22 Νοε 2014

Πυροβολισμοί στο ΑΠΘ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για το πιστολίδι στο ΑΠΘ:


Τα πανεπιστήμια δεν είναι πεδία βολής
Το χθεσινό πρωτοφανές επεισόδιο εντός του χώρου του ΑΠΘ έρχεται να προστεθεί σε μια θλιβερή λίστα ακραίων φαινομένων βίας που συντελούνται χωρίς καμία μέριμνα για την αποτροπή τους. Οι αφύλακτοι χώροι των πανεπιστημίων προσφέρονται για την ανάπτυξη ανεξέλεγκτων εγκληματικών πράξεων, με τον κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα να είναι παραπάνω από εμφανής.
Δυστυχώς το γεγονός αυτό δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά είναι η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Εμπόριο και χρήση ναρκωτικών, παράνομες δοσοληψίες και ξεκαθάρισμα λογαριασμών με "γκανστερικους" όρους συνθέτουν την εικόνα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας εν έτη 2014.
Το άσυλο της ανομίας που συστηματικά κάποιοι καλλιέργησαν τα προηγούμενα χρόνια δεν έχει καμία θέση στο σύγχρονο πανεπιστήμιο. Η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο και είναι πραγματικά αδιανόητο να μην μπορούν οι φοιτητές να κινηθούν με ασφάλεια εντός του Πανεπιστημίου. Η πολιτεία πρέπει να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει τους χώρους των Πανεπιστήμιων από κάθε εγκληματική πράξη προσφέροντας το αυτονόητο, την ασφάλεια των φοιτητών και την απρόσκοπτη και ελεύθερη ακαδημαϊκή λειτουργία των ιδρυμάτων.
Όλα αυτά τα περιστατικά αποδεικνύουν πόσο επίκαιρες και λειτουργικές είναι οι προτάσεις που εδώ και καιρό έχουμε καταθέσει. Αποτελεί, λοιπόν, σήμερα αδήριτη ανάγκη τόσο η δημιουργία ειδικής πανεπιστημιακής φύλαξης, όσο και ο έλεγχος όλων αυτών που εισέρχονται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Μέτρα που στα πανεπιστήμια του εξωτερικού θεωρούνται δεδομένα εδώ και χρόνια.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη