21 Νοε 2014

Ουκρανοί στρατιώτες σκότωσαν τον Έλληνα φωτορεπόρτερ Θανάση Κοσσέ

Ο Ελληνας φωτορεπόρτερ, Αθανάσιος Κοσσέ, με ρίζες από την Ανατολική Ουκρανία, φέρεται να σκοτώθηκε, κατά τη διάρκεια μαχών κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ, του οποίου περιοχές ελέγχουν δυνάμεις πιστές στο Κίεβο και τους Αμερικανούς


Δήλωση ΣΥΡΙΖΑ
«Εκφράζουμε το βαθύ αποτροπιασμό μας για τον θάνατο του έλληνα φωτορεπόρτερ Αθανάσιου Κοσσέ, ο οποίος στις 18 /11, μετά από βομβαρδισμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν στα καταφύγια του αεροδρομίου του Ντονιέτσκ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας ΣΥΡΙΖΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ
Με αφορμή το θάνατο του Έλληνα Θανάση Κοσσέ στο Ντονέτσκ της Ουκρανίας, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γαβριήλ Αβραμίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η είδηση της απώλειας του πρώτου Έλληνα πολίτη από πυρά της ουκρανικής νεοναζιστικής πολιτοφυλακής, συμμαχητή στο πλευρό των ρωσόφωνων στις περιοχές της ανακηρυχθείσας δημοκρατίας της Νέας Ρωσίας, προκαλεί θλίψη και οργή. Έρχεται σήμερα, ανήμερα της μεγάλης εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, να μας θυμίσει πως οι εχθροί της Ορθοδοξίας μας, είναι και αντίπαλοι της πατρίδας μας.

Ο 49χρονος Θανάσης Κοσσέ, ήταν ένα ανιδιοτελής πατριώτης που βρέθηκε στην περιοχή για να συμπαρασταθεί στην υπέργηρη μητέρα του, σχεδιάζοντας να την πάρει μαζί του στην Ελλάδα, όπου ζει με την οικογένειά του. Είχε αφοσιωθεί, στον αγώνα ενάντια στο φασισμό του Κιέβου και τα όργανά του, που σκοτώνουν πρώτα απ’ όλους αμάχους.

Οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες. Όταν όλος, ο Ελληνισμός της Ουκρανίας στέκεται στο πλευρό των ρωσόφωνων της Νέας Ρωσίας, ο κ. Ε.Βενιζέλος συντηρεί για την Ελλάδα, την εικόνα μιας χώρας άπρακτης και άβουλης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, στρέφοντας παράλληλα τα συμφέροντά της απέναντι στην ομόδοξη Ρωσία.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγωνιστή Θανάση Κοσσέ. Στη μνήμη του, παραθέτουμε ένα συγκλονιστικό του μήνυμα από το μέτωπο των μαχών. Καλό παράδεισο, Θανάση.
«Με λένε Θανάση, οι φίλοι με φωνάζουν Φάνια, κατάγομαι από την Κριμαία, είμαι Ρωμιός της Αζοφικής και γεννήθηκα στο Ραζντόλνιε, έξω από το Ντονιέτσκ. Έζησα είκοσι χρόνια στην Ελλάδα κι άφησα πίσω μου τη γυναίκα μου την Ελένη, το γιο μου τον Πέτρο και την κόρη μου την Αφροδίτη. Είμαι 49 ετών, ορίστε η ταυτότητά μου. Δεν πρόκειται να γυρίσω στην Ελλάδα μέχρι να νικήσουμε. Σας περιμένω όλους εδώ για να γιορτάσουμε τη νίκη. Οι δικοί μου διαμαρτυρήθηκαν, γκρίνιαξαν, αλλά ήξεραν ότι δεν μπορώ να αλλάξω την απόφασή μου … Τώρα δεν είναι η ώρα για ουδετερότητα. Τώρα πρέπει να χτυπηθούν οι φασίστες κι οι εγκληματίες κατακέφαλα!» – Θ. Κοσσέ, Ιούλιος 2014.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη