6 Νοε 2014

Παλιοκατάσταση, παλιοκενωνία!

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Τον Σεπτέμβριο του 2011 ο Χρηστάρας [κατά κόσμον Πρωτόπαππας] ψήφισε το περίφημο άρθρο 37, με το οποίο διαλύθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Αυτός! Ο αρχισυνδικαλιστής της ΟΤΟΕ. Το έπραξε για το καλό της πατρίδος που βρέθηκε σε δύσκολή θέση εξ αιτίας του κακού Καραμανλή και του καλού Σημίτη και απαιτούσε...
σωτηρία. Όσοι Έλληνες είχαν μείνει με δουλειά είδαν τις αποδοχές τους να συρρικνώνονται και τους εργοδότες να ξεσαλώνουν. Ακολούθως ο ελληνικός λαός, αχάριστος ων, δεν εξετίμησε δεόντως τη θυσία του Χρηστάρα και τον έστειλε σπίτι του το 2012. Όμως, επειδή οι καλοί χωράνε παντού, βρήκε ο Χρηστάρας όλως τυχαίως μια θεσούλα σε θυγατρική τής ΕΤΕ, εξ ου και εισπράττοντας παχυλό μισθό έχει τον χρόνο να ασχολείται και με τα κοινά. Μόλις λοιπόν ο Κυριάκος τόλμησε να μιλήσει για μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, αντιπροσωπεία του συγκυβερνώντος ΠΑΣΟΚ ή Ελιάς ή Δημοκρατικής Παράταξης ή όπως άλλως ήθελεν ονομασθεί υπό τον Χρηστάρα συναντήθηκε με τον υπουργό, για να διαμαρτυρηθεί. Πώς είναι δυνατόν να θιγούν τα δικά μας διορισμένα παιδιά, άντε από κοντά και τα γαλάζια; Όσο για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, ποιός τους γαμεί! ΄Ετσι δεν είναι ρε Χρηστάρα;

Και ο Γιωργάρας [κατά κόσμον Τράγκας] που 4 χρόνια τώρα μας ενημερώνει αντιμνημονιακώς επί καθημερινής βάσεως, αντελήφθη, φευ, ότι ο λαός τα έχει πάρει στο κρανίο και ετοιμάζεται να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Όχι, επειδή τον γουστάρει, αλλά, επειδή δεν έχει τίποτε πια να χάσει. Δοκίμασε τους άξιους και λέει να κάνει μια δοκιμή με τους ανάξιους. Και στο κάτω–κάτω χειρότερα δεν μπορεί να τα κάνει κανείς. Όπως ψήφισε και Χρυσή Αυγή. Όμως, ο κ. Τράγκας ανεκάλυψε έντρομος ότι ο Τσίπρας είναι άπειρος περί τα πάντα. Κυρίως δε περί τα εθνικά θέματα. Δεν έχει επιτελείο, δεν έχει τίποτε. Δεν έχει think tank. Και πολύ φοβάται ο κ. Τράγκας ότι μόλις αναλάβει ο Τσίπρας θα ξαναζήσουμε στιγμές Ιμίων και θα ευχαριστούμε τις πΗΠΑ που θα μας έχουν σώσει για μία ακόμη φορά. Εντάξει κ. Τράγκα, ο Τσίπρας θα βάλει υπουργό Εξωτερικών τη Ντόρα, Εσωτερικών τον Κυριάκο που δυο χρόνια απολύει και ουδείς απολύεται, Εξωτερικών τον Πάγκαλο, ώστε άμα μας επισκεφθεί κανένας Οτσαλάν να ξέρουμε τί θα κάνουμε, Οικονομικών τον Αλογοσκούφη που θα βάλει τις πουτάνες να κάνουν υπερωρίες για να αυξηθεί το ΑΕΠ, Αμύνης τον Άκη που γνωρίζει από εξοπλιστικά, Δικαιοσύνης τον Βενιζέλο που ξέρει από καταστρατηγήσεις του Συντάγματος, Πολιτισμού τον Άδωνη και Επικρατείας τη Βούλτεψη, οπότε δεν θα φοβάται μη τυχόν και μας στήσουν κανένα θερμό επεισόδιο οι Τούρκοι. Έτσι, δεν θα διατρέχουμε κανέναν απολύτως κίνδυνο. Κολλώνει ο Τσίπρας ρε; Θα εκμεταλλευθεί ό,τι πιο έμπειρο διαθέτει η χώρα με εξαίρεση τον Γιακουμάτο και τον Ντινόπουλο.

Και εν μέσω όλων αυτών των σημαντικών, η χώρα ζη στον ρυθμό των καταλήψεων των σχολείων από αυτά τα «τσογλανόπαιδα» που ουρλιάζουν για σωστή Παιδεία. Όπως διαδήλωνε ο λαός στους δρόμους τη δεκαετία του ΄60 απαιτώντας να πηγαίνει το 5% του προϋπολογισμού στην Παιδεία. Ποιός είδε τον θεό και δεν τον φοβήθηκε με το θράσος των «τσογλανόπαιδων». Όλοι εναντίον τους. Ακούς εκεί να γίνονται καταλήψεις! Δικά σας είναι ρε τα κτήρια; Του λαού είναι και ο λαός είπε τον Ιούνιο του 2012 στη συγκυβέρνηση να τα κάνει ό,τι θέλει. Αντί να διαβάζετε, όπως σας προτρέπει ο κ. Τράγκας, για να ξεστραβωθείτε και να μπορέσετε να βρείτε δουλειά, εσείς κάνετε καταλήψεις. Σας λέει, βέβαια, μισόλογα ο κ. Τράγκας. Έπρεπε να σας λέει: «για να βρείτε δουλειά στη Γερμανία», αλλά δεν πειράζει, καθ’ ότι τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Όλως περιέργως, όμως, δεν άκουσα κανέναν να διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι χθες έμειναν όλα τα σχολεία κλειστά, επειδή οι καθηγητές θα ψήφιζαν για τα συνδικαλιστικά τους όργανα. Όπως οι οδηγοί των λεωφορείων που αφήνουν τις πόλεις κάποια καθημερινή χωρίς λεωφορεία επί 4ωρο για να ψηφίσουν. Όπως οι δικαστές που κατεβαίνουν από την έδρα 3 ώρες νωρίτερα για να ψηφίσουν. Όπως και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Γι’ αυτό κανείς δεν είπε κουβέντα. Αλλά και η τρόικα που όλο συγχαρητήρια μας δίνει για τις μεταρρυθμίσεις που κάνουμε, δεν έτυχε να αναρωτηθεί: «Καλά ρε παιδιά, είναι δυνατόν να κλείνουν τα σχολεία για να ψηφίσουν οι καθηγητές; Χάθηκαν οι Κυριακές και τ’ απογεύματα;».

Βάρδα, λοιπόν, μη μείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω καταλήψεων. Ενώ αν πρόκειται για αρχαιρεσίες των καθηγητών, τότε αλλάζει το πράγμα. Έτσι κ. Τράγκα; Έτσι Χρηστάρα; κ. Λοβέρδο; Κυριάκο;

Και πάνω που όλ’ αυτά στριφογύριζαν στο μυαλό μου ανάκατα πασχίζοντας να βρουν διέξοδο στο πληκτρολόγιο με κάποια λογική σειρά και ειρμό, βλέπω στον Alpha οδοιπορικό σε χωριά του Αχελώου. Στον Μάραθο πηγαίνεις εν έτει 2014 από δρόμους-κατσάβραχα, το χωριό έχει ασθενοφόρο χωρίς οδηγό, υπάρχει Αγροτικό Ιατρείο χωρίς γιατρό και ΚΕΠ χωρίς υπάλληλο. Υπερσύγχρονο το κτήριο του ΚΕΠ. Κάποιος εργολάβος το έχτισε και κάποιες μίζες έπεσαν. Economission accomplished. Έκλεισα την τηλεόραση αηδιασμένος. Και μετά φαντάσθηκα τον δημοσιογράφο να ρωτάει τον Πρόεδρο του χωριού: «Τί γνώμη έχετε για τη λίστα Lagarde και το γεγονός ότι φιγουράρει σ’ αυτήν με $500.000.000 ο μυστικοσύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Παπασταύρου;». Ιδού η φανταστική [κυριολεκτικώς και μεταφορικώς] απάντηση του Προέδρου: «Θα έπρεπε να ντρέπεσθε που ρωτάτε τέτοια πράγματα. Όταν αποκτάς μια τέτοια πληροφορία με παράνομα μέσα, δεν επιτρέπεται να τη χρησιμοποιείς!».

Είχα την τύχη μετά να πέσω στην είδηση ότι ο πρωθυπουργός δέχθηκε την κ. Γιάννα. Νόμισα πως θα την ρωτούσε αν βρήκε επί τέλους τον χαμένο απολογισμό για τις δαπάνες των Ολυμπιακών του 2004, αλλά απογοητεύθηκα. Συναντήθηκαν μόνον και μόνον, προκειμένου να ενημερώσει η Γιάννα τον Τόνι για το Global Initiative του Clinton. Ξέρετε, εκείνου του ειρηνόφιλου Προέδρου των πΗΠΑ που είχε καταφύγει στον Καναδά, για να μην στρατολογηθεί και πάει να πολεμήσει στο Βιετνάμ, που το 1999 αποκαλύφθηκε ότι η Μόνικα του είχε πάρει τουλάχιστον μία πΙΠΑ και που την ίδια χρονιά, για να εξιλεωθεί, έστειλε τα βομβαρδιστικά του να ισοπεδώσουν τη Σερβία, για να προστατευθούν οι μουσουλμάνοι από τους αιμοσταγείς ορθόδοξους Σέρβους.

Ο Πρόεδρος του Μάραθου είχε πάει νωρίς για ύπνο ως συνήθως, με αποτέλεσμα να χάσει κι’ αυτή την πολύτιμη αυτή είδηση.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος σε φυλακές τύπου Γ΄
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη