Το 2010 ο κ.Γιάννης Μπουτάρης εξελέγη δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ανέλαβε καθήκοντα την 1.1.2011. Η πόλη βίωνε (και τότε) μία δραματική κατάσταση στην καθαριότητα διότι δεν υπήρχαν ανταλλακτικά για τα απορριμματοφόρα. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο προσφέρθηκε δια του προέδρου του, Μιχάλη Ζορπίδη να διαθέσει χρήματα για την αγορά ανταλλακτικών...
Γράφει ο προσεκτικός παρατηρητής
Πολλοί είπαν ότι είναι άνοιγμα του Ζορπίδη στο Μπουτάρη ενόψει της δίκης για την υπεξαίρεση στην οποία ήταν κατηγορούμενος. Άλλοι ισχυρίστηκαν ότι ο πρόεδρος του ΕΕΘ είχε βοηθήσει και προεκλογικά το Μπουτάρη.
Ένα χρόνο αργότερα, ένα μέλος της παράταξης Ζορπίδη, μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου υποβάλλει αίτημα για προέγκριση για να ανοίξει καφετέρια στην οδό Ρογκότη.
Λέγεται ότι αφανείς εταίροι στην επιχειρηματική προσπάθεια ήταν και στελέχη που σχετίζονται με συγκεκριμένη πολιτική νεολαία.
Παίρνει την άδεια υποβάλλοντας υπεύθυνη δήλωση, όπως γινόταν τότε.
Στην προεκλογική περίοδο για τις βουλευτικές εκλογές του 2012, κάνει εκεί συναντήσεις με πολιτικούς του φίλους ο υποψήφιος βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης.
Έκτοτε γίνονται σειρά καταγγελιών για ηχορύπανση, διότι η καφετέρια είχε μετατραπεί σε μπαρ και φιλοξενούσε εκδηλώσεις, ανάμεσα στις οποίες και το Γιώργο Μαζωνάκη.
Παρά τις καταγγελίες, οι έλεγχοι του δήμου, δεν φημίζονται για τη συχνότητα τους. Λέγεται όμως ότι υπήρξαν προειδοποιήσεις ότι η ένταση του ήχου δεν μπορεί παρά να δημιουργούσε προβλήματα στις κατασκευές που είχαν γίνει στο συγκεκριμένο κατάστημα.
Το Μάρτιο του 2014, ο ίδιος επιχειρηματίας εμφανίζεται στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και ζητά να δοθεί δυνατότητα για τρεις άδειες ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στο συγκεκριμένο δρόμο, ενώ η εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου προέβλεπε δύο.
Το αίτημα γίνεται δεκτό από τον αντιδήμαρχο και παρέχεται τρίτη άδεια.
Το Μάιο του 2014 εκλέγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με την αντιπολίτευση και ορίζεται μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία είναι αρμόδια για να επιβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων και των δικών του.
Έξι μήνες αργότερα, γίνεται ένα ατύχημα, πέφτει η ψευδοροφή στο κατάστημα και τραυματίζονται 20 άνθρωποι.
O αρμόδιος αντιδήμαρχος δηλώνει ότι το μαγαζί ΔΕΝ είχε άδεια απλώς κανένας δεν έτυχε να το έχει προσέξει...
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΕΣ:
Είχε ελεγχθεί ποτέ η κατασκευή;
Η κατασκευή ήταν η αρχική ή είχε υποστεί τροποποιήσεις;
Πως μία καφετέρια δούλευε ως κλαμπ;
Πόσες καταγγελίες είχαν γίνει για το συγκεκριμένο κατάστημα;
Πόσους ελέγχους είχε κάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης;
Πόσα πρόστιμα είχαν επιβληθεί;
Αλλά σε αυτήν την πόλη είμαστε όλοι μία ΕΝΤΑΞΕΙ ατμόσφαιρα!
Ένα μέρος της οποίας θα κάνει αντιπολίτευση στα υπόλοιπα μέρη.
Σταύρο, βλέπεις κανένα πρόβλημα ή όχι;;;;;;;
Στη προχθεσινή ομιλία συ δεν το είδες!
Ας σου το ξαναπούμε λοιπόν:
Ένας δικός σου δημοτικός σύμβουλος, λειτουργούσε μαγαζί χωρίς άδεια και θα σκοτώνονταν 20 άτομα.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ;
ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ;
Γι'αυτό σιωπάς για τον Καπόν;
Είναι ισοπαλία στην παραβατικότητα;