείο μπορεί να σημαίνει απώλεια πολύτιμου χρόνου για τη ζωή τους.
Πριν λίγες μέρες, η διοίκηση του νοσοκομείου επανέφερε το θέμα, αποφασίζοντας να προχωρήσει τελικά η διενέργεια εμβολισμών, χωρίς πάντως να δώσει χρονοδιάγραμμα έναρξης των επεμβάσεων.
Newsroom ΔΟΛ

Αυτά διάβασα πριν λίγο στο διαδίκτυο, αγαπητοί μου αναγνώστες και αισθάνομαι την ανάγκη όπως - προς ενημέρωση των κατοίκων της Πρωτεύουσας αλλά και των λοιπών απανταχού της …υπόλοιπης Ελλάδας διαβιούντων Ελλήνων - παραθέσω το προ μηνών δημοσιευθέν άρθρο μου στο φιλόξενο BLOG της Βορείου Ελλάδας taxalia :

=======================================================================================================


ΕΔΩ σας ΘΕΛΩ να ΠΑΡΕΜΒΕΤΕ κύριε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ !
του Βλάση Γωγούση


Ακούστε με ή μάλλον διαβάστε με προσεκτικά συνέλληνες.:
Θα έχετε πληροφορηθεί , ίσως , ότι κάποιος πέθανε η έμεινε ανάπηρος λόγω «ρήξεως ανευρύσματος του εγκεφάλου».

Η ιδανική αντιμετώπιση της ρήξης των ανευρυσμάτων του εγκεφάλου απαιτεί συνεργασία νευροχειρουργού και επεμβατικού - ακτινολόγου ιατρού για την επιλογή της θεραπευτικής μεθόδου που πρέπει να προτιμηθεί :
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ δηλαδή (ανοιχτή) επέμβαση στο κρανίο
ή ΕΜΒΟΛΙΣΜΟΣ = μια σύγχρονη μέθοδος που προσομοιάζει με την γνωστή στεφανιογραφία = εισαγωγή ενός καθετήρα από την αρτηρία του μηρού και προώθησή του προς τα πάνω με τελικό προορισμό το ανεύρυσμα του εγκεφάλου και τον εμβολισμό του . .
Η μέθοδος του εμβολισμού δίνει σε πολλές περιπτώσεις θεραπευτική λύση, χωρίς πλέον την αναγκαιότητα ανοιχτής επέμβασης στο κρανίο.


Πρέπει να σημειωθεί ότι (αν δεν εφαρμοσθεί μία από τις δύο επεμβάσεις) , πάνω από 50% των περιστατικών καταλήγουν ( πεθαίνουν ) η δε παρέμβαση- είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο- είναι προτιμότερο να γίνεται στις τρεις πρώτες ημέρες.


Και τώρα στο "δια ταύτα":


Σε τέσσερα Νοσοκομεία των Αθηνών ( Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, Νοσοκομείο Ερυθρού Σταυρού και στον Ευαγγελισμό ( τώρα ξεκινάει ) , καθώς και στο κρατικό Νοσοκομείο Πατρών υπάρχουν ειδικά κέντρα εμβολισμών, ( αναγνωρισμένα από το ΚΕΣΥ) όπου η μέθοδος εφαρμόζεται άμεσα , με καταβολή της δαπάνης από τον ΕΟΠΥΥ.
Στην Θεσσαλονίκη , όπου παρόμοιο ( πανεπιστημιακό ) κέντρο λειτουργεί ΜΟΝΟ στο ΑΧΕΠΑ , ΔΕΝ γίνονται εμβολισμοί λόγω ελλείψεως χρημάτων !
Και έτσι οι ασθενείς (όταν δεν μπορεί να εφαρμοσθεί ανοιχτή χειρουργική επέμβαση) παραπέμπονται για εμβολισμό - έναντι αδρότατης αμοιβής - σε ιδιωτικές κλινικές !
ΑΝ , βεβαίως, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ - ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ , καλά ακούσατε ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ !

ΕΛΕΟΣ, κύριε Πρωθυπουργέ, κατανοούμε την ασφυκτική οικονομική πολιτική σας , αποδεχόμαστε καρτερικά το εξοντωτικό κούρεμα μισθών και συντάξεων, αλλά είναι αδιανόητο να επιτρέψετε την αντιστάθμιση της ανθρώπινης ζωής με τέτοια απαράδεκτα ……ισοδύναμα οικονομικά μέτρα!
Σήμερα κι` όλας , δώστε εντολή στο αρμόδιο Υπουργείο να πιστώσει με το ανάλογο ποσόν , σε ειδικό κωδικό, το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ : Ξέρω ότι το άρθρο μου θα διαβαστεί από αρκετούς, αν κάποιος από σας μπορεί να το προωθήσει προς τον Πρωθυπουργό , ίσως συμβάλει στην σωτηρία ΄’εστω και μιας ανθρώπινης ζωής.

Δρ Βλάσης Γωγούσης

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Περιμένω σχόλια σας !
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη